Skip to Content

4 december

4 december

Sneeuwvlok D – 4 december

Een echt schattig sneeuwvlokje, bestaande uit 3 toeren en een heleboel picots. Die picots die zijn eigenlijk niets anders dan “X-aantal lossen, halve vaste in voorste twee lussen van vorige steek”. Doordat je alleen door de voorste lusjes haakt en niet door de bovenkant van de steek, kun je de picots daarna mooi plat maken.


Stekenuitleg

  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Vastesteek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.

https://youtu.be/kd4AXcDa-X8
 
Toer 1: 6 lossen, halve vaste in eerste losse om toer te sluiten. 4 lossen. *stokje, 1 losse* x 11 in de ring. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.
Toer 2: *vaste in volgende lossenruimte, 6 lossen, vaste in volgende lossenruimte, 5 lossen* Herhaal rondom. Bij de allerlaatste lus doe je 2 lossen, stokje in eerste vaste, zo kom je mooi in het midden van het boogje uit voor toer 3.

Toer 3: *2 lossen, 2 stokjes in 6-lossenruimte. 4 lossen-picot. Dubbelstokje in dezelfde ruimte. 6 lossen-picot, dubbelstokje in zelfde ruimte, 4 lossen-picot, 2 stokjes in dezelfde 6-lossenruimte. 2 lossen, vaste in de derde losse van de volgende 5-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in eerste losse om toer te sluiten en hecht af.

 

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen