Skip to Content

17 december

17 december

Sneeuwvlok – Dag 17

Vandaag haken we weer een gezellig sneeuwvlokje van 2 toeren. Het is een mini-sneeuwvlokje, maar erg leuk om de gaatjes in je kerstboom mee op te vullen, of als gezellige versiering bij een kerstkaartje in. Schroom niet om er meer dan één te maken, met die ene ben je immers super snel klaar. Klik hier om de algemene informatie over deze CAL te lezen en hier om naar dag 16 te gaan.
Deel je je sneeuwvlokjes met me op Facebook of Instagram?


Stekenuitleg

  • Losse: sla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • 2stokjescluster: sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu nog 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en steek opnieuw in dezelfde steek of ruimte, sla de draadom en haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Sla de draad om en haal door 3 lusjes.

Haakpatroon Let it Snow – 17 December

Toer 1: magische ring, 2 lossen, stokje in de ring (telt samen als een 2stokjescluster). *3 lossen, 2stokjescluster in de ring* x 4, 3 lossen, halve vaste in 2stokjescluster.

Toer 2: *halve vaste in volgende lossenruimte, 5 lossen, halve vaste in vijfde losse vanaf de haaknaald, 4 lossen, halve vaste in dezelfde losse als waar je vorige halve vaste in ging, 4 lossen, halve vaste wederom in dezelfde losse, halve vaste in dezelfde 3-lossenruimte van toer 1. Halve vaste in volgende cluster.* Herhaal rondom, hecht onzichtbaar af in de eerste halve vaste.

Het is het kleinste sneeuwvlokje op de foto!

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen

Delen is lief!