Skip to Content

15 december

15 december

Let it Snow – 15 december

In dit gratis haakpatroon leer je hoe je een geinige sneeuwvlok haakt als decoratie voor een kerstkaart, voor in de kerstboom, om in kerstboomvorm op het raam te plakken. De sneeuwvlok bestaat uit 3 toeren, en komt met een handige foto-tutorial en video-tutorial. Je kunt via deze link alle algmene informatie vinden over deze CAL, net zoals links naar eerdere dagen.
Na al het geworstel van gisteren, doen we vandaag weer even vrij makkelijk, goed? Veel haakplezier met deze sneeuwvlok!


Stekenuitleg


Haakpatroon sneeuwvlok

Toer 1: 10 lossen, halve vaste in eerste losse om toer te sluiten. 1 losse, 2 vasten in de ring. *3 lossen, 3 vasten in de ring* x 5. 3 lossen, 1 vaste in de ring, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 2: 1 losse, vaste in dezelfde steek. *9 lossen, vaste in de volgende middelste vaste* x 5, 9 lossen, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 3: halve vasten in 4 lossen, vaste in vijfde (middelste) losse. *15 lossen, vaste in 5e losse van volgende 9-lossenboog* x 5, 15 lossen, vaste in laatste halve vaste die je aan het begin van de toer maakte.

Toer 4: *In de volgende lossenboog haak je: (2 vasten, 3 lossen-picot) x 4, (3 lossen, halve vaste in eerste van die drie lossen om een picot te maken) x 2, (2 vasten, 3-lossenpicot) x 3, 2 vasten in dezelfde lossenruimte. Vaste in vaste. Herhaal vanaf * rondom. Hecht onzichtbaar af in eerste vaste om toer te sluiten.


Super leuk dat je mee doet aan deze Sneeuwvlokjes CAL. Het patroon is gratis voor jou beschikbaar. Wil je het voortbestaan van deze website (en alle gratis patronen) graag stimuleren, of gun je me een kopje koffie en een bolletje wol? Doneer dan via PayPal of NL 91 ASNB 0267 1916 50 t.n.v. Een Mooi Gebaar. Taggen op social media helpt zeker ook!


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen

Sjoukje Zwart

Wednesday 16th of December 2020

Erg leuke sneeuwvlokken, bedankt maar weer