Skip to Content

3 december

3 december

Wat een dolblije enthousiaste reacties lees ik steeds op Facebook en Instagram. Zo gezellig! Ik vind jullie allemaal lief <3
Vandaag is de sneeuwvlok weer héél klein, maar ook een beetje ingewikkelder dan gisteren en eergisteren. We haken lossen, halfstokjes, 2halfstokjesclusters en 3-lossenpicots.


Stekenuitleg

  • Losse
  • Halfstokje
  • 2halfstokjescluster: sla de draad om, steek de haaknaald in de aangegeven ruimte, sla de draad om en haal een lusje op (3 lusjes op de haaknaald). Sla de draad om, steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal een lusje op (5 lusjes op de haaknaald). Sla de draad om en haal door alle 5 de lusjes.
  • 3 x 3-lossenpicot: 3 lossen, halve vaste in voorste twee lussen van 2halfstokjescluster (dat is de voorste lus van de V-vorm en de lus die er direct links van ligt op de voorkant van het 2halfstokjescluster). Dan haak je wéér 3 lossen, halve vaste door dezelfde twee lussen. 3 lossen, halve vaste door dezelfde twee lussen.

Haakpatroon – Let it Snow – Dag 3

Toer 1: Magische ring, 2 lossen, halfstokje in de ring. *2 lossen, 2 halfstokjes in de ring* x 5, 2 lossen, halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten.


Toer 2: 2 halve vasten naar lossenruimte, 2 lossen, halfstokje in de lossenruimte (telt als eerste 2halfstokjescluster). 3 x 3 lossen-picot in het halfstokje. 2halfstokjescluster in dezelfde ruimte. *2 lossen, *(2halfstokjescluster, 3 x 3 lossen-picot, 2 halfstokjescluster) in volgende lossenruimte* Herhaal rondom. 2 lossen, eindig met een halve vaste in het eerste 2halfstokjescluster.


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen