Skip to Content

11 december

11 december

Let it Snow CAL – 11 december – Gratis haakpatroon Sneeuwvlok

Oh wat een prachtige sneeuwvlok/mandala/doily is dit! Het is écht even heel goed lezen en kijken, maar ik heb er vertrouwen in dat jullie dit kunnen. Hij was té mooi om eruit te laten namelijk 😉 Toer 1 en 3 zijn eenvoudig, toer 2 is even draaien en goed opletten.
Voor de algemene informatie over deze CAL klik je hier, voor dag 10 klik je op deze link.


Stekenuitleg

  • Magische ring
  • Lossen: sla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Halfstokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes. 

Video

 

Sneeuwvlok K – 11 december

Toer 1: Magische ring, 4 lossen (telt als stokje + 1 losse), *stokje in de ring, 1 losse* x 11. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten [12 stokjes, 12 1-lossenruimtes]

Toer 2: 14 lossen, stokje in 7e losse vanaf de haaknaald, 1 losse, 1 losse van de 14 overslaan, stokje in volgende losse, 8 stokjes om de lossenboog. Halfstokje om de lossenboog, halve vaste in stokje van toer 1……

….*5 lossen, keer,  stokje in vijfde stokje van vorige boog (geteld vanaf toer 1), 1 losse, stokje overslaan, stokje in volgende (zevende) stokje van de vorige boog, 1 losse, stokje overslaan, stokje in volgende (negende) stokje van de vorige boog….

….4 lossen, keer, stokje in volgende stokje, 1 losse, stokje in volgende stokje, 8 stokjes om lossenboog, halfstokje om lossenboog, halve vaste in volgende stokje van toer 1…..

Herhaal vanaf * nog 10 keer. (Je hebt nu 12 bogen)

Nu moeten we de eerste en laatste boog nog aan elkaar haken. Keer je werk, halve vaste in 6 steken van laatste boog, 2 lossen, halve vaste tussen negende en tiende stokje van de eerste boog, halve vaste in volgende twee lossen van diezelfde beginboog, 2 lossen, 1 stokje op laatste boog overslaan, halve vaste  in volgende 3 stokjes op laatste boog, 2 lossen, halve vaste in 3e losse van de eerste boog om toer te sluiten.

Toer 3: halve vaste in de lossenruimte, 3 vasten in dezelfde lossenruimte. 3 lossen, halve vaste in laatste vaste, 3 vasten in dezelfde lossenruimte. *Vaste in stokje, 2 vasten in 1-lossenruimte, 4 vasten om stokje heen, 3 vasten in 4-lossenruimte, 3 lossen, halve vaste in laatste vaste, 3 vasten in dezelfde lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen