Skip to Content

12 december

12 december

Let it Snow – 12 December – Sneeuwvlok haken

Goeiemorgen lieve allemaal! Hebben jullie ook weer zoveel zin om een sneeuwvlokje te haken? Denk je nu, huh, sneeuwvlokken? Lees hier dan even de algemene informatie over dit haakproject. Je kunt via die link ook alle eerdere sneeuwvlokjes vinden.
De sneeuwvlok van vandaag bestaat uit 3 toeren en vrij eenvoudige steken.


Stekenuitleg

  • Magische ring
  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Vastesteek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.

Sneeuwvlok 12 december

Toer 1Magische ring, 2 lossen (telt als stokje), 2 stokjes in de ring. *3 lossen, 3 stokjes in de ring* x 5, 3 lossen, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 2: haak een halve vaste in de volgende 2 stokjes en in de lossenruimte. 3 lossen (telt als stokje), 2 stokjes in de lossenruimte. 14 lossen, halve vaste in 7e losse vanaf de haaknaald, 7 lossen. 3 stokjes in dezelfde lossenruimte van toer 1. *3 stokjes in volgende lossenruimte van toer 1, 14 lossen, halve vaste in 7e losse vanaf de haaknaald, 7 lossen. 3 stokjes in dezelfde lossenruimte van toer 1* Herhaal rondom. Je hebt steeds 2 x 3 stokjes per lossenruimte van toer 1, met een lange lossenketting (in twee stukjes) ertussen. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 3: 1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in volgende 2 stokjes. *7 vasten in lossenruimte, 4 lossen, 5 vasten in dezelfde lossenruimte. In de kleine lossenruimte haak je: (2 vasten, 6 lossen) x  4, 2 vasten in dezelfde lossenruimte. 5 vasten in de volgende lossenruimte, 4 lossen, 7 vasten in dezelfde lossenruimte. Vaste in de volgende 6 stokjes. Herhaal vanaf * rondom, bij de laatste herhaling haak je vaste in de laatste 3 stokjes. Onzichtbaar afhechten.


Super leuk dat je mee doet aan deze Sneeuwvlokjes CAL. Het patroon is gratis voor jou beschikbaar. Wil je het voortbestaan van deze website (en alle gratis patronen) graag stimuleren, of gun je me een kopje koffie en een bolletje wol? Doneer dan via PayPal of NL 91 ASNB 0267 1916 50 t.n.v. Een Mooi Gebaar. Taggen op social media helpt zeker ook!

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen