Skip to Content

13 december

13 december

Hallo en welkom bij alweer de 13e dag van de Let it Snow CAL!

Ik was eigenlijk heel spontaan toen ik aan het idee van deze CAL begon en het is nog best even aanpoten geweest om het allemaal rond te krijgen, maar gelukkig staat alles voor de laatste dagen van deze CAL al helemaal klaar om voor jullie uitgerold te worden. Ik geniet onwijs van alle prachtige sneeuwvlokjes die langskomen, bedankt daarvoor allemaal.
Het patroon van vandaag is weer vrij eenvoudig, daar houden we allemaal van, toch? Het zijn vijf toeren, met allemaal bekende basissteken. Veel haakplezier!


Stekenuitleg

  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Vastesteek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • 2samengehaaktestokjesHaak een stokje in de eerste aangegeven steek, maar maak het niet af: je slaat de laatste stap over (en hebt dus nog 2 lusjes op de haaknaald). Haak dan het volgende stokje in de volgende aangegeven steek en stop als je nog 3 lusjes op de haaknaald hebt. Sla dan de draad om en haal door alle drie de lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.

 


Haakpatroon Sneeuwvlok – Let it Snow – 13 december

Toer 1: magische ring, 3 lossen (telt als stokje), stokje in de ring. *3 lossen, 2 stokjes in de ring* x 5, 3 lossen, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 2: 1 losse, vaste in dezelfde steek, 5 lossen, vaste in volgende stokje. *3 vasten in 3-lossenruimte, vaste in volgende stokje, 5 lossen, vaste in volgende stokje. Herhaal van * tot * rondom, eindig met een halve vaste in de eerste vaste om de toer te sluiten.


Toer 3: halve vaste in eerste twee lossen van de 5-lossenruimte. 3 lossen (telt als stokje), (stokje, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde lossenruimte. *3 lossen, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende 5-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom, eindig met een halve vaste in de derde beginlosse om de toer te sluiten.


Toer 4: 3 lossen (telt als stokje), stokje in het volgende stokje, *2 lossen, 2-lossenruimte overslaan, (2 stokjes, 2 lossen, 1 stokje) in het volgende stokje. (Stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in het volgende stokje. 2 lossen, stokje in de volgende 4 stokjes (waarbij je 2 x de 2-lossenruimte overslaat). Herhaal vanaf * rondom. Je eindigt niet met 4 maar met twee stokjes, en sluit de toer dan met een halve vaste in de derde beginlosse.Toer 5: 3 lossen (telt als stokje), stokje in het volgende stokje. *3 lossen, stokje in de volgende 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes in het volgende stokje, 7 lossen, 2 stokjes in het volgende stokje, 3 lossen, stokje in de volgende 2 stokjes, 3 lossen, 2samengehaaktestokjes over de volgende 2 stokjes, 5 lossen, halve vaste in bovenkant 2samengehaaktestokjes, 2samengehaaktestokjes over de volgende 2 stokjes. Herhaal vanaf * rondom. Je eindigt met 2samengehaaktestokjes, 5 lossen, halve vaste in bovenkant 2samengehaaktestokjes en dan een halve vaste in het eerste echte stokje (dus niet de derde beginlosse). Je hebt dan 6 7-lossenruimtes en 6 5-lossenruimtes rondom. Hecht onzichtbaar af.


Super leuk dat je mee doet aan deze Sneeuwvlokjes CAL. Het patroon is gratis voor jou beschikbaar. Wil je het voortbestaan van deze website (en alle gratis patronen) graag stimuleren, of gun je me een kopje koffie en een bolletje wol? Doneer dan via PayPal of NL 91 ASNB 0267 1916 50 t.n.v. Een Mooi Gebaar. Taggen op social media helpt zeker ook!

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen

Nynke van Gurp-Smilde

Sunday 13th of December 2020

Dank voor je energie die er in gestoken hebt. Geniet heel erg van deze CAL. Volgend jaar een met engeltjes? Je kan er nu aan beginnen ;-)