Skip to Content

21 december

21 december

Let it Snow – Dag 21

We naderen langzaam kerstavond en daarmee het einde van deze CAL. Jammer hè? De algemene informatie over deze CAL vind je via deze link, net als alle links naar de andere sneeuwvlokjes. 
De sneeuwvlok van vandaag kan als onderzetter dienen, als je ‘m van redelijk dik katoen maakt (of van wol/acryl, maar dan mag je er niks heets op zetten). De middelste toeren zijn zoals je ook amigurumi begint. We haken het in spiralen tot en met toer 4, dus de toeren hoef je niet te sluiten met een halve vaste.
https://youtu.be/o_j461YMQNs


Stekenuitleg

  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Vastesteek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • HalfstokjeSla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle 3 de lusjes heen.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • 3 lossen-picot: haak 3 lossen, halve vaste door de voorste twee lusjes van de laatste steek door.

Toer 1: magische ring, 1 losse, 6 vasten in de ring [6 vasten]

Toer 2: 2 vasten in elke vaste rondom [12 vasten]

Toer 3: *1 vaste, 2 vasten in volgende vaste* herhaal rondom [18 vasten]

Toer 4: 1 vaste, *2 vasten in volgende vaste, 2 vasten*, herhaal tot 1 steek over, vaste in laatste steek [24 vasten]

Toer 5: *4 lossen, vaste in volgende 4 steken* Herhaal rondom. Bij de laatste herhaling doe je 4 lossen, vaste in volgende 2 vasten, halve vaste in volgende steek. (Dan ziet het er evenwijdiger uit, omdat je in spiralen hebt gehaakt).

Toer 6: vaste in volgende vaste, *(vaste, halfstokje, stokje, 3-lossenpicot, stokje, halfstokje, vaste) in de volgende lossenruimte, vaste in volgende 4 vasten* Herhaal rondom. Bij de laatste herhaling doe je een vaste in 3 vasten en hecht je onzichtbaar af in de vierde.

 

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen