Skip to Content

20 december

20 december

Let it Snow – 20 December – Gratis haakpatroon sneeuwvlok

Vandaag haken we een sneeuwvlok van 5 toeren. Doordat we niet hele “hoge” steken gebruiken, wordt de sneeuwvlok ook niet heel erg groot.
Alle algemene informatie over dit project kun je vinden via deze link, het sneeuwvlokje van gisteren kun je hier vinden.


Stekenuitleg

  • Losse
  • Vaste
  • Stokje
  • Halfstokje
  • 4samengehaaktestokjes: sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven ruimte, sla de draad om en haal een lusje op (3 lusjes op de haaknaald). Sla de draad om en haal door twee lusjes (2 lusjes op de haaknaald). Sla de draad om en steek de haaknaald in dezelfde aangegeven ruimte, sla de draad om en haal een lusje op (4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door 2 lusjes (3 lusjes op de haaknaald). Dit waren de eerste twee “benen”. Nu sla je de draad om en steekt de haaknaald in de volgende ruimte, sla de draad om en haalt een lusje op (5 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door 2 (4 luisjes op de haaknaald). Sla de draad om en steek de haaknaald nogmaals in dezelfde ruimte, sla de draad om en haal een lusje op (6 lusjes op de haaknaald). Sla de draad om en haal door 2 lusjes. (5 lusjes op de haaknaald). Sla de draad om en haal door alle 5 de lusjes).
  • 4-lossen-picot: haak 4 lossen, steek de haaknaald door de voorste lus én de lus die op de voorkant van de laatste steek ligt, haak een halve vaste.

Video

Via www.youtube.com/eenmooigebaar vind je ook een video voor deze sneeuwvlok!


Sneeuwvlok haakpatroon

Toer 1: schuiflus, 4 lossen, stokje in eerste losse, *2 lossen, 2 stokjes in dezelfde eerste losse* x 5, halfstokje in derde beginlosse. [6 x 2 stokjes, 6 x lossenruimte]

Toer 2: *4 lossen, vaste in volgende lossenruimte* Herhaal rondom. Eindig met halve vaste in halfstokje.

Toer 3: Halve vaste in lossenruimte, 3 lossen, 6 stokjes in dezelfde ruimte. *Stokje in vaste, 7 stokjes in volgende lossenruimte* Herhaal rondom, stokje in halve vaste, halve vaste in derde losse.

Toer 4: 5 lossen, *2 stokjes overslaan, vaste in volgende 3 stokjes, 2 lossen, (stokje, 4 lossen, stokje) in stokje dat in de vaste zit, 2 lossen. Herhaal rondom. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 5: Halve vaste in volgende ruimte. 2 lossen, 3samengehaaktestokjes (1 been in dezelfde ruimte, 2 benen in de volgende ruimte), *4-lossen-picot, in de 4-lossenruimte haak je: (3 stokjes, 4-lossen-picot, 3 stokjes, (4-lossen-picot in het laatste stokje) x 3, 3 stokjes, 4-lossen-picot, 3 stokjes). 4samengehaaktestokjes (2 benen in de eerste ruimte, 2 benen in de volgende ruimte). Herhaal rondom, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen