Skip to Content

19 december

19 december

Let it Snow CAL – 19 December

Het is een kort patroon van drie toeren, met één verassend element: een Y-Steek in toer 2.
https://youtu.be/l7CR2VRAJNY


Eerst nog even dit…

Super leuk dat je mee doet aan deze Sneeuwvlokjes CAL. Het patroon is gratis voor jou beschikbaar. Wil je het voortbestaan van deze website (en alle gratis patronen) graag stimuleren, of gun je me een kopje koffie en een bolletje wol? Doneer dan via PayPal of NL 91 ASNB 0267 1916 50 t.n.v. Een Mooi Gebaar. Taggen op social media helpt zeker ook!


Toer 1: 6 lossen, halve vaste in eerste losse om cirkel te maken. 1 losse, 12 vasten in de ring, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten [12 vasten]

Toer 2: 1 losse, vaste in dezelfde steek, *26 lossen. Nu gaan we een Y-steek maken in de 12e losse vanaf de haaknaald. Daarvoor haak je een driedubbelstokje in de 12e losse vanaf de haaknaald, dan 2 lossen en dan een stokje halverwege het driedubbelstokje, dus in de zijkant ervan. Dan haak je weer 11 lossen, vaste in dezelfde losse als waar de Y-steek in zit. Vaste in de volgende 8 lossen, halve vaste in de volgende losse, 4 lossen**, 1 vaste van toer 1 overslaan, vaste in volgende vaste. Herhaal vanaf * rondom. De laatste herhaling stop je bij **. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 3: 1 losse, vaste in dezelfde steek, 3 vasten in lossenruimte, *vaste in volgende 6 lossen (in die lossen is steeds al gehaakt vanaf de andere kant), 3 lossen-picot, vaste in volgende 3 lossen, 4 lossen, vaste in tweede losse vanaf de haaknaald, halfstokje in derde losse vanaf de haaknaald, stokje in vierde losse vanaf de haaknaald. 17 vasten in 11-lossenruimte. In de volgende lossenruimte haak je: (vaste, 3 lossen-picot, stokje, 3 lossen-picot, vaste, 3-lossen-picot). 17 vasten in volgende lossenruimte. Vaste in volgende vaste, 4 lossen, vaste in tweede losse vanaf de haaknaald, halfstokje in derde losse vanaf de haaknaald, stokje in vierde losse vanaf de haaknaald. Vaste in volgende 3 vasten, 3-lossenpicot, vaste in 5 vasten, vaste in halve vaste, 3 vasten in 4-lossenruimte, vaste in vaste. Herhaal vanaf * rondom, hecht onzichtbaar af in de eerste vaste als je helemaal rond bent.

 
Schouderklopje waard of niet, deze?

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen