Skip to Content

4samengehaaktestokjes

Hoe haak je 4 samengehaakte stokjes?

Je kunt steken minderen door steken samen te haken. Je maakt dan de steken net niet helemaal af, de laatste stap sla je over. Als je de hoeveelheid onafgemaakte steken hebt gemaakt die aangegeven staat, haal je tot slot een laatste draad door alle lusjes op de naald heen.
Samengehaakte stokjes worden vaak verward met stokjesclusters en stokjesgroepjes. In deze uitleg vind je meer over de verschillen tussen die steken.Bij samengehaakte stokjes haak je een stokjescluster, maar dan niet in één steek, maar in meerdere steken. In de foto’s zie je rechts een bobbel van 4samengehaaktestokjes.

Stap voor stap 4samengehaaktestokjes haken

Sla de draad om de naald, steek de naald door de aangegeven steek en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de naald.

Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes. Je eerste onafgemaakte stokje is klaar.

Sla de draad om en steek de naald door de aangegeven steek. Dat is vaak de volgende steek. Haal een lusje op. Je hebt nu 4 lusjes op de naald.

Sla de draad om de naald en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nu 3 lusjes op de naald en je tweede onafgemaakte stokje is af.

Sla de draad om en steek de naald door de volgende aangegeven steek en haal een lusje op. Je hebt nu 5 lusjes op de haaknaald.

Sla de draad om de naald en haal door twee lusjes heen. Je hebt nu 4 lusjes op de naald en je derde onafgemaakte stokje is klaar.

Sla de draad om de naald en steek deze in de volgende aangegeven steek en haal een lusje op. Je hebt nu 6 lusjes op de naald.

Sla de draad om en haal door 2 lusjes heen. Je hebt nog 5 lusjes op de naald: één beginsteek en de 4 lusjes van de 4 onafgemaakte stokjes.

Sla de draad om en haal door alle vijf de lusjes in één keer heen. Je 4 samengehaakte stokjes zijn nu af.

In onderstaande foto zie je aan elke zijde 4samengehaaktestokjes.

Veel haakplezier!