Skip to Content

1 december

1 december

Let it Snow – dag 1

Super leuk dat je mee doet aan de Let it Snow CAL! We haken de adventstijd door, met elke dag een prachtig sneeuwvlokje. De algemene informatie over deze CAL kun je op deze pagina lezen. 
Ik vind het leuk als je me volgt op Facebook en/of Instagram en daar ook foto’s deelt van je Sneeuwvlok-avontuur. Gezellig!
Je kunt de sneeuwvlokjes aan kerstkaarten maken, in kerstboomvorm op het raam plakken, als decoratie in de boom hangen of een prachtige slinger van sneeuwvlokjes maken. Heb jij nog andere ideëen? Deel ze met ons!
We beginnen vandaag met een vrij gemakkelijke sneeuwvlok (als je het mij vraagt…). De sneeuwvlok bestaat uit 2 toeren en haakt lekker makkelijk weg. Hij wordt wel blij als je ‘m nog even blokt, dan heeft ie een mooiere vorm.
Lees je het patroon? Scroll dan naar beneden. Je kunt ook de video kijken:
https://www.youtube.com/watch?v=Ee0sh8bWJl8


Stekenuitleg

  • Lossesla de draad om en haal door de lus op de haaknaald heen.
  • Halve vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op en meteen door de lus op de haaknaald heen.
  • Vastesteek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte, sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.
  • Stokje: Sla de draad om en steek de haaknaald in de aangegeven steek/ruimte. Sla de draad om en haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door 2 lusjes. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes.

Haakpatroon Sneeuwvlok Let it Snow – 1

Toer 1: 8 lossen, halve vaste in eerste losse om toer te sluiten. 4 lossen (telt als stokje en 2 lossen), *stokje in de ring, 2 lossen* herhaal tot je in totaal 12 stokjes hebt. Het kan zijn dat je moet schuiven op je ringetje, dat is normaal.Halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten.

Toer 2: *4 lossen, halve vaste in derde losse vanaf de haaknaald. 2 lossen, halve vaste in volgende stokje. 7 lossen, halve vaste in derde losse vanaf de haaknaald, (3 lossen, halve vaste in derde losse vanaf de haaknaald) x 2, halve vaste in vierde van de 7 lossen. 4 lossen, halve vaste in volgende stokje. Herhaal vanaf * tot rond, je wisselt dan steeds een grote met een kleine punt af. Eindig met een halve vaste in de zelfde steek als de eerste losse. Hecht af en werk de draadjes weg.

Al klaar en wil je er nog meer maken? Maak er dan nog eens één, maar met een grotere of kleinere haaknaald, of met ander materiaal! Dan krijg je steeds een ander effect.


Super leuk dat je mee doet aan deze Sneeuwvlokjes CAL. Het patroon is gratis voor jou beschikbaar. Wil je het voortbestaan van deze website (en alle gratis patronen) graag stimuleren, of gun je me een kopje koffie en een bolletje wol? Doneer dan via PayPal of NL 91 ASNB 0267 1916 50 t.n.v. Een Mooi Gebaar. Taggen op social media helpt zeker ook!

Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Sneeuwvlok haken: Links naar de individuele onderdelen

sjoukje Zwart

Thursday 3rd of December 2020

Goedemorgen, Ga zo een bolletje wol doneren maar heb wel een vraagje: hoe laat worden de sneeuwvlokken geplaatst ? Dit is een prachtige actie, complimenten Groet Sjoukje Zwart