Skip to Content

Week 9

Week 9

Meleri CAL – Week 9

Als je op Instagram kijkt met de hashtag #melerical zie je al prachtige, schitterende kleurencombinaties en materialen voorbij komen, dus als je zelf nog niet de juiste inspiratie hebt gevonden om mee te doen met dit project, kun je eventjes daar kijken! Voor de algemene informatie over deze CAL én voor de links naar alle andere patroondelen klik je op deze link. Als je alle eerdere delen af hebt, kun je hieronder verder gaan met week 9! Klik hier om naar week 10 te gaan.

Kleureninformatie

Eleri: Toer 106&107: Buttermilk | Toer 108: Apricot | Toer 109&110: Cream | Toer 111: Blush | Toer 112: Parma Violet | Toer 113: Bluebell | Toer 114: Cloud Blue | Toer 115: Bluebell | Toer 116: Cloud Blue | Toer 117: Bluebell
Melissa: Toer 106&107: Topaz | Toer 108: Rose | Toer 109&110: Powder | Toer 111: Citrine | Toer 112: Lime | Toer 113: Blue Velvet | Toer 114: Rose | Toer 115: Blue Velvet | Toer 116: Topaz | Toer 117: Blue Velvet

Meleri CAL – Week 9, deel 1

Toer 106 (verkeerde kant): Hecht je nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), stokje in volgende 3 steken, *1 losse, 1 steek overslaan, stokje in volgende 4 steken* Herhaal van * tot * tot er nog 6 steken over zijn, 1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in volgende 5 steken, hecht niet af, keer je werk.
Toer 107: 2 lossen (telt als stokje), stokje in volgende 3 steken, *1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in volgende 1-lossenruimte, 1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in volgende 2 steken* Herhaal van * tot * tot er 1 steek over is, stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.
Toer 108: Hecht nieuwe kleur aan in bovenkant van eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), 1 stokje in volgende 2 steken, *verleng-stokje in bovenkant van stokje direct eronder in toer 106, verlengd-dubbelstokje in steek er direct onder van toer 105, verlengd-stokje in stokje direct eronder in toer 106, stokje in volgende 2 steken* Herhaal van * tot * tot er nog 2 steken over zijn, stokje in laatste twee steken, hecht af, keer je werk.
Toer 109: Hecht nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), stokje in volgende 4 steken, *1 losse, 1 steek overslaan, stokje in volgende 4 steken* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht niet af, keer je werk.
Toer 110: 2 lossen (telt als stokje), stokje in 2 steken, *1 losse, steek overslaan, stokje in volgende 1-lossenruimte, 1 losse, steek overslaan, stokje in volgende 2 steken* Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn, stokje in laatste 2 steken, hecht af, keer je werk.
Toer 111: Hecht nieuwe kleur aan in eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), stokje in volgende 3 steken, *verlengd-stokje in stokje direct eronder van toer 109, verlengd-dubbelstokje in stokje direct eronder in toer 108, verlengd-stokje in stokje direct eronder in toer 109, stokje in volgende 2 steken* Herhaal van * tot * tot er nog 1 steek over is, stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.

Meleri CAL – Week 9, deel 2

Toer 112 (verkeerde kant): Hecht nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), stokje in elke steek tot einde toer, keer om, hecht af. [155 steken]
Toer 113: hecht nieuwe kleur aan in bovenkant van het eerste stokje, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, *1 losse, steek overslaan, vaste in volgende steek*, Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer je werk.
Toer 114: Hecht nieuwe kleur aan in de bovenkant van de eerste vaste, 2 lossen (telt als halfstokje), halfstokje in lossenruimte, *1 losse, steek overslaan, halfstokje in lossenruimte* Herhaal van * tot * tot 1 steek over, halfstokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.
Toer 115: Hecht nieuw garen aan in de bovenkant van het eerste halfstokje, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, *1 losse, steek overslaan, vaste in lossenruimte* Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn, 1 losse, steek overslaan, vaste in laatste steek, hecht af, keer je werk.
Toer 116: Hecht garen aan in de bovenkant van de eerste vaste, 2 lossen (telt als halfstokje), halfstokje in lossenruimte, *1 losse, steek overslaan, halfstokje in lossenruimte* Herhaal van * tot * tot er 1 steek over is, halfstokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.
Toer 117 (goede kant): Hecht nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste halfstokje, 2 lossen (telt als stokje), steek overslaan, *2 stokjes in lossenruimte, steek overslaan* Herhaal van * tot * tot 2 steken over zijn, stokje in laatste 2 steken, hecht af, keer je werk. [155 steken]
 

Alle delen:

Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5 | Week 6 | Week 7 | Week 8 | Week 9 | Week 10 | Week 11 | Week 12 | Rand


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Meleri CAL || Belangrijke links: 

Instagram Melissa
Instagram Eleri
Instagram Meleri-CAL
YouTube Meleri CAL 

Netty Geertsema

Wednesday 2nd of December 2020

Ik vind dit een mooie site. Tot eind oktober ontving ik je berichten en nu niet dus bij deze vraag ik het opnieuw aan.

Week 9

Week 9

BEACHCOMBING HAAKPATROON – WEEK 9

De Beachcombing deken is ontworpen door Eleonara van Coastal Crochet. Het originele Engelstalige patroon vind je hier. Voor de algemene informatie over deze CAL volg je deze link, voor week 8 klik je hier.

Welkom bij week 9 van de Beachcombing deken! We hebben nu 3/4 van de deken gehad… Deze week haken we weer Puff Steek Golven

Deze week nam ik héél vroeg in de ochtend een video voor jullie op… Veel plezier!

Ik vind het herhalende van golfsteken heerlijk, maar ik weet ook dat sommige haaksters er mee worstelen. Ik heb foto’s gemaakt om je een beetje te helpen… 

Maar eerst de foto’s van deze week vanaf Instagram en van de Facebook ‘Coastal Crochet CAL‘ groep. Ze zijn allemaal prachtig… sommige foto’s worden op het strand gemaakt… Is de middelste foto van de zonsondergang met Bella de Schnauzer niet perfect?!

Voor diegene die het Engelstalige patroon op Ravelry hebben gekocht, dat is nu weer geüpdate:

Ravelry Pattern for Beachcombing Blanket

En dan volgen nu een paar zonnige foto’s van het strand van eerder deze week… Het weer is nu echt veranderd! Na weken en weken van schitterende zonneschijn, zijn er nu wolken en valt er wat zeer noodzakelijke regen…

De kleuren van de zee zijn prachtig he! En tja, Salty moet echt geknipt worden! Het is alweer 4 maanden geleden, maar ze kan eindelijk aanstaande zaterdag weer. De “voor” en “na” foto’s worden geniaal, dat weet ik zeker! 

Laten we verder gaan met het volgende setje Puff steek golven…

Ik heb deze twee foto’s genomen met naalden in elke plek waar een vaste moet komen in de tweede toer van elke golf. Het kan handig zijn als je in setjes van 11 telt als je over de “berg” gaat (vergeet daarbij niet de allereerste lossenruimte voor de eerste puffsteek) en dan in setjes van 6 tussen de golven. Ik hoop dat het helpt…

Termen in dit patroon

Lossesla de draad om de naald en haal door de lus op de haaknaald heen.
Vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Je hebt nu twee lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
Halfstokje: Sla de draad om de haaknaald en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte. Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.

3samengehaaktehalfstokjes (puffsteek – zie onder)
Halve vastesteek de naald door de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal door de steek/ruimte én door het lusje op de naald.
Stokje:  Sla de draad om de haaknaald en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte. Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door twee lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
2samengehaaktestokjesSla de draad om en steek de haaknaald door de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad om en steek de haaknaald door de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad nu om en haal door 3 lusjes.
Puffsteek: hetzelfde als 3samengehaaktehalfstokjes: (Sla de draad om, steek de naald in de aangegeven steek, haal een lusje op) 3 keer, sla de draad om en haal door alles lusjes op de haaknaald

Week 9 – Puffsteek golven

We gaan door met meer puff steek golven, die geïnspireerd zijn op alle prachtige golven bij het strand!

Er worden 3 kleuren gebruikt: KLEUR I, J en C

Let op

Je haakt aan de boven en onderrand door, week 9 is een herhaling van week 8. Toer 11 gaat verder aan het einde van toer 10 van week 8 waar we gewisseld zijn naar KLEUR I aan het einde van de laatste steek.

De Engelstalige tutorial van vorige week: 

Puff Steek Golven

Toer 11 (Goede kant) 3 lossen (telt als eerste stokje), stokje in volgende steek, (2samengehaaktestokjes over volgende 2 steken) 2 keer, *(1 losse, puffsteek in volgende steek) 5 keer, 1 losse, (2samengehaaktstokjes over de volgende twee steken) 6 keer, herhaal vanaf * negen keer, (1 losse, puffsteek in volgende steek) 3 keer, keer om.

Toer 12 (Verkeerde kant): 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek en volgende 2 steken. *(Vaste in volgende 1-lossenruimte, vaste in bovenkant volgende puffsteek) 5 keer, vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende 6 steken, herhaal vanaf * negen keer, (vaste in 1-lossenruimte, vaste in puffsteek) 5 keer, vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende 3 steken, wissel naar KLEUR J aan het einde van de derde vaste, laatste steek overslaan (je haakt niet in de bovenkant van de derde beginlosse) , keer om. [187 steken]

Toer 13-14: Herhaal toer 11 en 12, wissel naar KLEUR C aan het einde van toer 14

Toer 15-16: Herhaal toer 11 en 12, wissel naar KLEUR A aan het einde van toer 16

Herhaal alle toeren aan de andere kant van de deken. 

Werk de draadjes weg.

Volgende week doen we het laatste stuk voor het onder- en bovenpaneel van de deken… die week heeft ook wat meer toeren dan deze week! En daarna zal het alleen nog maar om de rand gaan…

Veel haakplezier iedereen!


🌊Een Mooi Gebaar Facebookpagina
🌊Een Mooi Gebaar Instagram
🌊Garen via Caro’s Atelier
🌊Coastal Crochet Facebookpagina
🌊 Coastal Crochet Instagram
🌊Coastal Crochet Facebook groep
🌊Garen via the Knitting Network
🌊Algemene informatie van deze CAL
🌊 Week 1 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 2 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 3 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 4 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 5 van de Beachcombing CAL 
🌊 Week 6 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 7 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 8 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 9 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 10 van de Beachcombing CAL

Week 9

Week 9 – Een Mooi Gebaar Blog

Wat gezellig dat steeds meer mensen deze blogverhaaltjes lezen! Ik vind het heerlijk om gedurende de week zo’n beetje bij te houden wat ik doe, als een soort dagboek, en dat dan met jullie te delen. Ik ben nog een beetje op zoek naar de mix tussen haken en andere privé-dingen, maar daar raak ik gaandeweg vast aan gewend!

Attic24 haakpatroon vertalingen

Attic24 maakt super schitterende patronen, dat kún je bijna niet missen als je mijn website wel eens bekijkt of me op social media volgt. Deze week vertaalde ik een aantal patronen van haar……

….het laatste deel van de Dahlia CAL, waarin de rand wordt beschreven….

…..de Coast Ripple deken……

…….de Cottage Ripple deken……

….en de Ripple rand voor om deze dekens heen.

Coastal Crochet Beachcombing deken

Daarnaast is er een nieuwe deken aangekondigd door Coastal Crochet: de Beachcombing deken. Beachcombing betekent zoiets als strandjutten, en daar zijn alle delen van de deken dan ook op geïnspireerd. De deken wordt in CAL vorm uitgebracht, beginnende op 10 april, en duurt 12 weken. Ik ga de vertaling ervan verzorgen, net als ik voor de Seaside Stashbuster en de Changing Tides dekens van Coastal Crochet gedaan heb. Beauties, niet waar?


Mozaïek haken monstertutorial

Daarnaast ben ik bezig geweest met het schrijven van een zo genoemde “Ultimate Guide”: een volledige “gids” waarin ik ALLES uitleg over het mozaïek haken. Mozaïek haken wordt bijvoorbeeld gebruikt in de HAVANA CAL, van Tinna, die hieronder in de foto te zien is.

Het begint met een schuiflus, een losse, een lossenketting, een vaste, een vaste in de achterste lus, een stokje in de voorste lus, het volgen van een patroontekening, het lezen van een geschreven patroon: kortom ALLES zit erin! Ik ben nu zo ongeveer bij het beschrijven van toer 4, en ga me de komende tijd vooral nog richten op het goed leesbaar maken van de tekst en op het verzamelen (en ontwerpen) van patroontekeningen.

Het is niet de eerste keer dat ik een tutorial maak, maar wel de eerste keer dat ik echt probeer om ALLES van een bepaald thema in één pagina te omvatten. Ik kom daarbij wat obstakels tegen, maar het gaat me zeker weten lukken!

Leuk he? Ik heb er al helemaal zin in om dit met jullie te delen, maar er gaan nog wel wat uurtjes werk in zitten voor het klaar-voor-de-wereld is!


Hoe was de week privé?

Deze week was privé een rustige week.

Vrijdag bracht ik de meisjes weg naar mijn ouders om daar een weekendje te gaan logeren. Alex was met me mee en we hebben een groot deel van de dag in Hilversum doorgebracht. Daar kocht ik onder andere garen voor nóg een Ermeline vestje. De vorige is af, foto’s komen deze week een keer online te staan. Dit vestje past zo ongeveer bij de jongste nu, dus ik ga nog een vestje maken, maar dan een maatje groter, voor de middelste. Wellicht daarna nog eentje voor de oudste, want het patroon haakt heerlijk weg. We hebben ook nog heel leuk geluncht ergens in Hilversum centrum, bij Your Coffee, daar konden we op de speelzolder zitten, koffie drinken en met een briefje in een balletje een bestelling doen. Echt een aanrader als je daar eens in de buurt bent!

Hand in hand naar de auto lopen in de ochtend, op weg naar opa en oma!

 

Ik heb zaterdag een groot deel van de dag gespendeerd aan het inzetten van een rits in het vestje! Dat is prachtig gelukt, na heel wat gevloek. Ik ga bij het volgende vestje een tutorial maken van hoe het moet, zodat ik jullie hopelijk veel gevloek kan besparen.

De meiden waren in het weekend logeren bij mijn ouders en hebben het daar ontzettend leuk gehad. Er is veel geknutseld, tussen de buien door gingen ze naar buiten en opa en oma hebben weer talloze boekjes voorgelezen. Wij waren met z’n drietjes thuis en hebben vooral lekker rustig aan gedaan. We gingen lunchen bij Lekkers aan de Lek (oh!! twee dagen achter elkaar!) en ontmoette daar toevallig een gezin uit Culemborg dat óók thuisonderwijs geeft! Super leuk natuurlijk, want zo vaak gebeurt dat niet, dus lekker even gekletst en telefoonnummers uitgewisseld. Ze komen volgende week een keertje op de thee, ik heb er nu al zin in <3

Op dinsdag heb ik lekker een dagje kunnen werken, want eindelijk zijn alle papieren in orde voor mijn zus om hier gastouder in huis te zijn. Ze komt twee dagen per week op haar twee nichtjes en neefje passen, zodat ik meer tijd heb om te werken en zodat de kinderen ook eens onder de hoede van een andere volwassene zijn, maar wel lekker in hun eigen omgeving. Hele fijne oplossing! Ze gingen dinsdag met haar naar de kinderboerderij en later in de middag ook nog spelen bij de stadsboerderij en iedereen had een vet fijne dag!

Donderdagavond bestond uit een etentje met een goede buurvrouw en vriendin, bij een sushi-restaurant in Utrecht. Daarna gingen we ook nog poolen en ben ik ongelofelijk ingemaakt 😉

 


Ik heb ook nog een (voor mij!) leuk nieuwtje: ik heb een affiliate link afspraak met de app Storytel. Als jullie via deze link abonnee worden van de dienst, dan krijg ik een kleine eenmalige bijdrage. Super handig. Ik ben OPRECHT heel erg blij met de app en gebruik ‘m meerdere uren per dag naar. De kinderen luisteren graag naar een luisterboekje, we kijken af en toe samen een eboek op mijn telefoon (bijvoorbeeld als we bij de tandarts moeten wachten, of als we in de trein zitten, of onverwacht lang moeten wachten), ik luister tijdens het koken/huishouden/wandelingen en ik lees graag zelf ook een boek als ik in de trein ofzo zit. Het voelt minder  als “tijdsverspilling” dan “doelloos scrollen” door Facebook of Instagram. En je kunt de app 14 dagen gratis uitproberen! Laat je me weten of je het wat vindt?

Afbeeldingsresultaat voor storytel

Probeer Storytel nu gratis!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina