Skip to Content

Week 8

Week 8

BEACHCOMBING – WEEK 8 – COASTAL CROCHET

Dit gratis haakpatroon is voor het maken van de Beachcombing deken van Coastal Crochet. Je leest hier deel 8. Voor de algemene informatie en eerdere delen ga je naar deze link.

Welkom bij Week 8 van de Beachcombing deken! Deze week gaat het allemaal om golven!

Ik heb een filmpje gemaakt die ik  ‘A Week of Waves‘ heb genoemd, om de golven te eren die zo trouw altijd maar onze kust op rollen!

Er zijn verschillende manieren waarop je golven kunt haken… 

Je kunt steken van steeds hogere hoogte gebruiken, zoals ik heb gedaan voor de Seaside Stash Busting Deken

Ik heb ook een diagram van golven gebruikt, in het Waves Cushion, wat ik ontwierp voor het Simply Crochet magazine…

Maar deze keer heb ik wat anders gedaan, voor onze ‘Beachcombing Deken‘, door steken samen te haken voor de “dalen” en veel steken bij elkaar te haken voor de “golven”. Ik noem ze ‘Puff Steek Golven’!

Een strandjutters deken zou nu eenmaal niet compleet zijn zonder golfjes! En deze Puff Steek Golven geven veel textuur aan de deken. Ze zijn heerlijk om te haken. Als je het eenmaal door hebt is het soort van herhalend en daardoor ontspannend… 

Hier is weer een prachtig overzicht van foto’s op Instagram en in de Facebook Groep. Schitterende foto’s weer. Bedankt! En ook zoveel foto’s van lieve dierenvrienden

Als je het Engelstalige patroon via Ravelry gekocht hebt, is het nu weer up to date voor deze week:

Ravelry Pattern for Beachcombing Blanket

En voor we naar het patroon gaat, heb ik foto’s gemaakt voor de “Week of Waves”, de week van de golven. Elke dag deze week heb ik een foto van de golven gemaakt  

Zaterdag

Zondag

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag (Ik ben net speciaal bij zonsopgang naar buiten gegaan voor deze foto zodat ik de blog kan publiceren!)

Het is zulk heerlijk warm, droog en zonnig zomer weer geweest deze week! Als ik terugkijk op deze foto dan zie ik alleen maar blauwe luchten zonder regenwolken. Het wordt zelfs al te heet voor Salty op het strand, zo zonder schaduw. Op de foto zie je haar op mijn deken… Gelukkig kan ze zich afkoelen in het water!

Laten we golfjes gaan haken! 

Termen in dit patroon

Lossesla de draad om de naald en haal door de lus op de haaknaald heen.
Vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Je hebt nu twee lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
HalfstokjeSla de draad om de haaknaald en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte. Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.
3samengehaaktehalfstokjes (puffsteek – zie onder)
Halve vastesteek de naald door de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal door de steek/ruimte én door het lusje op de naald.
Stokje Sla de draad om de haaknaald en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte. Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door twee lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
2samengehaaktestokjesSla de draad om en steek de haaknaald door de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad om en steek de haaknaald door de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad nu om en haal door 3 lusjes.
Puffsteek: hetzelfde als 3samengehaaktehalfstokjes: (Sla de draad om, steek de naald in de aangegeven steek, haal een lusje op) 3 keer, sla de draad om en haal door alles lusjes op de haaknaald

Week 8 – Puffsteek golven

Puffsteek golven

De Puffsteek golven zijn geïnspireerd op alle prachtige golven die tegen de kust op rollen

3 kleuren: KLEUR D, B en E. 

Let op: Je haakt verder aan de boven- en onderpanelen. Toer 5 gaat verder waar toer 4 van week 7 eindigde. We zijn toen gewisseld naar KLEUR D aan het eind van de laatste steek. Als je wisselt naar een nieuwe kleur, doe je dat bij de laatste doorhaal van de laatste steek. Hecht dan de vorige kleur af en ga verder met de volgende toer met de nieuwe kleur. 3samengehaaktehalfstokjes is hetzelfde als een puffsteek.

Hier is een tutorial voor de Puff Stitch Waves.

Toer 5 (goede kant): 3 lossen (telt als stokje), stokje in volgende steek, (2samengehaatkestokjes over de volgende 2 steken) 2 keer, *(losse, puffsteek in volgende steek) 5 keer, 1 losse, (2samengehaaktestokje over de volgende 2 steken) 6 keer, herhaal vanaf * 9 keer, (losse, puffsteek in volgende steek) 5 keer, 1 losse, (2samengehaaktestokjes over de volgende 2 steken) 3 keer, keer om.

Toer 6 (verkeerde kant): 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek en volgende 2 steken, *(vaste in 1-lossenruimte, vaste in puffsteek) 5 keer, vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende 6 steken, herhaal vanaf * 9 keer, (vaste in 1-lossenruimte, vaste in puffsteek) 5 keer, vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende 3 steken, wissel naar KLEUR B aan het eind van de derde steek, sla laatste steek over (haak niet in de derde beginlosse), keer om.[187 steken]

Toer 7-8: Herhaal toer 5 en 6, wissel naar KLEUR E aan het einde van toer 8

Toer 9-10: Herhaal toer 5 en 6, wissel naar KLEUR I aan het einde van toer 10

Herhaal alle toeren aan de andere kant van de deken.

Werk alle draadjes weg.

Geniet van de golven en veel haakplezier allemaal…


🌊Een Mooi Gebaar Facebookpagina
🌊Een Mooi Gebaar Instagram
🌊Garen via Caro’s Atelier
🌊Coastal Crochet Facebookpagina
🌊 Coastal Crochet Instagram
🌊Coastal Crochet Facebook groep
🌊Garen via the Knitting Network
🌊Algemene informatie van deze CAL
🌊 Week 1 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 2 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 3 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 4 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 5 van de Beachcombing CAL 
🌊 Week 6 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 7 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 8 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 9 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 10 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 11 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 12 van de Beachcombing CAL

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina