Skip to Content

Beachcombing Deken Haken – Week 9

Beachcombing Deken Haken – Week 9

BEACHCOMBING HAAKPATROON – WEEK 9

De Beachcombing deken is ontworpen door Eleonara van Coastal Crochet. Het originele Engelstalige patroon vind je hier. Voor de algemene informatie over deze CAL volg je deze link, voor week 8 klik je hier.

Welkom bij week 9 van de Beachcombing deken! We hebben nu 3/4 van de deken gehad… Deze week haken we weer Puff Steek Golven

Deze week nam ik héél vroeg in de ochtend een video voor jullie op… Veel plezier!

Ik vind het herhalende van golfsteken heerlijk, maar ik weet ook dat sommige haaksters er mee worstelen. Ik heb foto’s gemaakt om je een beetje te helpen… 

Maar eerst de foto’s van deze week vanaf Instagram en van de Facebook ‘Coastal Crochet CAL‘ groep. Ze zijn allemaal prachtig… sommige foto’s worden op het strand gemaakt… Is de middelste foto van de zonsondergang met Bella de Schnauzer niet perfect?!

Voor diegene die het Engelstalige patroon op Ravelry hebben gekocht, dat is nu weer geüpdate:

Ravelry Pattern for Beachcombing Blanket

En dan volgen nu een paar zonnige foto’s van het strand van eerder deze week… Het weer is nu echt veranderd! Na weken en weken van schitterende zonneschijn, zijn er nu wolken en valt er wat zeer noodzakelijke regen…

De kleuren van de zee zijn prachtig he! En tja, Salty moet echt geknipt worden! Het is alweer 4 maanden geleden, maar ze kan eindelijk aanstaande zaterdag weer. De “voor” en “na” foto’s worden geniaal, dat weet ik zeker! 

Laten we verder gaan met het volgende setje Puff steek golven…

Ik heb deze twee foto’s genomen met naalden in elke plek waar een vaste moet komen in de tweede toer van elke golf. Het kan handig zijn als je in setjes van 11 telt als je over de “berg” gaat (vergeet daarbij niet de allereerste lossenruimte voor de eerste puffsteek) en dan in setjes van 6 tussen de golven. Ik hoop dat het helpt…

Termen in dit patroon

Lossesla de draad om de naald en haal door de lus op de haaknaald heen.
Vaste: steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Je hebt nu twee lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
HalfstokjeSla de draad om de haaknaald en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte. Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door alle drie de lusjes heen.

3samengehaaktehalfstokjes (puffsteek – zie onder)
Halve vastesteek de naald door de aangegeven steek of ruimte, sla de draad om en haal door de steek/ruimte én door het lusje op de naald.
Stokje Sla de draad om de haaknaald en steek de haaknaald in de aangegeven steek of ruimte. Haal een lusje op. Je hebt nu 3 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door twee lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de haaknaald. Sla de draad om en haal door beide lusjes heen.
2samengehaaktestokjesSla de draad om en steek de haaknaald door de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad om en steek de haaknaald door de aangegeven steek of ruimte, haal een lusje op. Sla de draad om en haal door twee lusjes. Sla de draad nu om en haal door 3 lusjes.
Puffsteek: hetzelfde als 3samengehaaktehalfstokjes: (Sla de draad om, steek de naald in de aangegeven steek, haal een lusje op) 3 keer, sla de draad om en haal door alles lusjes op de haaknaald

Week 9 – Puffsteek golven

We gaan door met meer puff steek golven, die geïnspireerd zijn op alle prachtige golven bij het strand!

Er worden 3 kleuren gebruikt: KLEUR I, J en C

Let op

Je haakt aan de boven en onderrand door, week 9 is een herhaling van week 8. Toer 11 gaat verder aan het einde van toer 10 van week 8 waar we gewisseld zijn naar KLEUR I aan het einde van de laatste steek.

De Engelstalige tutorial van vorige week: 

Puff Steek Golven

Toer 11 (Goede kant) 3 lossen (telt als eerste stokje), stokje in volgende steek, (2samengehaaktestokjes over volgende 2 steken) 2 keer, *(1 losse, puffsteek in volgende steek) 5 keer, 1 losse, (2samengehaaktstokjes over de volgende twee steken) 6 keer, herhaal vanaf * negen keer, (1 losse, puffsteek in volgende steek) 3 keer, keer om.

Toer 12 (Verkeerde kant): 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek en volgende 2 steken. *(Vaste in volgende 1-lossenruimte, vaste in bovenkant volgende puffsteek) 5 keer, vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende 6 steken, herhaal vanaf * negen keer, (vaste in 1-lossenruimte, vaste in puffsteek) 5 keer, vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende 3 steken, wissel naar KLEUR J aan het einde van de derde vaste, laatste steek overslaan (je haakt niet in de bovenkant van de derde beginlosse) , keer om. [187 steken]

Toer 13-14: Herhaal toer 11 en 12, wissel naar KLEUR C aan het einde van toer 14

Toer 15-16: Herhaal toer 11 en 12, wissel naar KLEUR A aan het einde van toer 16

Herhaal alle toeren aan de andere kant van de deken. 

Werk de draadjes weg.

Volgende week doen we het laatste stuk voor het onder- en bovenpaneel van de deken… die week heeft ook wat meer toeren dan deze week! En daarna zal het alleen nog maar om de rand gaan…

Veel haakplezier iedereen!


🌊Een Mooi Gebaar Facebookpagina
🌊Een Mooi Gebaar Instagram
🌊Garen via Caro’s Atelier
🌊Coastal Crochet Facebookpagina
🌊 Coastal Crochet Instagram
🌊Coastal Crochet Facebook groep
🌊Garen via the Knitting Network
🌊Algemene informatie van deze CAL
🌊 Week 1 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 2 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 3 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 4 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 5 van de Beachcombing CAL 
🌊 Week 6 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 7 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 8 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 9 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 10 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 11 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 12 van de Beachcombing CAL

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina