Skip to Content

CAL – #335

CAL – #335

Een Mooi Gebaar CAL – #335 – 1 december

De allerlaatste maand van de Een Mooi Gebaar CAL is aangebroken! Ik sta er heel dubbel in, aan de ene kant heel blij om alle projecten afgerond te zien, aan de andere kant is het heel jammer om afscheid te nemen van zo’n leuk langdurig project dat met zoveel mensen gedeeld kon worden!


Toer 1

Haak in een magische ring: 1 losse, 12 vasten. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

3 lossen, stokje in dezelfde steek. *(2 lossen, 1 vaste overslaan, 2 stokjes in de volgende steek). Herhaal * rondom en eindig met 2 lossen, 1 vaste overslaan. Halve vaste in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

3 lossen, stokje in de volgende steek, (*1 losse, dubbelstokje in de overgeslagen vaste van toer 1, achter de lossen van toer 2 langs, 1 losse*, stokje in de volgende 2 steken) 5x. Herhaal * tot * nog 1x. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in de volgende steek, (*4 stokjes in de lossenruimte, stokje in het dubbelstokje, 4 stokjes in de lossenruimte*, vaste in de volgende 2 steken) 5x. Herhaal *tot * nog 1x. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

Halve vaste in de volgende vaste, halve vaste in de volgende 2 stokjes, (vaste in de ruimte tussen het tweede en derde stokje van het blaadje, 4 lossen). Herhaal rondom, halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 6

Hecht aan met een nieuwe kleur in een willekeurige vaste. Maak voor de eerste hoek: (3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes), *3 stokjes in de volgende lossenruimte, halfstokje in de volgende vaste, 3 halfstokjes in de volgende lossenruimte, halfstokje in de volgende vaste, 3 stokjes in de volgende lossenruimte, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de volgende vaste. Herhaal * rondom, maar sla de laatste hoek over. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 7

Hecht aan in een hoeklossenruimte: *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste), 15 vasten. Herhaal * nog 3x. Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina