Skip to Content

Changing Tides

Changing Tides

Gratis haakpatroon deken – Changing Tides CAL

Eleonora, de vrouw achter Coastal Crochet, heeft in 2018 de prachtig Seaside deken ontworpen, die hier in het eerste kwartaal van 2019 voor jullie werd vertaald. Ik vraag (en krijg) uiteraard altijd toestemming voor ik een patroon vertaal!

Van de andere drie Coastal Crochet patronen is nu een schitterende patroonbundel beschikbaar!

Op deze pagina lees je alles over de tweede CAL van Coastal Crochet: De Changing Tides CAL. Bij vragen kun je me altijd bereiken op Facebook of Instagram.

Het pakket voor deze deken is te krijgen via deze affiliate link. Affiliate betekent dat de ontwerpster (Coastal Crochet) een kleine bijdrage krijgt per verkocht pakket. Koop je garen dus hier!

De nieuwe deken heet “Changing Tides” – veranderende getijden – en is geïnspireerd op het wisselen van eb en vloed op het strand… Je keert elke toer de deken, net zoals de getijden steeds om keer, en je gebruikt verschillende stekencombinaties, texturen en kleuren, ook geïnspireerd op die altijd veranderende zee.

Kijk eens naar onderstaande foto’s. Die zijn allemaal gemaakt in januari 2019 op precies dezelfde plek. Is het niet geweldig hoe anders de zee er elke dag uit ziet? Afhankelijk van de getijden, het tijdstip van de dag, het weer en het weer. De getijden veranderen constant, ze komen en gaan en ze transformeren het strand elke dag helemaal, door steentjes te verplaatsen, door allerlei rommel op het strand aan te spoelen en door de constante verandering van de hoogte van het water…

Soms is het water zelfs zo hoog dat we ons strandje niet op kunnen…

Het is geen wonder dat deze prachtige veranderende natuurverschijnselen me zoveel inspiratie geven voor texturen en steken en kleuren! ?

Afgelopen weekend stelde Eleonora op haar  Facebook ‘Coastal Crochet CAL’ groep en op Instagram een vraag…

Hallo allemaal! Fijne zaterdag! De deken voor de nieuwe CAL is af!! Zie je de uiteindjes ???? Ik ben het patroon nu aan het testen, stap-voor-stap foto’s aan het maken en video-tutorials aan het opnemen. Maar ik wil alvast jullie input op een vraag! 

Willen jullie het eindresultaat zien? 

De vorige CAL was een restjes-op-maak-deken waar ik tegelijkertijd met jullie aan werkte, zonder vooropgesteld ontwerp, dus niemand wist hoe het eruit ging zien… Maar deze keer is de deken af voordat ik de CAL ga publiceren… Het eerste deel komt op vrijdag 12 april en de CAL duurt 16 weken. Ik heb Stylecraft Yarns Special Aran garen gesponsord gekregen, waarover later deze week meer. Maar willen jullie een foto van het eindresultaat? 

Op Facebook kwamen 281 opmerkingen, waarvan ongeveer 248 de deken wilden zien.

Op Instagram reageerden 175 mensen, waarvan ongeveer 139 de deken wilden zien.

Dat is meer dan 85% van de reageerders die de deken wilden zien!

Maar omdat ik iedereen tevreden wil houden, zijn hieronder twee links… Eentje met alleen een sneak preview, een klein stukje deken over een rotsblok op het strand, genoeg zodat je een heel klein beetje een idee krijgt, maar dat je nog steeds verast kunt worden door het eindresultaat. De tweede link is de volledige deken. Als je de deken niet wilt zien, klik dan niet op onderstaande links!!

Sneak Preview

Volledige deken

Deel deze foto’s alsjeblieft niet! Dan blijft het voor iedereen een verassing die dat wil… De sneak preview foto zal wel gedeeld worden op termijn, maar liever nog niet nu!

Ik heb heel veel aandacht, tijd en liefde in de nieuwe deken gestoken en ik heb ook heel veel moeten uithalen. Het ontwerpen van een deken kan niet altijd in fijn vaarwater!

Het is een grote, vierkante deken, van 140 bij 140 centimeter – het perfecte formaat voor een tweepersoonsbed of gewoon als prachtige deken om je heen geslagen.

Het is een zware deken, omdat je Aran gewicht garen gebruikt. Stylecraft ‘Special Aran’ is 100% acryl garen, waardoor de deken niet te duur wordt. Je kunt natuurlijk ook andere garens gebruiken!!

Als je liever een kleinere, lichtere deken maakt, kun je ook DK gewicht garen gebruiken.

Ik heb twee voorbeeldjes van het eerste stuk van de deken gehaakt in Aran en DK garen, dan kun je het verschil goed zien. Klik op onderstaande link om het verschil te aanschouwen.

Aran versus DK


Deze deken heeft allerlei verschillende texturen, geïnspireerd op die veranderende getijden…

Het patroon staat gratis hier in het Nederlands op Een Mooi Gebaar, of in het Engels als e-book op Ravelry voor een kleine bijdrage.

De deken is gehaakt met 7 kleuren Stylecraft ‘Special Aran’:

3 x 100g bol Cream (1005), 3 x 100g bol Aster (1003), 3 x 100g bol Cloud Blue (1019), 3 x 100g bol Meadow (1065), 3 x 100g bol Silver (1203), 3 x 100g bol Saffron (1081) & 2 x bol balls Storm Blue (1722)

20 bollen van 100 gram garen dus. Sommige kleuren wordt echt maar weinig van de derde bol gebruikt, maar andere kleuren gebruiken bijna de hele derde bol op. Als je minder kleuren wilt gebruiken, heb je waarschijnlijk genoeg aan 17 x 100 gram.

Als je DK gewicht garen gebruikt, heb je minder nodig, ongeveer 14 x 100 gram. Dit is een gokje, pin me er niet op vast!!

Als je de kleuren gekozen hebt, is het handig om een klein kaartje te maken voor het overzicht. Bijvoorbeeld zoals in onderstaande foto:

Gebruik vooral je eigen lievelinsgkleuren! De deken kan met meer of met minder kleuren ook schitterend worden…. Volg je eigen voorkeuren!

Als je mee gaat doen aan deze CAL, deel dan vooral je voortgang op social media met #changingtidesblanket en #coastalcrochetcal, dan kunnen we elkaar allemaal volgen en wordt het echt een leuke wereldwijde online haak-gemeenschap   ?

Stel gerust al je vragen!

Veel haakplezier iedereen…


HANDIGE LINKS :

Deel 1  | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5 | Deel 6  | Deel 7 | Deel 8 | Deel 9 | Deel 10 | Deel 11 | Deel 12 | Deel 13 | Deel 14 | Deel 15 | Deel 16

Delen is lief!