Skip to Content

Rooms with a View – Haakpatroon

Rooms with a View – Haakpatroon

Welkom bij dit nieuwe haakpatroon van Coastal Crochet: Rooms with a View. Van deze ontwerpster vind je inmiddels heel veel gratis haakpatronen voor dekens, klik op deze link om naar het patronenoverzicht te gaan: Nederlandse Coastal Crochet haakpatronen.

Ik heb een nieuwe deken, yay 😃

Dit is de Rooms with a View deken, dat betekent Kamers met Uitzicht en is exclusief ontworpen voor garenbedrijf King Cole!

De deken is geïnspireerd om het uitzicht uit ramen en op ramen van over de hele wereld. Misschien is het uitzicht uit jouw eigen huis, misschien ben je op bezoek bij familie of vrienden, misschien ben je op vakantie en is het een hotel raam, of misschien heb je gewoon ergens random een mooi uitzicht…

Haakwerk, geïnspireerd door kamers mét uitzicht.

Dit is de derde CAL voor King Cole van Coastal Crochet, en ik ben daar heel blij mee. Het is heel fijn om samen te werken met King Cole en het Cottonsoft garen maakt schitterende dekens!

De CAL begint op 26 mei en het haakpatroon vind je hier op de website in het Nederlands.

Watvoor uitzicht vind jij mooi? Rustig, stil, natuurlijk, kleurrijk, druk stedelijk? Er zijn heel veel mogelijkheden. Er zit natúúrlijk ook een zee uitzicht in.

Rooms with a View is een thema waar ik echt dol op ben. Iedereen houdt van een kamer met een mooi uitzicht, toch? Het vangen van bepaalde uitzichten in haakwerk was super leuk om te doen. Dit ontwerp was echt weer heerlijk om voor jullie te maken.

Er zijn twee varianten, met zwart of ecru als hoofdkleur.

Ik heb eerst de zwarte versie gemaakt, dat was het oorspronkelijke ontwerp. Het zijn hele andere kleuren dan ik normaal kies en het zwarte geeft het patroon een glas-in-lood gevoel.

Het was heel tof om de deken te maken en ik ben super blij met het eindresultaat.

Bij sommige ontwerpen past gewoon alles perfect bij elkaar en dit was er zeker eentje van

Maar ik weet dat niet iedereen van (haken met) zwart houdt, dus ik heb er nog eentje gemaakt met een lichtere achtergrond kleur.

Toen dacht is, als je een “lichten uit” kamer hebt (met zwart als dominante kleur), of een “lichten aan” kamer hebt (met ecru als dominante kleur), dan heb je deze twee verschillende dekens.

En ze zijn zo mooi geworden!

De deken meet ongeveer 115 bij 95 centimeter als je King Cole Cottonsoft DK gebruikt en 120 centimeter bij 100 centimeter als je King Cole Big Value DK gebruikt.

Er zijn wat variaties in kleuren tussen de Cottonsoft en de Big Value garens. Sommige kleuren lijken heel erg op elkaar en delen dezelfde kleurennaam, maar anderen verschillen een beetje. Alle kleuren zijn zorgvuldig bij elkaar gekozen.

Op de foto zie je beide dekens gemaakt met Big Value DK.

En deze hieronder is gemaakt met Cottonsoft…

Je kunt de pakketten bij King Cole kopen: https://www.kingcole.com/cal-rooms-with-a-view/

Online shop The Knitting Network heeft ook pakketten beschikbaar, daarmee steun je ontwerpster Coastal Crochet in het maken van dit gratis haakpatroon, omdat zij daarover een kleine commissie krijgt:

Cottonsoft LIGHTS OUT colour pack: https://www.theknittingnetwork.co.uk/rooms-with-a-view-lights-off-cal-colour-pack-cottonsoft-dk-100g

Big Value DK LIGHTS OUT colour pack: https://www.theknittingnetwork.co.uk/rooms-with-a-view-lights-off-cal-colour-pack-big-value-dk-50g

Cottonsoft LIGHTS ON colour pack: https://www.theknittingnetwork.co.uk/rooms-with-a-view-lights-on-cal-colour-pack-cottonsoft-dk-100g

Big Value DK LIGHTS ON colour pack: https://www.theknittingnetwork.co.uk/rooms-with-a-view-lights-on-cal-colour-pack-big-value-dk-50g

*Let op: bij bestellen uit het buitenland kan het zijn dat je douanekosten of belastingen moet betalen

In bovenstaand schema zie je hoeveel je van welke kleur van welk materiaal in welke kleurenvariant je nodig hebt 🙂 Je kiest dus OF de Cottonsoft DK OF de Big Value DK, en de zwarte (lights off) variant, OF de ecru (lights on) variant <3

Ik heb heel veel zin om te beginnen. Je kunt jouw enthousiasme delen door lid te worden van verschillende Facebookgroepen:

De King Cole Craft Along CAL groep (ENGELSTALIG): https://www.facebook.com/groups/KingColeCAL/

De Coastal Crochet groep (ENGELSTALIG): https://www.facebook.com/groups/1998235366871590/

Beiden zijn leuk om kennis te maken met anderen, foto’s te delen, vragen te stellen en te genieten van dit haakproject.

Liever een Nederlandstalige Facebookgroep? Kom gezellig bij de Een Mooi Gebaar Facebookgroep!

Op Instagram kun je over dit project delen met #roomswithaviewblanket #kingcolecal #eenmooigebaar en #coastalcrochetcal. Tag @CoastalCrochet en @EenMooiGebaar ook, dan kunnen we jouw voortgang bewonderen 🙂

Het gaat heerlijk zijn om alle foto’s weer te zien van over de hele wereld en om te leren over jullie Kamers met Uitzicht in de komende weken.

Ik ben heel benieuwd !

Er zijn heel veel mogelijkheden in dit ontwerp om je eigen ramen of uitzichten te personaliseren.

Dat is het voor nu, je hebt nog even om je klaar te maken en dan gaan we samen haken… Ik kan niet wachten! Ik hoop dat jij dit ontwerp net zo tof vind als ik. Bedankt voor al jullie steun.

Veel haakplezier allemaal!… 😃💙


Rooms with a View

Het CAL patroon wordt gepubliceerd in delen:


Klik voor je nieuwste haakpatroon:

  • Boekreview: Woolytoons Knuffeldekens

  • Bloementuin Deken – Makkelijke zon

  • Bloementuin Deken – Mini-Mum

  • Amigurumi 10 – Review

Andere Coastal Crochet haakpatronen:

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Delen is lief!