Skip to Content

Week 8

Op zondag ging ik met mijn moeder naar de Handwerkbeurs in Zwolle! Lekker samen met de trein, lopen door de storm en dan heerlijk uren snuffelen tussen alle bolletjes en stofjes. Mijn moeder naait veel én graag én heel goed, maar krijgt ook de smaak van het breien en haken (weer) te pakken.

Ik kocht voor mijn moeder bij YLA Lifestyle en Wol  een tof pakket garen voor onderstaande regenboogdekens. Ze paste een paar kleuren aan, dus ik ben héél benieuwd hoe de deken wordt!

Afbeeldingsresultaat voor yla regenboog

Ik kocht voor ons kleinste mannetje het garen voor het Ermeline vest van Sylvie Damie. Dit is een kooppatroon, waar helaas (nog?) geen Nederlandse versie van bestaat.

Ik kocht daarvoor Katia Azteca  en Katia Aran Merino. Als ie af is, schrijf ik er een blogje over mét toffe foto’s 🙂


Voor mijn doula-bedrijf vroeg ik deze week een Verklaring Omtrent Gedrag aan, die zal binnenkort met de post verschijnen. Ik was wat te vroeg bij het gemeentehuis, ik ben eigenlijk altijd graag vroeg, en er groeide prachtige bloemen voor het gemeentehuis, dus die moesten even op de foto!


Met een zeer serieuze blik 😉

Boeeeeeeekeeeen!

Deze week las ik weer van alles. Ik las The Matriarch Rules uit, City of Bones van Cassandra Clare en ik begon aan Charlotte’s Web van E. B. White.

Matriarch Rules is een boek dat gaat over het vrouwelijke hoofd van een gezin en/of een bedrijf. Niet een stoffe, stengkijkende, oma in zwarte jurk, maar een moderne badass die weet wat ze wil, en dat ook tot uiting weet te brengen. Ik vond het een zeer inspirerende, 5 uur durende peptalk en ik ga het boek zeker nog eens lezen! De oefeningen die erin staan vond ik ook goed klinken, maar ik heb de tijd nog niet gemaakt om er echt voor te gaan zitten.

The Matriarch Rules

City of Bones is een debut roman van Cassandra Clare en het leest heerlijk weg. Het is wel een beetje een voorspelbaar verhaal, en helaas slaagt de schrijfster er niet zo goed als bijvoorbeeld in de Harry Potter boeken in om het “we zien allemaal alle magie niet” geloofwaardig over te brengen. Desalniettemin vond ik het een leuk en spannend boek en begin ik binnenkort aan de volgende!

City of Bones

Ik begon eerst aan Charlotte’s Web. Eén van de items in de boeken uitdaging van dit jaar was “Lees een populair kinderboek”. Nu lees ik met de kinderen érg veel boeken (voor), maar blijf ik ook altijd op zoek naar nieuwe. Charlotte’s Web is in Amerika heel populair, maar voor mij nog onbekend. Dus die ga ik komende week eens eventjes lezen op de ereader.

Ik heb ook nog een (voor mij!) leuk nieuwtje: ik heb een affiliate link afspraak met de app Storytel. Als jullie via deze link abonnee worden van de dienst, dan krijg ik een kleine eenmalige bijdrage. Super handig. Ik ben OPRECHT heel erg blij met de app en gebruik ‘m meerdere uren per dag naar. De kinderen luisteren graag naar een luisterboekje, we kijken af en toe samen een eboek op mijn telefoon (bijvoorbeeld als we bij de tandarts moeten wachten, of als we in de trein zitten, of onverwacht lang moeten wachten), ik luister tijdens het koken/huishouden/wandelingen en ik lees graag zelf ook een boek als ik in de trein ofzo zit. Het voelt minder  als “tijdsverspilling” dan “doelloos scrollen” door Facebook of Instagram. En je kunt de app 14 dagen gratis uitproberen! Laat je me weten of je het wat vindt?

Afbeeldingsresultaat voor storytel

Probeer Storytel nu gratis!