Skip to Content

Week 8

Week 8

Picknick op het Strand deken – Week 8 – Coastal Crochet

De Picknick op het Strand is een schitterende deken, ontworpen door Coastal Crochet en hier met toestemming voor jullie naar het Nederlands vertaald. Lees je liever de advertentievrije PDF? Die kun je in de webwinkel aanschaffen. De algemene informatie voor deze CAL vind je op deze pagina, vorige week vind je hier.

Welkom bij hetlaatste deel, week 8, van de Picknick deken! Deze week maken we de rand en dan zijn onze picknick dekens af! Wat een heerlijke CAL is het geweest.

Ik vond het heerlijk om met jullie te delen over haken en over de picknick wensen die we allemaal hebben!

Voor ons laatste stuk heb ik een extra lange video opgenomen, waarin stukjes van een picknick van vorig jaar in opgenomen zijn, op een prachtige plek niet ver van waar ik woon…

Ik blijf me verbazen over hoe één haakontwerp van mij zo gemaakt kan worden over de hele wereld. Ik voel me vereerd dat je mee hebt gedaan en ik ben heel blij dat we deze reis samen konden delen. Onze dekens zijn gemaakt met zulke blije picknick ideëen in gedachten!

Een CAL heeft mensen nodig die mee-haken! En ik ben heel dankbaar voor jullie allemaal voor het delen van jullie haakprojecten en voor het tonen van zoveel liefde en ondersteuning in de CAL en daarbuiten. Ik zal voor eeuwig dankbaar zijn en waardeer jullie allemaal. BEDANKT!

En ja, zoals je kunt zien heb ik het drijfhout hart meegenomen, die ik vond tijdens de CAL. Hij staat nu in mijn voortuin en heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het herrinnert me aan de verbondenheid met jullie allemaal wereldwijd.

Ik wilde jullie laten weten dat de nominaties voor de British Knitting and Crochet Awards open zijn! Het is buiten mijn comfort zone om het te vragen, maar als je er zin in hebt, zou je dan willen stemmen voor een award voor mij in de ‘Most Iconic Crochet Designer‘ of ‘Social Media Superstar‘ categorie? Super bedankt alvast!

https://www.letsknit.co.uk/awards

Ik ben gevraagd hoeveel mensen er ongeveer mee doen met deze CAL en ik weet het antwoord niet. Mijn statistieken vertellen me dat meer dan 45.000 mensen de blogpost van week 1 hebben bekeken, uit meer dan 50 verschillende landen. Natuurlijk gaat niet iedereen die op de website komt de deken ook maken, maar ik weet dat er heel veel verschillende mensen meedoen, uit landen van elk contintet, bijvoorbeeld Rusland, Israel, Japan, Amerika, Canada, Argentinië, Brazilië, Mexico, Zuid Afrika, Zimbabwe, Turkije, India, Australië, New Zeeland, Nederland, Ierland, Oostenrijk, Frankrijk, en nog vele andere Europese landen!

Haken heeft ons samengebracht en heeft de wereld een betere plek gemaakt! Dankjewel dat je er onderdeel van was, of je nu mee deed of toekeek vanaf de zijlijn.

En we hebben zulke gave steken gemaakt samen! We hadden de gingham vierkantjes, de mandensteek, golfen, cupcakes, aardbeien, schelpen, salade, zandkastelen, vliegers, hartjes, zonsondergangen en deze week ook nog eens ananassen! Wat een picknick festijn!

 

Hier nog een laatste ronde met maarliefst 6 grids van Instagram en in Facebook Groep – er zijn zes prachtige grids met prachtige dekens die gehaakt worden. Er is zelfs een cockatoo in Australië en ik ivnd m fantastisch!

Het is echt leuk wat al deze interacties op Instagram en Facebook toevoegen aan de CAL ervaring. Ik waardeer het echt en ik weet dat dat voor velen van jullie geldt. Deze foto werd gedeeld in de Facebook Groep door Ann van Israel: een extra speciale verjaardagstaart gemaakt door haar nichtje, ter ere van deze deken!

Is ie niet prachtig?!

Zoveel mooie herinneringen zijn gemaakt en gedeeld terwijl we samen haakten…

Een bijzondere haakster uit California heeft meegedaan aan alle vier mijn CALS… (je weet wie je bent) en de woorden zijn gewoon perfect..

“A CAL isn’t a project to work on and be done with, a CAL is a blending of thoughts, dreams, tears, hopes!

If someone is behind a week or 2, we don’t judge or tease, we know life gets crazy at times. So we encourage, we cheer! We all move on together. If someone makes obvious errors? Do we criticize? Absolutely not!!!! Usually we point out something we know we may have made an error on, and then we laugh together.

And we both feel better, no, not both, often there are many out there afraid to show what didn’t go quite right, so I’m sure that seeing us interact, even if they don’t join in with our chatting, helps them too. Maybe it should be a Crochet Along With Friends, after all, it’s impossible to do a Crochet Along alone.”

We gaan deze week de rand en laatste toeren haken. Ik heb de rand relatief simpel gehouden. We hebben wel Ananas clusters voor een prachtige textuur en om ons te herinneren aan een laatste proost op het strand.

We hebben de Granietsteek in dezelfde kleuren als onze gingham vierkanten om ons te herinneren aan het opvouwen van de picknick dekens…

En we stoppen met wat halfstokjes in de achterste lus om een mooie lossenketting effect te creëren.

Ik hou van het resultaat en het is een reminder dat simpele dingen goed kunnen zijn van tijd tot tijd.

Onze picknicks kunnen uitgebreid zijn met heel veel accessoires en tools, maar soms is ook een gewoon broodje in je achtertuin. Alles kan, als we maar genieten van het buiten zijn!

Geniet van deze laatste paar toeren, en ik hoop dat we, als we uit deze pandemie komen, lekker kunnen gaan picknicken met onze geliefden!

Ik weet dat ik mijn Picknick dekens zal koesteren en ik hoop dat jullie ook lang van jullie dekens zullen genieten, of je ze nou houdt of weggeeft!

Alle informatie over dit project blijft gewoon online staan, dus geen zorgen als je nog niet klaar bent!

 

 

Laten we gaan haken!

Week 8 – Kleurrijke Picknick Herinneringen

Dat was het… onze picknick loopt ten einde. We drinken nog één laatste drankje en we proosten op de geweldige dag die we hadden, waarin we zoveel kleurrijke herinneringen maakten. We kunnen die herinneringen voor altijd koesteren en natuurlijk kunnen we het heel vlug nog eens op nieuw doen…

6 kleuren worden gebruikt: Kleur A, B, C, D, E en F.

Rand

De hele deken wordt nu rondom gehaakt. Met de GOEDE KANT naar je toe, hecht je met Kleur A aan in de boven linker steek van toer 16 van week 7 (in de bovenkant van de 2 lossen die de eerste steek was van die toer).

Toer 1 (Goede kant) 3 lossen (telt als eerste stokje), stokje in dezelfde steek. *2 lossen, 2 stokjes in zijkant van toer 16 van week 7 om de stam van dezelfde eerste steek van toer 16 (eerste hoek gemaakt), stokje in elke zijkant van de volgende 7 toeren, 2 stokjes in elke zijkant van de volgende 2 toeren, 1 stokje in elke zijkant van volgende 2 toeren, 2 stokjes in elke zijkant van volgende toer, stokje in zijkant van volgende toer, 2 stokjes in zijkant van volgende 2 toeren, stokje in zijkant van volgende 172 steken langs toer 16 van week 6 (let op dat je ook in de bovenkant van de drie beginlossen haakt, de laatste steek dus), 2 stokjes in zijkant van elk van volgende 2 toeren, stokje in zijkant van volgende toer, 2 stokjes in zijkant volgende toer, stokje in elke zijkant van volgende 2 toeren, 2 stokjes in elke zijkant van volgende 2 toeren, 1 stokje in elke zijkant van volgende 7 toeren, 2 stokjes in zijkant volgende toer, 2 lossen, 2 stokjes in eerste steek van bovenpaneel (tweede hoek gemaakt), stokje in elk van de volgende 170 steken van toer 16 van week 7**, 2 stokjes in laatste steek (dat is een tweede beginlosse), herhaal vanaf * voor volgende zijrand en bovenrand, eindig bij **, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten, keer om. [216 steken langs elke zijkant, 174 langs boven en onderrand, met 4 x 2-lossenruimtes]

Toer 2 (verkeerde kant) 1 losse (telt niet als steek), vaste in dezelfde steek, *vaste in elke steek tot einde zijde, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, vaste in laatste steek, halve vaste in eerste steek, keer om. [218 steken aan elke zijkant, 176 steken aan boven en onderrand, 4 x 2-lossenruimtes]

Toer 3 (goede kant) 3 lossen (telt als eerste stokje), stokje in elk van volgende 2 steken, *(stokje, 2 lossen, stokje) in hoekruimte, stokje in elke steek tot einde zijde, herhaal vanaf * drie keer, halve vaste in derde beginlosse, hecht niet af, keer niet. [220 steken aan beide zijkanten, 178 aan boven en onderrand, 4 x 2-lossenruimte]

Ananasclusters – Trek de lus niet te hoog op als je de ananasclusters maakt, dan worden ze te los. Leg de goede kant van de deken steeds naar je toe voor toer 4 – 9: (Sla de draad om, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om, haal een lusje op) 4 keer, sla de draad om en haal door de eerste 8 lusjes, sla de draad om en haal door de laatste 2 lusjes.

Hier is een videotutorial voor de ananasclusters…

Toer 4 (goede kant) Hecht Kleur E aan in een hoekruimte, 5 lossen (telt als stokje en 2 lossen), stokje in dezelfde hoek. *(losse, steek overslaan, ananascluster in volgende steek) tot einde zijde, 1 losse, **(stokje, 2 lossen, stokje) in hoekruimte. Herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in derde beginlosse, hecht af [110 ananasclusters aan elke zijde, 89 ananasclusters boven en onderrand met 2 stokjes in elke hoek).

Toer 5 (goede kant) Hecht Kleur F aan in een willekeurige hoekruimte, 2 lossen (telt als halfstokje). (Halfstokje, 2 lossen, 2 halfstokjes) in dezelfde hoek. *steek overslaan, 2 halfstokjes in volgende lossenruimte, (ananascluster overslaan, 2 halfstokjes in volgende lossenruimte) tot laatste steek van de zijde, mis laatste steek **, (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af. [226 steken aan iedere zijde, 184 steken in boven en onderrand, met 4 x 2-lossenruimtes]

Hou de goede kant van de deken naar je toe. Halfstokjes zijn uniek omdat ze drie draden/lussen hebben aan de bovenkant van de steek. Zorg ervoor dat je toer 6 je haaknaald alleen onder de allerachterste lus heen steekt. Dit zorgt ervoor dat de andere twee lussen mooi voor op je werk komen liggen.

Hier is een video tutorial voor toer 6 en ook voor toer 12-13.

Toer 6 (goede kant) Hecht Kleur D aan in een willekeurige hoekruimte, 3 lossen (telt als eerste stokje), (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoekruimte, *stokje in de allerachterste (ook wel derde lus) van elke steek tot einde, let op de allereerste halfstokje per zijde die moeilijk te zien is)**, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in derde beginlosse. Hehct af. [230 steken per zijkant, 188 boven en onderrand, met 4 x 2-lossenruimtes]

Hier is een video tutorial voor toer 7 – 10.

Toer 7 (goede kant) Hecht Kleur B aan in een hoekruimte, 1 losse (telt niet als steek), (vaste, 2 lossen, vaste) in dezelfde hoekruimte, *(1 losse, steek overslaan, vaste in volgende steek) tot einde zijde, 1 losse **, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in eerste vaste, hecht af [117 steken langs elke zijde, met 116 1-lossenruimtes, 96 steken langs boven en onderrand, met 95 1-lossenruimtes, 4 x 2-lossenruimtes]

Toer 8 (goede kant) Hecht Kleur C aan in een hoekruimte, 1 losse (telt niet als steek), (vaste, 2 lossen, vaste) in dezelfde hoeruimte, *(1 losse, steek overslaan, vaste in volgende 1-lossenruimte) tot einde zijde, 1 losse, laatste steek overslaan**, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in eerste vaste, hecht af. [118 steken langs elke zijde, met 117 1-lossenruimtes, 97 steken langs boven en onderrand met 96 1-lossenruimtes, 4 x 2-hoeklossenruimtes].

Toer 9 (goede kant) Herhaal toer 8 gebruik kleur A

Zorg nu dat de verkeerde kant van de deken naar je toe ligt voor toer 10. Dit zorgt dat de rand niet gaat krullen.

Toer 10 (verkeerde kant) Herhaal Toer 8 gebruikt Kleur D maar met de verkeerde kant van de deken naar je toe, hecht niet af, keer om [120 steken langs zijkant met 119 1-lossenruimtes, 99 steken langs boven en onderrand met 98 1-lossenruimtes, 4 x 2-lossenruimtes op de hoek]

Toer 11 (goede) halve vaste in eerste 1-lossenruimte, 2 lossen (telt als halfstokje), halfstokje in dezelfde ruimte. *(steek overslaan, 2 halfstokjes in volgende 1-lossenruimte) tot einde zijkant, laatste steek overslaan, (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten, hecht af. [242 steken per zijde, 200 aan boven en onderrand, met 4 x 2-lossenruimtes]

In Toer 12 en 13 steek je je haaknaald weer onder de achterste/derde lus van de halfstokjes, waardoor je twee lussen naar voren duwt.

Toer 12 (goede kant) Hecht Kleur F aan in een hoekruimte, 2 lossen (telt als halfstokje), 2 halfstokjes in dezelfde hoek, *halfstokje in achterste lus van elke steek tot einde, 3 halfstokjes in hoekruimte, herhaal vanaf * twee keer, halfstokje in achterste/derde lus van elke steek tot einde, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af.

Toer 13 (goede kant) Hecht Kleur B in de achterste/derde lus van een willekeurige steek, 2 lossen (telt als halfstokje), halfstokje in de achterste/derde lus van elke steek rondom, halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten, hecht af en werk de draadjes weg.

Dat was het! Onze prachtige picknick reis is ten einde. Ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben om ze te haken als ik heb genoeten van het maken en ik hoop dat jullie er nog lang van kunnen genieten. BEDANKT!

En veel haakplezier allemaal…

Delen is lief!

Week 8

Week 8

Meleri CAL – Week 8

Als je op Instagram kijkt met de hashtag #melerical zie je al prachtige, schitterende kleurencombinaties en materialen voorbij komen, dus als je zelf nog niet de juiste inspiratie hebt gevonden om mee te doen met dit project, kun je eventjes daar kijken! Voor de algemene informatie over deze CAL én voor de links naar alle andere patroondelen klik je op deze link. Als je alle eerdere delen af hebt, kun je hieronder verder gaan met week 8!

Kleureninformatie

Eleri: Toer 94: Parma Violet | Toer 95: Bluebell | Toer 96: Cream | Toer 97: Lincoln | Toer 98: Buttermilk | Toer 99: Apricot | Toer 100: Blush | Toer 101: Parma Violet | Toer 102: Cream | Toer 103: Bluebell | Toer 104: Cloud Blue | Toer 105: Lincoln
Melissa: Toer 94: Citrine | Toer 95: Topaz | Toer 96: Lime | Toer 97: Blue Velvet | Toer 98: Rose | Toer 99: Blue Velvet | Toer 100: Powder | Toer 101: Topaz | Toer 102: Citrine | Toer 103: Rose | Toer 104: Lime | Toer 105: Blue Velvet

Meleri CAL – Week 8, deel 1

Toer 94 (verkeerde kant): Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het halfstokje, 2 lossen (telt als stokje), 1 steek overslaan, 3 stokjes in volgende steek, *2 steken overslaan, 3 stokjes in volgende steek* Herhaal van * tot * tot laatste 2 steken, 1 steek overslaan, stokje in laatste steek, hecht af, keer om.
Toer 95: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van een stokje, 2 lossen (telt als stokje), 2 stokjes in eerste ruimte (dat is de ruimte tussen 1 stokje en 3 stokjes in toer 94), 3 steken overslaan. *3 stokjes in volgende ruimte, 3 steken overslaan* Herhaal van * tot * tot laatste ruimte. 2 stokjes in laatst ruimte, stokje in laatste steek, hecht af, keer om. [52 3stokjesgroepjes = 156 stokjes]
Toer 96: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het stokje, 2 lossen (telt als stokje), 2 steken overslaan, 3 stokjes in volgende ruimte, *3 steken overslaan, 3 stokjes in volgende ruimte* Herhaal van * tot * tot je nog 3 steken over hebt, 2 steken overslaan, stokje in laatste steek, hecht af, keer om [155 steken]
Toer 97: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, *1 losse, steek overslaan, vaste in volgende steek* herhaal tot einde toer, hecht af, keer je werk.
Toer 98: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van de eerste vaste, 2 lossen (telt als eerste halfstokje), halfstokje in 1-lossenruimte, *1 losse, 1 steek overslaan, halfstokje in 1-lossenruimte* Herhaal van * tot * tot je 1 steek over hebt, halfstokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.
Toer 99 (goede kant): hecht nieuwe kleur aan in de bovenkant van het halfstokje, 2 lossen (telt als eerste stokje), *stokje in volgende steek, stokje in 1-lossenruimte* Herhaal van * tot * tot er 2 steken over zijn, stokje in volgende 2 steken, hecht af, keer je werk. [155 steken]
 

Meleri CAL – Week 8, deel 2

Toer 100 (verkeerde kant): Hecht nieuw garen aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-achter, reliëfstokje-voor* Herhaal van * tot * tot 2 steken over zijn, reliëfstokje-achter, stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk [155 steken]
Toer 101: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), herhaal toer 100, hecht af, keer je werk.
Toer 102: Hecht nieuwe kleur aan in het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), stokje in elke steek tot einde toer, hecht af, keer je werk.
Toer 103: Hecht de nieuwe kleur aan in het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), steek overslaan, (stokje, 1 losse, stokje), *2 steken overslaan, (stokje, 1 losse, stokje)* Herhaal van * tot * tot 2 steken over zijn, 1 steek overslaan, stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.
Toer 104: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), (stokje, 1 losse, stokje) in elke lossenruimte, stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.
Toer 105: Hecht nieuw garen aan in het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), stokje in volgende steek, *Stokje in lossenruimte, stokje in 2 steken* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer je werk. [155 steken]
 

Alle delen:

Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5 | Week 6 | Week 7 | Week 8 | Week 9 | Week 10 | Week 11 | Week 12 | Rand


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Meleri CAL || Belangrijke links: 

Instagram Melissa
Instagram Eleri
Instagram Meleri-CAL
YouTube Meleri CAL 

Delen is lief!