Week 6

Picknick op het Strand – Haakpatroon deken – Week 6

Coastal Crochet ontwerpt schitterende dekens, waaronder deze hele mooie Picknick op het Strand (Picnic on the Beach) die in 2021 als Crochet Along (haak maar aan) uitgegeven wordt. Van dit haakpatroon bestaat ook een advertentievrije PDF. Klik hier voor de algemene informatie van dit project en hier om naar week 5 te gaan.

Welkom bij Week 6 van de Picknick op het Strand deken! Het is heerlijk dat jullie er weer allemaal zijn en het was ook heerlijk picknick weer bij mij in Engeland deze week!

Deze week zijn de toeren geïnspirereerd op de hele ontspannen kant van picknicken. We hebben hartjes, zonnestralen en kalmerende golven. Na al het eten en ale activiteiten, kun je lekker zitten, ontspannen en kletsen met geliefden. En als je lang genoeg blijft, kun je zelfs van een zonsondergang genieten!

Hier is mijn introductie video voor deze week 🙂

En hier zijn drie prachtige overzichtjes van Instagram en in de Facebook Groep

Het derde grid van de week is voor mensen die net beginnen met week 1 en 2. Het is noooooit te laat om mee te doen en het is ook zeker geen wedstrijd. Geniet van het haken op je eigen tempo. En blijf alsjeblieft delen, het is zo leuk om al jullie kleurencombinaties te zien en ik vind de creatieve fotografie ook heerlijk om te zien!

Voor we gaan haken, vertel ik eerst iets meer over de inspiratie voor deze week.

We beginnen met het haken van kleine hartjes. Picknicken gaat immers om tijd doorbrengen met geliefden

En net zoals de hartjes die we haken, zie je in mijn introductievideo een stuk drijfhout in de vorm van een hart dat ik een paar weken geleden vond. Echt heel gaaf he!

En dan natuurlijk de zonsondergangen aan zee. Ze vervelen me nooit en zijn altijd prachtig.

Een zonsondergang is prachtig, maar als je niet kunt blijven hangen tot het zover is, word je misschien wel getrakteerd op prachtige zonnestralen door de wolken heen….

We haken deze week hele hoge steken om die zonnestralen na te bootsen! We haken vierdubbele stokjes, dat gebeurt niet vaak he?

En we eindigen de week met golven, net zoals we in week 2 deden. Voor een perfecte strand scene.

Kleine Salty zoekt altijd zachte plekjes uit en de dekens zijn daar heel geschikt voor

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend, het is Pasen! Of je het nou viert of niet, ik hoop dat je van je dagen geniet en misschien zelfs lekker kunt picknicken. Wees voorzichtig.

Laten we gaan haken!

Voor de mensen die het Nederlandse patroon hebben gekocht, als het goed is kun je nu het nieuwe deel downloaden in de webshop!

Stekenuitleg

 • Bobbel: Maak alles in dezelfde steek: met contrasterend garen: *sla de draad om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en trek contrasterend garen naar voren, sla de draad om, haal door 2 lusjes, herhaal vanaf * nog 5 keer (je hebt nu 6 lusjes contrasterend garen op je haaknaald en 1 hoofdkleur lusje), sla hoofdkleur om en haal door alle lusjes op de haaknaald. (1 bobbel gemaakt). Ga verder met de hoofdkleur, duw de bobbel naar de voorkant van het werk, haak over de contrasterende kleur heen tot de volgende bobbel.
 • Bessen Bobbel: Laat kleur D op je haaknaald en maak al het volgende in dezelfde steek: (Sla de draad om met kleur F, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes) 2 keer, (sla de draad om met kleur C, steek de haaknaald in dezelfde steek, sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes) 4 keer. (Je hebt nu 1 lusje kleur D, 2 lusjes kleur F, 4 lusjes kleur C op de haaknaald). Gebruik kleur D, sla de draad om en haal door alle 7 lusjes op de haaknaald.
 • Ananas cluster: (Sla de draad om, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om, haal een lusje op) 4 keer, sla de draad om en haal door de eerste 8 lusjes, sla de draad om en haal door de laatste 2 lusjes.
 • Reliëfstokje-voor: Maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfdubbelstokje-voor: Maak een normaal dubbelstokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfdriedubbelstokje-voor: Maak een normaal driedubbelstokje (deze steek begint met het 3 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • 3samengehaaktereliëfdubbelstokjes-voor: *maak een dubbelstokje oals normaal, maar steek de haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links van voor naar achteren naar voor, stop bij de laatste (omslaan, door 2 lusjes), als er nog 2 lusjes op de haaknaald over zijn, herhaal vanaf * om de stam van de volgende 2 steken, (je hebt dan 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald.
 • Reliëfvierdubbelstokje-voor: maak een vierdubbelstokje-voor (deze steek begint met het 4 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfvijfdubbelstokje-voor: maak een vijfdubbelstokje-voor (deze steek begint met het 5 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfstokje-achter: maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van achteren naar voren naar achteren.
 • 3samengehaaktereliëfstokjes-achter: *maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van achteren naar voren naar achteren, stop bij de laatste (omslaan door 2 lusjes), zodat er nog 2 lusjes op de haaknaald zijn, herhaal van * voor de stam van elke steek, (je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald heen.
 • 5samengehaaktereliëfstokjes-voor: *maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren, stop bij de laatste (omslaan, door 2 lusjes) zodat er nog 2 lusjes van deze steek op de haaknaald zijn, herhaal vanaf * om de stam van de volgende 4 steken, (je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes.

Week 6 – Zonsondergang op het Strand

Terwijl de dag voorbij gaat, zijn we ontspannen en genieten we van het gezelschap van onze familie, vrienden of huisdieren! De kleine hartjes staan voor de liefde die we delen en de doorgebrachte tijd samen en dan, heel misschien, zien we een zonsondergang boven de zee aan het einde van de dag.

Alle kleuren worden gebruikt.

Zijpanelen

Vanaf de Goede kant van de deken met de zijkant voor je, haak je langs de zijdes. Hecht Kleur C aan in de derde steek vanaf de rechterhoek steek.

Hier is een video tutorial voor toer 1-3

Toer 1 (RS) 4 lossen (telt als eerste stokje + 1 losse), stokje in dezelfde steek. *2 steken overslaan, (stokje, 1 losse, stokje) in volgende steek, herhaal vanaf * tot laatste 2 steken, laatste twee steken sla je over. Hecht af. [56 2stokjesgroepjes]

 

Keer je werk niet. Ga terug naar het begin van toer 1 en hecht Kleur E in de hoekruimte vóór waar je net toer 1 startte.

Toer 2 (goede kant) 3 losse (telt als stokje), *stokje volgende 2 steken van toer 2 van week 5, volgende steek overslaan, vaste in 1-lossenruimte tussen stokjes van toer 1, volgende steek overslaan, herhaal van * tot laatste 1-lossenruimte, stokje in laatste twee steken van toer 2 van week 5, stokje in hoekruimte, keer [172 steken]

Toer 3 (verkeerde kant) 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, keer om.

Hier is een video tutorial van toer 4-8

Toer 4 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, (vaste in volgende steek, 3 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek, 3 steken overslaan) 21 keer, vaste in laatste 3 steken, hecht af. [21 schelpen]

Keer je werk niet, ga terug naar het begin van toer 4, hecht Kleur B aan in de eerste steek van toer 4.

Toer 5 (goede kant) 4 lossen (telt als dubbelstokje), *steek overslaan, dubbelstokje direct eronder in dezelfde steek als waar in toer 3 in gewerkt is, stokje in volgende 2 steken, halfstokje in volgende steek, vaste in volgende steek, halfstokje in volgende steek, stokje in volgende 2 steken, herhaal vanaf * 20 keer tot laatste schelp van de toer, steek overslaan, haak dubbelstokje direct in de steek eronder waar in toer 3 ook in gewerkt is, dubbelstokje in volgende 2 steken, keer om [172 steken]

Toer 6  (verkeerde kant) 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, wissel naar Kleur E aan het einde van de laatste steek [172 steken].

Toer 7 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek), vaste in volgende 12 steken. *steek overslaan, 5dubbelreliëfstokje-voor om eerste steek van derde schelp vanaf rechts, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 4dubbelreliëfstokje-voor om tweede steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 3dubbelreliëfstokje-voor om de derde steek van dezelde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, dubbelreliëfstokje-voor om vierde steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 3dubbelreliëfstokje-voor om de vijfde steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 4dubbelreliëfstokje-voor om de zesde steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 5dubbelreliëfstokje-voor om zevende steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 13 steken. Herhaal vanaf * 4 keer, ga steeds om de vierde schelp vanaf de laatste schelp heen (er moeten 3 ongebruikte schelpen tussen de zonnestraalschelpen zitten), keer om [5 setjes rond 5 schelpen]

Toer 8 (verkeerde kant) 2 lossen (telt als halfstokje), halfstokje in volgende 12 steken. *steek overslaan (de reliefsteek), halfstokje eronder in de overgeslagen steek van toer 6, zorg ervoor dat de haaknaald links van de reliefsteek gaat, (halfstokje in volgende 2 steken, reliefsteek overslaan, halfstokje in gemiste steek van toer 6) 6 keer ** halfstokje in volgende 13 steken, herhaal vanaf * 4 keer, eindig laatste herhaling bij **, halfstokje in volgende 12 steken, wissel naar Kleur D aan het einde van de laatste steek. Keer om [172 steken]

Toer 9 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek) *vaste in volgende 2 steken, halfstokje in volgende steek, stokje in volgende 4 steken, halfstokje in volgende steek, vaste in volgende 2 steken, herhaal vanaf * 16 keer, vaste in laatste steek, keer om.

Toer 10 (verkeerde kant) Herhaal toer 9, wissel naar Kleur F aan het einde van de laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 11 (goede kant) 3 lossen (telt als eerste steek), *stokje in achterste lus van volgende 2 steken, *halfstokje in achterste lus van volgende steek, vaste in achterste lus van volgende 4 steken, halfstokje in achterste lus van volgende steek, stokje in achterste lus van volgende 2 steken, herhaal vanaf * 16 keer, stokje in achterste lus van laatste steek, keer om.

Toer 12 Herhaal toer 11 maar haak in de steken zoals normaal en niet alleen in de achterste lussen, wissel naar Kleur G aan het einde van de laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 13 1 losse (telt niet als steek), vaste in achterste lus van eerste steek, *vaste in achterste lus van volgende 2 steken, halfstokje in achterste lus van volgende steek, stokje in achterste lus van volgende 4 steken, halfstokje in achterste lus van volgende steek, vaste in achterste lus van volgende 2 steken, herhaal vanaf * 16 keer, vaste in laatste steek (onder beide lussen), keer om.

Toer 14: Herhaal toer 13, maar haak in de steken zoals normaal (en niet in achterste lussen), wissel naar Kleur A bij de laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 15 (goede kant) Herhaal toer 11

Toer 16 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, hecht af.

Herhaal Toer 1 – 16 aan de andere kant van de deken. 

Dat was ‘m weer! Weer een prachtige week van haaksteken. Geniet van je week en veel haakplezier!

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

Week 6

Meleri CAL – Week 6

Als je op Instagram kijkt met de hashtag #melerical zie je al prachtige, schitterende kleurencombinaties en materialen voorbij komen, dus als je zelf nog niet de juiste inspiratie hebt gevonden om mee te doen met dit project, kun je eventjes daar kijken! Voor de algemene informatie over deze CAL én voor de links naar alle andere patroondelen klik je op deze link. De eerste week vind je via deze link, de tweede week via deze link en de derde week via deze link. Ten slotte staat week 4 online. Als je al die delen af hebt, kun je hieronder verder gaan met week 5!

Kleureninformatie

Eleri: Toer 66&67: Apricot | Toer 68: Blush | Toer 69: Parma Violet | Toer 70: Bluebell | Toer 71: Cream | Toer 72&73: Bluebell | Toer 74: Cloud Blue | Toer 75: Lincoln | Toer 76: Cloud Blue | Toer 77: Buttermilk | Toer 78: Apricot | Toer 79: Cream | Toer 80: Blush
Melissa: Toer 66&67: Blue Velvet | Toer 68: Topaz | Toer 69: Lime | Toer 70: Rose | Toer 71: Citrine | Toer 72&73: Rose | Toer 74: Powder | Toer 75: Blue Velvet | Toer 76: Powder | Toer 77: Topaz | Toer 78: Lime | Toer 79: Citrine | Toer 80: Blue Velvet

Meleri CAL – Week 6, deel 1

Toer 66 (verkeerde kant): Hecht nieuw garen aan in de eerste vaste, 2 lossen (telt als eerste stokje). Stokje in volgende 1-lossenruimte. *1 losse, 1 steek overslaan, stokje in 1-lossenruimte*. Herhaal van * tot * tot je 1 steek over hebt. Stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.

Toer 67: 2 lossen (telt als stokje), *Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in volgende 1-lossenruimte* Herhaal van * tot * tot je 2 steken over hebt. Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in laatste steek, hecht af, keer om [155 steken]

Toer 68: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-achter om volgende steek, stokje in voglende steek*. Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer om [155 steken]

Toer 69: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje). *Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in volgende steek* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer je werk [155 steken]

Toer 70: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 1 losse (telt niet als steek). Vaste in eerste steek. Vaste in elke steek tot einde toer, hecht af, keer je werk [155 steken]

Toer 71: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van de eerste vaste, 2 lossen (telt als stokje). 2 steken overslaan, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in volgende steek. *3 steken overslaan, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in volgende steek* Herhaal van * tot * tot er 3 steken over zijn, 2 steken overslaan, 1 stokje in laatste steek, hecht af en keer je werk [38 groepjes van (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) en 2 stokjes]

Toer 72: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje (ik heb dezelfde kleur gebruikt als voor toer 70), 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek. 1 losse. *2 steken overslaan, vaste in volgende 1-lossenruimte, 1 losse, verlengd-stokje in de steek eronder van toer 70, 1 losse*. Herhaal van * tot * tot er 3 steken over zijn, 2 steken overslaan, 1 vaste in laatste steek, hecht niet af, keer je werk.

Toer 73: 1 losse, vaste in dezelfde steek. 2 vasten in 1-lossenruimte, 1 vaste in volgende steek. *Vaste in 1-lossenruimte, 1 vaste in volgende steek* Herhaal van * tot * tot laatste 1-lossenruimte van de toer, 2 vasten in laatste 1-lossenruimte, 1 vaste in laatste steek, hecht af en keer je werk [155 steken]

Meleri CAL – Week 6 – Deel 2

Toer 74 (verkeerde kant): Hecht garen aan in bovenkant van eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in elke steek tot einde toer. Hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 75: Hecht het garen aan in de eerste vaste, halve vaste in elke steek tot einde toer, hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 76 (verkeerde kant): Hecht garen aan van dezelfde kleur als toer 74 en werk in de eerste vaste van toer 74: vaste in elke steek. Hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 77: In deze toer haken we bobbels: haak alles in dezelfde steek: *sla de draad twee keer om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal een lusje op. Sla de draad om haal door 2 lusjes, sla de draad om en haal door 2 lusjes* 4 keer totaal, sla de draad om en haal door alle 5 lusjes. Als het nodig is duw je de bobbel zachtjes naar de goede kant van het werk. Hecht het garen aan in de eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in de eerste steek, vaste in volgende 2 steken. *Bobbel in volgende steek, vaste in volgende 3 steken*, herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af en keer je werk [155 steken inclusief 38 bobbels]

Toer 78: Hecht garen aan in de eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in volgende 4 steken. *Bobbel in volgende steek, vaste in volgende 3 steken* herhaal van * tot * tot er nog 2 steken over zijn, vaste in laatste 2 steken, hecht af en keer je werk [155 steken inclusief 37 bobbels]

Toer 79 (goede kant): Hecht garen aan in de eerste vaste, 2 lossen (telt als stokje), stokje in elke steek tot einde toer, hecht af en keer je werk. [155 steken]

Toer 80 (verkeerde kant): Hecht garen aan in eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), *steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af en keer je werk.


Alle delen die tot nu toe gepubliceerd zijn:

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Meleri CAL || Belangrijke links: 

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

Week 6

BEACHCOMBING – WEEK 6

De Beachcombing deken is ontworpen door Eleonora van Coastal Crochet. Voor de algemene informatie van dit project klik je hier. Daar vind je ook de links naar de eerdere weken van dit project.

Welkom bij week 6 van de Beachcombing deken. Dit is een spannende week want we gaan eindelijk de vierkanten aan elkaar zetten! En dat betekent ook dat we aan het eind van deze week op de helft zijn. Het tweede deel van de CAL voelt een beetje anders dan het begin, omdat we nu in langere toeren gaan haken… We kunnen wat ontspannender haken met meer herhalende steken

En het is wéér gelukt om een filmpje op te nemen. In de zon dit keer… veel kijkplezier!

Volgende week hoop ik een video te kunnen opnemen om de hoek van de klif die je zo vaak ziet! Het moet eb zijn, dus ik moet het precies goed timen…

Het is weer een prachtige week geweest met foto’s die op Instagram en in de Facebook groep… het zeeglasvierkant van de vorige keer heeft weer prachtige herinneringen opgeroepen over het strandjutten naar zeeglas bij velen van jullie!

Voor degene die de Engelstalige PDF op Ravelry hebben gekocht, die is weer geüpdate om deze week er ook in te hebben: Ravelry Pattern for Beachcombing Blanket

We beginnen deze week met het aan elkaar maken van de vierkanten voor we het eerste zijkantpaneel maken. Een zijkantpaneel wordt gehaakt met een prachtige schelpensteek. Ik hou ervan om de vierkanten zo samen te zien!

Hier is de katoenen deken in de maak…  🙂

En de acryl versie….

Het haken van die vierkanten is heerlijk!  Geniet van het uitzicht terwijl je haakt…

Morgen, op 16 mei, is Salty jarig! Ze wordt 9 jaar oud…. Ik zou zo willen dat we de tijd even stil konden zetten… het is zo heerlijk om haar in ons leven te hebben en ze groeit te snel op…. Je ziet haar hier al sinds het prille begin van Coastal Crochet en ze heeft vaak optredens op de site… Ze is een groot onderdeel van mijn haak reis, zeker weten! Dus morgen verwennen we haar met een extra lange wandeling

Bovenstaande foto komt uit Februari, toen ze voor het laatst geknipt is… Ze wordt ongelofelijk harig tijdens deze lockdown. Deze foto zijn van afgelopen weekend….  🙂 🐾

We hebben ook wat schelpen gevonden dit weekend tijdens het strandjutten, maar de bloemen trokken vooral aandacht. Prachtige! De Sea Thrift ziet er nu echt heel mooi uit. Geniet van een paar foto’s….

Vorige week sprak ik al even over blokken, sommigen van jullie hebben dat ook gedaan. Je kunt daar vooral van profiteren als je vierkanten hele wisselende afmetingen hebben. Ga terug naar vorige week als je de instructies toen gemist hebt. 

Laten we lekker gaan haken en die vierkanten aan elkaar maken!

Stekenuitleg

Losse:
Lossenruimte:
Vaste:
Stokje:
Halfstokje:
Dubbelstokje:

Week 6 – Het aan elkaar haken van de vierkanten en het eerste zijpaneel

De vierkanten worden nu aan elkaar gehaakt en het eerste zijpaneel wordt gehaakt.

Aan elkaar haken van de vierkanten

Hier is een tutorial voor het aan elkaar maken van de vierkanten.

De vierkanten worden aan elkaar gemaakt met een simpele vasten toer, die door beide vierkanten heen gaat, steeds 1 op 1. Leg de vierkanten zo neer, zoals op de foto te zien is. Begin met het aan elkaar maken van de vierkanten op de horizontale lijnen en doe dan pas de verticale naden.

Horizontale naad

Let op dat de ammonniet goed ligt!

Begin bij de buitenrechterkant van de vierkanten. Met de verkeerde kant van de vierkanten tegen elkaar, hecht je KLEUR C aan in de rechterhoekruimte van de eerste twee vierkanten, doordat je je haaknaald door beide vierkanten heen steekt. 1 losse (telt niet als steek), vaste in dezelfde hoekruimte, ga verder met 1 vaste in elke steek, door beiden vierkanten, vaste in hoekruimte in beide vierkanten, *ga verder met vaste in hoekruimte van de volgende 2 vierkanten die aan elkaar gezet moeten worden, check eerst of ze goed liggen, vaste in elke steek van beide vierkanten tot einde zijde, vaste in hoekruimte. Herhaal vanaf * voor laatste twee vierkanten van deze naad, hecht af.

Vertikale naad

Bij de verticale naden werk je hetzelfde als bij de horizontale naden, maar je haakt één extra losse tussen de hoeksteken als je over de horizontale naad heen gaat.

Hier is de tutorial voor het eerste Zijpaneel.

Zijpaneel 1

Dit zijpaneel wordt gehaakt met een omsloten schelpen steek, die natuurlijk geïnspireerd is op alle prachtige schelpen op het strand.

Er worden vier kleuren gebruikt: Kleur A, B, G and H.

Let op:

Als je een van kleur wisselt, doe je dat door de laatste doorhaal van de laatste steek al met de nieuwe kleur te doen. Hecht dan de vorige kleur af en ga verder met de nieuwe toer in de nieuwe kleur.

Toer 1: met de goede kant naar je toe, en jezelf verzekerend dat je langs één van de zijkanten van de deken haakt (het ammoniet vierkant kan als hulpje gebruikt worden), hecht je KLEUR H aan in een buitenste rechter hoekruimte, 1 losse (telt niet als steek), 2 vasten in dezelfde hoekruimte, *vaste in elke steek tot laatste hoekruimte, vaste in elk van de 2 hoekruimtes, herhaal vanaf * nog één keer, vaste in elke steek van het laatste vierkant, 2 vasten in laatste hoekruimte, keer om. [161 steken]

Toer 2 (WS) 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, hecht KLEUR G aan in de laatste steek van de toer, keer om [161 steken]

Toer 3 (goede kant): 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, 3 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek, (losse, 7 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek) 19 keer, 3 steken overslaan,v aste in laatste steek, wissel naar KLEUR H bij de laatste steek [20 schelpen]

Toer 4 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, (vaste in de 7 steken van de schelp, vaste in centrale steek van de overgeslagen 7 vasten van 2 toeren lager) 19 keer, vaste in volgende 7 steken van de laatste schelp, vaste in laatste steek, keer om [161 steken]

Toer 5 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, wissel naar KLEUR A bij de laatste steek, keer om. [161 steken]

Toer 6 4 lossen (telt als eerste dubbelstokje), 3 dubbelstokje in dezelfde steek, (1 losse, 7 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek) 19 keer, 1 losse, 7 steken overslaan, 4 dubbelstokjes in laatste steek, wissel naar KLEUR H bij de laatste steek, keer om. [19 schelpen met een halve schelp aan begin en einde van de toer).

Toer 7 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek). Vaste in 4 steken, vaste in centrale overgeslagen steek van de 7 overgeslagen vasten van 2 toeren lager, (vaste in 7 steken van de schelp, vaste in centrale gemiste steek 2 toeren lager) 19 keer, vaste in 4 steken, keer om. [161 steken]

Toer 8 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, wissel bij de laatste steek naar KLEUR B. keer om [161 steken]

Toer 9 Herhaal toer 3, wissel naar KLEUR H aan het einde van de toer.

Toer 10 Herhaal toer 4.

Toer 11 3 lossen (telt als eerste stokje), *halfstokje in 2 steken, vaste in 3 steken, halfstokje in 2 steken, stokje in volgende steek, herhaal vanaf * tot einde, keer om [161 steken]

Toer 12 3 lossen (telt als stokje), stokje in volgende steek en elke steek tot einde toer, hecht af. [161 steken]

Werk alle draadjes weg.

Daar is het eerste deel van het in elkaar zetten van de dekens. Tevreden?

Veel haakplezier 🙂 🙂


🌊Een Mooi Gebaar Facebookpagina

🌊Een Mooi Gebaar Instagram

🌊Garen via Caro’s Atelier

🌊Coastal Crochet Facebookpagina

🌊 Coastal Crochet Instagram

🌊Coastal Crochet Facebook groep

🌊Garen via the Knitting Network

🌊Algemene informatie van deze CAL

🌊 Week 1 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 2 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 3 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 4 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 5 van de Beachcombing CAL 

🌊 Week 6 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 7 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 8 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 9 van de Beachcombing CAL

🌊 Week 10 van de Beachcombing CAL

 

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week 6

Zaterdag

Een lekker dagje in en om huis met de kinderen. Manlief is naar een congres in Brussel, dus we hebben het rijk een dagje “alleen” dit weekend. Er wordt vooral erg veel gespeeld, met de brusjes onderling, maar ook met allerlei buurkinderen. Het is een komen en gaan van kleine snuitjes, altijd erg welkom!

De oudste is bezig met allerlei lettertjes en woordjes en dat maakt voor gezellige achtertafelgesprekken!

Zondag

Moe! Ik ben raadselachtig moe vandaag. Morgen komt de GGD het huis keuren zodat we een gastouder in huis kunnen aannemen. Dat wordt mijn zus Tante Sonja. Onze “eigen” gastouder is met zwangerschapsverlof. Het voelt toch een beetje gek dat er mensen het huis komen keuren, dus vandaag ruim ik eerst een heleboel op, en daarna stort ik in bed. In de middag ben ik alleen met Alex, want Roel is met de meiden op verjaardagsvisite. Soms splitsen we op deze manier op, omdat we anders (teveel) slaapjes van de kinderen moeten overslaan en daar reageren ze niet zo goed op!

Maandag

In de ochtend komt Tante Sonja alvast langs. Ik ruim boven nog wat meer op, en doe weer een kledinguitzoekactie. Dat blijft een soort van constante “strijd” hier in huis, zorgen dat al die groeiende kindjes steeds de goede kleding qua seizoen en maat in de kast hebben liggen. We hebben genoeg kleding voor hen, overal in dozen per maat, maar daar moet eens per twee maanden echt een uurtje aan besteed worden!

De keuring gaat gelukkig goed. Zoals altijd bij bezoek gaat een deel van het gesprek over thuisonderwijs. Dat is immers “gek”, dus daar komen dan (vaak dezelfde) vragen over. Geen probleem, wij informeren graag! We bakken ook vét lekkere koekjes! Zo zou het eruit moeten komen te zien en ze waren héérlijk!

Dinsdag

Tante Sonja komt in de ochtend zwemmen met de meiden en ik neem even wat tijd om te werken en de was op te vouwen. De wasmachine van tante Sonja is stuk, dus ze doet een wasje bij ons. We bakken koekjes in de middag. In de avond ga ik naar een nieuwe doula-klant voor een intake gesprek. We voelen een klik en gaan een begeleidingstraject met elkaar aan! Super leuk altijd, zo’n nieuw begin samen met een prachtige zwangere.

Helaas worden vandaag ook de twee loopfietsjes van onze dochters gestolen. Super balen, want ik heb ze nodig om met hen op stap te kunnen! De 3-jarige kan nog niet ver genoeg stappen voor bijvoorbeeld de bibliotheek of supermarkt, maar met de loopfiets gaat dat wél! En 3 kinderen krijg ik niet op één fiets, dus dat is gewoon vét balen.

Woensdag

Donderdag

Vandaag komt mijn moeder gezellig een dagje langs! Ze knutselt met de kinderen en gaat lekker een stuk met hen wandelen. Ook Tante Sonja is er weer en gaat mee naar buiten.

Vrijdag

Vandaag komt het tweede deel van de Everything is Cool and Groovyghan online! Verder is manlief aan het werk en heb ik dus een gewone dag met de kinderen, in plaats van mijn gebruikelijke vrijdag-werkdag-dag. We schilderen in de ochtend en de kinderen hebben heerlijk de tijd om veel te spelen.

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!
Exit mobile version