Skip to Content

Harbour Week 2 Haken

Harbour Week 2 Haken

Harbour – Week 2 – Haken

Hallo hallo! Ik hoop dat dit bericht je goed en wel vindt met veel plezier in je dagen in deze eerste maand van het jaar. Hier in Atticland heb ik een rustige, herstelweek gehad over het algemeen met een poging om weer wat routine te krijgen waarin ik zowel dingen gedaan krijg als lekker kan rusten als het nodig is. Ik moet zeggen, ik dagdroom vrij veel op het moment, mijn brein dwaalt af naar warmere, zonnigere tijden en ik kijk uit naar het veranderen van de seizoenen en naar zonnigere, lichtere dagen.

Deze foto’s zijn in Mei vorig jaar genomen, toen ik een paar dagen aan de kust was met een goede vriendin. We huurden een klein appartementje in Whitby in North Yorkshire aan de kust en onze dagen waren vol met waqndelingentjes langs het strand en rommelen in de haven. Het weer was heerlijk – helder en zacht windje en perfect voor het maken van foto’s. Toen ik thuiskwam ging ik meteen aan de slag met mijn wasknijper met garen er om heen om een Harbour kleurenpalet samen te stellen van al het moois dat ik gezien had. 

Het drukkke vakantiestadje Whitby en het kleine stille stadje Staithes zijn mijn favoriete plekken om te bezoeken als ik behoefte heb aan de kust, en het lukt altijd om daar vrolijker van terug te komen. Ik wilde dat vrolijke gevoel vangen in mijn Harbour deken – het vrije, zorgeloze, vrolijkmakende gevoel dat je op vakantie krijgt als je dagen vol zijn met ontspannen en plezier, als elk uitzicht je een zucht doet slaken van geluk. 

Ik weet van alle foto’s die ik heb gezien op social media sinds afgelopen vrijdag dat er behoorlijk veel mensen mee doen met dit project en ik hoop dat jullie hebben genoten van de start. Ik wil jullie bedanken voor het delen van de foto’s online (de Facebook groepen zijn druk geweest!) en voor alle hartverwarmende vriendschappen en ondersteuning die jullie elkaar onderling geven in online groepen, dat is heerlijk om te zien. 

Als je nog geen onderdeel bent van de Attic24 Facebook community, kan ik je dat absoluut aanraden. Je zit dan in een groep met honderden andee haaksters van over de hele wereld en kunt daar foto’s delen, hints en tips leren en lekker chatten met anderen. Er zijn twee hoofdgroepen op Facebook: 

Hooked on Attic24

Attic24 and Lots More – UK

En natuurlijk de super gave Een Mooi Gebaar Groepspagina!

Deze groepen zijn vriendelijk en actief, weet je welkom. Ik wil de administrators van de groepen hartelijk bedanken, omdat ze de groepen zo goed beheren!

Ik wil ook vertellen dat je helemaal geen haast hoeft te hebben met mijn projecten, ze blijven gewoon online staan. Je weet dit waarschijnlijk al, maar het is denk ik toch de moeite waard om nog eens te noemen – mijn patronen blijven gratis beschikbaar op mijn website voor altijd, zodat je ze wanneer dan ook kunt gebruiken. Ik zie dat allerlei mensen nog aan de Cosy Stripe deken beginnen : dat was mijn allereerste CAL in 2014. We weten dat er nog steeds honderden dekens per dag gestart worden, door de verkopen bij de Woolwarehouse. Geniet gewoon van je eigen deken-reis en voel geen druk, geniet hoe langzaam of snel je ook gaat.

Ik geniet van het zien van alle mooie foto’s van groeiende dekens. Het is zeker goed voor de ziel. Velen van jullie hebben je weg gevonden naar Veronica’s online shop (Simply Shade Cards) en gebruiken de houten kaartjes om de Harbour kleuren bij te houden. Dankjewel Karen voor bovenstaande prachtige foto. 

Ik dacht dat het weer leuk zou zijn om nog wat foto’s te delen die me opvielen deze week. Ik weet dat velen van jullie het Gaatjes Golfpatroon gebruiken en dat is tof om te zien. 

↑↑ Maria’s kat Minty ziet er ook uit alsof ie blij is dat ie de deken mag testen, niet waar? 

↑↑ Awwww, wat een schatje! Poppie deelde deze lieve foto op Instagram – haar Kleine Man besloot dat ie z’n eigen Harbour strepen wilde dragen, dus Poppie is haar deken opnieuw gestart en heeft hem de sjaal cadeau geaan. 

Sommige van jullie hebben een ander Attic24 haakpatroon gekozen om te haken. Als je op de link klikt, kom je steeds op de Nederlandse vertaling van dát Attic24 patroon, die staan ook allemaal hier op de site!

↑↑ Allison haakt de Strakke Golf

↑↑Amy besloot dat de simpele Granny Stripe heel relaxed zou haken. 

↑↑ Christine heeft de Hydrangea gekozen, die er heerlijk uitziet in deze kleuren. 

↑↑ Gaye maakt haar Harbour Gaatjes deken, maar haakt ook een kleinere deken met de Dahlia Spike steek. 

↑↑ Denise gebruikt de Harbour kleuren om een Yuletide deken te haken, ziet er nu al prachtig uit. Ben benieuwd hoe ie wordt!

Bedankt, nogmaals, voor het delen van de foto’s. Blijf ze alsjeblieft delen op Facebook en Instagram (#harbourblanketcal) omdat ik ze zo leuk vindt om te zien!

Goed, laten we naar de strepen voor deze week gaan kijken!

Als je de gemixte strepen versie maakt, voeg je deze week weer 15 vrolijke toeren toe aan je deken. Hoe groter hij groeit, hoe meer vrolijkheid er uit de strepen straalt, niet waar? Zo VROLIJK!

Je hebt vast gezien dat sommige kleuren nogal fel zijn (hallo Clementine, ik heb het over jou!) maar de overheersende koele blauwe tonen brengen de felle kleuren op een mooie harmonieuze manier over als je het  mij vraagt. 

Het zijn de felle stukken oranje, geel en groen die deze deken de unieke uitstraling geven en ik hoop dat je er vrolijk van wordt. Herinneren ze je aan vakantie? Denk je aan dfe kust terwijl je de golfjes haakt voor deze deken? Ik hoop het echt! Ik hoop dat jouw dagdromen zo vrolijk en zonnig zijn als maar kan!

Oké, laten we kijken naar de strepen van deze week, we haken streep 15-30.

Hier is de kleurinformatie van de GEMIXTE STREPEN variant van de Harbour deken:

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haakwerk bestaat. 

16. Turquoise

OPTIONELE STREEP: – Clementine (voor tweepersoonsdekens)

OPTIONELE STREEP: – Cornish Blue (voor tweepersoonsdekens)

OPTIONELE STREEP: – Dandelion (voor tweepersoonsdekens)

17. Lipstick

18. Lapis

19. Cloud Blue

20. Storm Blue

21. Apple

22. Clementine

23. Aspen 

24. Aster 

25. Tomato 

26. Denim

27. Spice 

28. Dandelion

29. Spearmint

30. Cornish Blue

Deel 2 van de Colourwash brengt wat nieuwe kleuren, maar vrij subtiel. Je gebruikt deze kleuren:: 

Tomato, Denim, Aster en Spice.

Ik werk op dit moment zelf aan deze deken en ik ben dus met jullie mee aan het genieten van deze kleuren. De  Colourwash Harbour deken ziet er in het echt zoveel beter uit dan in de foto’s, geloof me maar. Je wordt er echt blij van, hoe verder hij groeit… 

Hier is de kleureninformatie voor Deel 2 van de Colourwash Harbour deken. Onthoud dat elke streep uit twee toeren haken bestaat.

16. Tomato

17. Denim

18. Tomato

19. Tomato

20. Aster

21. Tomato

22. Aster

23. Tomato 

24. Aster 

25. Aster 

26. Spice

27. Aster 

28. Spice

29. Aster

30. Spice (hint – hecht niet af, er komt nog een streep Spice aan!)

Ik hoop dat je deze week vredig en harmonieus doorkomt – Januari kan lastig navigeren zijn maar ik weet zeker dat de vrolijke kleuren en het ontspannen haken echt echt kunnen helpen. Het is mijn beste therapie, steek voor steek, geniet ervan!

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina