Skip to Content

Harbour Week 3 Haken

Harbour Week 3 Haken

Attic24 Harbour CAL – Week 3

De Nederlandse vertaling van de Harbour deken van Attic24 staat hier, uiteraard met toestemming, op de website van Een Mooi Gebaar, net als alle andere Attic24 haakpatronen.

♪ Oh, I do like to be beside the seaside….oh, I do like to be beside the sea…..la la la!♪ Ja, ik heb zitten dagdromen met dat liedje in mijn hoofd… Onvermijdelijk voor mij in januari en februari terwijl ik met mijn dekens bezig ben. Mijn CAL ontwerpen hebben vaak iets van een zomer thema (Meadow, Dahlia, Sweet Pea, Sunny), omdat het mijn absoluut favoriete seizoen is en ik er eindeloos veel inspiratie uit haal. Terwijl we samen door de koude wintermaanden heen haken denk ik dat het heerlijk is dat we kleuren gebruiken waar de vrolijk van worden en dat we wat zonnestralen ons huis binnen brengen – vrolijke zomerse kleurenpaletten zijn daar super goed in. 

Belangrijke links:

Harbour plaatjes van deze week

Vandaag heb ik gedagdroomd over de plek op de foto hierboven: een prachtig klein visdorpje Staithes in Noord Yorkshire, aan de kust. Het dorpje heeft zich diep verankerd in mijn hart. Ik vind het heerlijk om daar het voorjaar door te brengen, zeker in de vroege ochtenden als de smalle straatjes al zonnig maar nog rustig zijn en er zo’n heerlijke slaperigheid over het dorpje heen ligt. Het heeft een heel fotogeniek klein haventje, met kleurrijke boten die de directe inspiratie vormde voor de deken – je kunt er meer foto’s van vinden op de inspiratie-pagina van dit project.  Ik hoop in Maart weer door dat straatje te lopen en dan neem ik je vast weer mee door de foto’s op mijn website. 

Ik dagdroom graag over zomervakanties terwijl ik mezelf opwarm bij het vuur in het midden van de winter. Dekens haken zorgen ervoor dat mijn hoofd een beetje heen en weer kan lopen tussen gedachten en herinneringen terwijl ik rustig en stil elke steek haak. Zo plezierig! Ik ontwerp express makkelijke, ritmische, herhalende strepen precies voor deze reden, en ook omdat ik het leuk vind dat beginners dan makkelijk mee kunnen doen. Twee hele goede redenen als je het mij vraagt. Ik hoop heel heel erg dat je van deze vrolijke kleurrijke strepen blij wordt, of je nu een dagdromer bent zoals ik of een beginner die net de eerste stappen haakt!

Zoals je weet zijn deze CAL berichten vooral zo leuk omdat ik dan foto’s van jullie allemaal kan delen. Deze keer deel ik mensen die wel het Gaatjes Golf haakpatroon hebben gebruikt, maar dan met andere kleuren

Laten we eens een kijkje nemen… 

↑↑ @calamitycrochet op Instagram deelde deze foto van haar nautische ripple deken – ik vind de toffe rode kleuren lekker opvallend tussen de koude, kalmere blauwtinten. 

↑↑ Elaine haakt de Harbour Harmony deken (zoals je ziet aan de vierkantjes netjes in het doosje), maar gebruikt ook het Gaatjes Golf patroon voor een super zachte pasteldeken. 

PS: De Harbour Harmony deken komt OOK hier op de website, in drie varianten, maar dat mag pas NA de Harbour is afgerond!

↑↑ Fran gebruikt restjes in de gaafste kleurencombinatie!

↑↑ Ook een restjesdeken, van Lisa, heel zomers!

↑↑ Orla heeft een prachtig palet gekozen van paarse, roze, blauwe en groene tinten en maakt een schitterende colourwash deken, ik ben benieuwd hoe hij gaat groeien!

↑↑ Michelle voegt steeds witte strepen toe tussen de kleuren, heel mooi!

↑↑ B koos de Highland Heathers kleuren van Stylecraft en ik denk dat ze super mooi worden. De zachte overlopende heather kleuren zijn heel mooi samen, ik zou het geen straf vinden om er zelf ook wat mee te spelen!

↑↑ Misschien herinner je je nog dat ik deze Harbour Yuletide deelde vorige week en veel mensen waren er verliefd op op Facebook! Denise heeft meer toeren toegevoegd, dus ik dacht dat jullie de voortuigang wel wilden zien!

Bedankt aan iedereen die foto’s deelde op Facebook of Instagram deze week (#harbourblanketcal), onze online community is heerlijk gevuld met haakvregude.

Nu beginnen we aan week 3, we passeren het middenpunt (streep 42). Toen ik mijn eigen Harbour Deken vorig jaar haakte, was ik in Dorset op het moment deat ik aan deel 3 haakte. Dit is de haven in de West Bay waar ik opgroeide – de kleuren van de zee en visboten zijn deel van mijn leven, al zolang ik me kan herinneren.

Ik word altijd heel nostalgisch als ik in Dorset ben, zeker bij ” De Baai”. Ik heb daar zoveel mooie herinneringen, laag op laag op laag van vrolijke tijden met familie en vrienden. 

Op de dag dat ik de laatste streep van deel 3 afmaakte, heb ik ‘m in een rugzak gestopt om lekker naar de kust te gaan. Het was super winderig dus het lukte niet heel goed om veilig foto’sw te maken bij de haven (ik kreeg visioenen van een in zee gewaaide deken, oh horror!) dus in plaats daarvan nam ik foto’s op het kiezelstrand. 

….awwwww, mijn hart!! Ik hou van bovenstaande foto’s- de kleuren zijn prachtig fel tegen de pastelkleuren van het strand. 

45 strepen vrolijke kustkleuren, maken ze je niet blij om naar te kijken? Pure vakantiegevoelens! 

Ik vroeg of Lady B me wilde helpen met de deken omhoog houden zodat ik kon laten zien hoe schattig de gaatjes eruit ziet met het licht er door heen – maar ja, het waaide heel erg dus het lukte niet zo goed, maar je snapt t idee. Ik weet zeker dat als je de eerste 30 strepen nu af hebt, je wel weet hoe tof de gaatjes zijn. 

Oké, laten we naar de strepen van deze week kijken, we werken aan strepen 31-45. 

Hier is de kleureninformatie voor de GEMIXTE STREPEN variant van de Harbour deken.

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haken bestaat. 

31. Lipstick

OPTIONELE STREEP – Dandelion (voor tweepersoonsbedden)

OPTIONELE STREEP – Spearmint (voor tweepersoonsbedden)

32. Storm Blue

33. Lapis

34. Apple

35. Cornish Blue

36. Cloud Blue

37. Dandelion

38. Spearmint

39. Clementine

40. Tomato

41. Aspen

42. Denim

43. Spice

44. Aster

45. Turquoise

Ik weet dat velen van jullie zijn begonnen met de Colourwash versie en ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen in het ontwerp. De onderkant is heel sterk van contrast en daarom niet voor mensen die daar niet van houden 😉 Maar onthoud dat de felle kleuren een mooi visueel gewicht aan de deken toevoegen. Het is een prachtige oefening in kleuren spel geworden en ik ben blij dat het zo uitpakt.

Deze week gebruik je vier kleuren:

Spice : Storm Blue : Clementine : Cornish Blue

Door blauw en oranje bij elkaar te doen krijg je een heel dynamisch effect met veel contrast – ze liggen tegen over elkaar op het kleurenwiel en willen niet altijd fijn samenspelen! Maar kijk hoe ze worden als je ze met de donkerdere kleuren eronder ziet….

….wow!!!!

Dit is weer zo’n gave kleurenreis, ik hoop dat jij er net zo van geniet als ik. Elke week ben ik weer benieuwd hoe de volgende paar kleuren het uiterlijk weer veranderen en hoe de deken verandert terwijl ie groeit!

Ah, zo, zo tof!

Hier is de kleureninformatie voor Deel 3 van de COLOURWASH variant van de Harbour deken.

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haken bestaat.

31. Spice

32. Storm Blue

33. Spice

34. Storm Blue

35. Spice

36. Storm Blue

37. Storm Blue

38.  Clementine

39.  Storm Blue

40.  Clementine

41. Storm Blue

42.  Clementine

43. Clementine

44. Cornish Blue

45. Clementine

Ik wens je een week vol haakplezier en vrolijke dagdromen, en hoop dat deze vrolijke kleuren je helemaal opvrolijken tot in je tenen. 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nederlandse Vertaling Harbour deken – Links

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina