Skip to Content

Harbour Week 7 Haken

Harbour Week 7 Haken

Week 7 – Harbour deken

Attic24 ontwerpt schitterende dekens, waaronder de Harbour CAL. Daarvan vind je de algemene informatie via deze link. 

Alle andere Attic24 vertalingen vind je op deze gave pagina.

Ik denk dat de CAL dit jaar nóg sneller is gegaan dan alle andere jaren en ik kan er met m’n hoofd niet bij dat de Harbour Deken CAL na vandaag klaar is. Wah! Ik ben NIET klaar!! Ik wil het plezier van onze wekelijkse golfjes samen nog niet laten gaan – ik vond het zo leuk om mijn gedachten met jullie te delen elke vrijdag en vond het zo gaaf om alle foto’s en reacties te zien die jullie deelden in onze online gemeenschap. Bedankt, bedankt, aan iedereen die mee heeft gedaan met het haken van de deken, maar ook aan alle mensen die gewoon genoten hebben van het kleurenfeestje. Het waren goede weken. Fantastische weken eigenlijk en nu is het laatste deel aangebroken. 

Ik hoop echt dat je genoten hebt van je kleurrijke golfjes in de afgelopen maanden en voor jullie die pas net begonnen zijn, je hebt nog veel leuks om naar uit te kijken! De CAL blijft gewoon online staan, zolang je wilt, en de pakketten zijn nog steeds beschikbaar in de Attic24 Shop op Wool Warehouse als je ‘m later (nog) eens wilt kopen. Je kunt de CAL altijd vinden door hier op de website te gaan naar de overzichtspagina van Attic24. Of door de zoekfunctie te gebruiken rechtsbovenin het menu!

Vandaag gaat helemaal over het geven van een prachtige rand aan je deken, om die mooie kleurrijke strepen te vangen. En daarna gaat je project van een WIP naar een klaar project! Je bent bijna klaar voor je eigen persoonlijke Ta-dah momentje, hoe heerlijk!

Ik had een vrij duidelijk beeld in mijn hoofd over de rand die ik wilde, maar heb alsnog veel uur gespeeld met verschillende ideëen. Ik heb heel veel varianten van golfrandjes, schelprandjes en picot punt randjes gemaakt, maar ik wilde het gewoon simpel houden uiteindelijk. Ik wilde een gedurfd streperig effect en ik ben blij met hoe het geworden is. 

De eerste toer maakt de gegolfde boven- en onderkant plat en maakt een goede basis voor de volgende strepentoeren. Als je je eigen kleur kiest, is het handig om een midden-kleur te kiezen voor de eerste toer van de rand, wat niet teveel in het oog springt, omdat zo’n eerste toer vaak een beetje rommelig oogt. 

De strepen randen zijn gemaakt met vasten, zo simpel is het. Het mooie van dit ontwerp is dat je de rand zo smal of breed kunt maken als je wilt – als je genoeg garen over hebt, kun je een bredere rand maken met alle kleuren als je dat leuk vindt. 

Ik heb ongeveer 18-20 gram van elke kleur gebruikt, dus je kunt je eigen bolletjes wegen om jezelf ervan te verzekeren dat je genoeg hebt. 

Ik vind smallere randen mooier om golven dekens. Het visuele effect van de beweging van de golven moet gewoon alleen iets erom heen hebben, vind ik, en grotere randen vechten dan een beetje om aandacht met de deken, vind ik. Het is een persoonlijke keuze, dus doe vooral wat anders als je dat leuker vindt!

Ik koos vijf kleuren voor de Harbour: for my Harbour border, and they are worked in the following order :

Harbour MIXED STRIPE (zie boven)

  1. Cornish Blue
  2. Denim
  3. Tomato
  4. Dandelion
  5. Cloud Blue 

Harbour COLOURWASH (zie boven)

  1. Cornish Blue
  2.  Lapis
  3. Turquoise
  4. Apple
  5. Spearmint 

Zoals gezegd, heb je ongeveer 20 gram van elke kleur nodig

Speel vooral met de kleuren als je wilt. De eerste toer moet een middenkleur zijn,niet te donker, niet te licht of te fel. Daarna kun je je kleuren kiezen zoals je wilt – harmoniseer een mini colourwash of laat ze juist gedurfd afwisselen voor een brutalere uitstraling. 

Ik maakte een foto-tutorial om je te helpen.

GAATJES RAND PATROON

Ik hoop dat je het heerlijk vindt om de rand om je Harbour te maken. Het kan een beetje bitterzoet aanvoelen, zo’n einde van een deken. Ik vond het HEERLIJK om mijn twee dekens te maken. Het kost veel tijd om twee dekens achter elkaar te maken, maar het geeft me zeoveel ontspanning en tevredenheid. En ik hou gewoon echt van de kleuren! De dekens liggen fantastisch op mijn bank en worden al veelvuldig gebruikt. Little B vindt het vooral een heerlijke deken, hij noemt het zijn favoriet uit alle dekens die ik ooit maakte. 

Misschien vind je het leuk om te weten dat ik nog een echt goed ta-dah momentje voor mijn dekens plan, en ze mee neem naar de kust eind Maart. Ik hoop dat het licht en het weer dan mee werkt en ik wat goede foto’s kan maken. Ik heb er super vel zin in, en als je het niet erg vindt om nog een maandje te wachten dan kun je terug komen naar dit blog om die foto’s te komen bekijken. 

Ik vind het ook heel erg leuk om jullie foto’s te zien! Blijf ze delen in Facebookgroepen of op Instagram met #harbourblanketcal. Als je je iegen dekens meeneemt naar de kust, tag me dan ook, ik vind dat zo leuk om te zien!

Heel heel erg bedankt voor jullie allemaal. Bedankt!

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar, of via onderstaande PayPal knop:

Doneer met PayPal

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina