Skip to Content

Harbour Week 6 Haken

Harbour Week 6 Haken

Harbour – Week 6

Het is een gezellige, rustige week hier en ik ben heel dankbaar voor de rust in m’n dagen op het moment. Februari kan een lastige maand voor me zijn maar gelukkig ben ik dit jaar blij en geniet ik van de kleine dingen thuis. De dagen ontvouwen zich rustig. Ik blijf mezelf eraan herinneren dat dit winterslaap maand is en dat het prima is om heerlijk te genieten van comfort thuis. Haken helpt daar natuurlijk ontzettend bij, ik bedoel, hoe kun je nou ontevreden zijn terwijl je gezelschap wordt gehouden door heerlijke golftoeren?

Ik vind het ook nog heerlijk om mijn haakwerk mee naar buiten te nemen en zou me echt verloren voelen zonder mijn gezellige haak clubjes elke week. Ik nam de bovenstaande foto terwijl ik naar Coopers Cafe liep om een paar uurtjes met mijn garen-tribe door te brengen. Ziet de Harbour er niet heerlijk uit, zo opgerold in m’n kust-tas? Ik vind het een heel vrolijk gezicht en ik stopte met wandelen speciaal om een foto te maken voor jullie!

Vertel eens, neem jij je haakwerk ook mee naar buiten? Haak je wel eens buiten, of in een cafe, of in de trein of op een bankje? Of haak je alleen maar gezellig thuis? 

Ik ben heel gewend om buiten te haken en ik haak al dekens in cafes sinds ik naar dit dorpje verhuisde 14 jaar geleden en ik mijn allereerste brei en haakclubje vond. Ik hou ook wel van buiten haken, zeker als er mooi uitzicht is…. 

….ahhhhh, doet dat je niet op recht veel goeds, even een uurtje buiten? J nam deze foto van mij terwilj ik haakte aan de golfjes in September, toen ik begon aan de Harbour deken. We waren een weekendje weg aan de oostkust van Yorkshire en ik wilde deel 1 van de Harbour CAL daar fotograferen, omdat de inspiratie daar vandaan kwam. 

Ik vond het SUPER TOF om mijn nieuwe dekentje mee te nemen het wild in, daar werd ik dolblij van 🙂 En het bankje waar ik op zat stond naast een stapel kreeftenpotten die precies dezelfde kleuren als m’n strepen hadden, stomtoeval. 

Ik weet niet waarom het zo heerlijk bevredigend is om kleurrijke dekens buiten te zien, maar er is iets heerlijks aan! Ik neem altijd een kleine verzameling dekens mee op vakantie en ik heb ze overal gefotografeerd, naast de rivier of in de heuvels. Ik denk dat kleuren zo heerlijk zijn in de natuurlijke kleuren, dat het me altijd inspireert. 

Tijdnes de weken van de Harbour CAL heb ik veel foto’s gezien op social media van dekens die buiten waren. En ik word ZO BLIJ daarvan!!! Ik vind het heeeerlijk dat jullie geïnspireerd zijn om naar buiten te gaan met je strepen project en ik snap helemaal de aantrekkingskracht ervan. Het is fantastisch!

Wil je meekijken naar wat ik bedoel? 

↑↑ Kijk eens naar deze prachtige foto’s van Sheelagh, mijn hart sloeg een slag over toen ik ze zag. Zeker de foto die over de boot heen lag – die blauwe tinten zijn kust perfectie!

↑↑ Philippa voelde zich ook geïnspireerd om langs de kust naar inspirerende kleuren te zoeken en ik kan niet uitleggen hoe blij dit me maakt! Ik HOU ervan dat mensen de projecten meenemen de omgeving in. Je kijkt daardoor toch anders naar de omgeving waar je woont, er is overall kleureninspiratie, het ligt klaar voor jou om van te genieten. 

↑↑ Deze prachtige serende foto werd gedeeld op Instagram in Januari en ik vind ‘m prachtig. Deze rustige, waterige blauwtinten, ahhhh mijn ziel fleurt ervan op. Dankjewel Liz voor deze prachtige foto!

↑↑ Debbie was geïnspireerd om haar Habrou Colourwash deken mee te nemen naar haar lokale haven, ziet het er niet prachtig uit met al die bootjes op de achtergrond? 

↑↑ Deze foto heeft mijn hart opgevrolijkt – prachtige harbour dekens die in mijn geboortestad Dorset hangen, het is zo leuk dat er daar dames zijn die samen haken! Ik wou dat ik er bij was – dankjewel Sandra voor het delen! 

↑↑ Er worden overal over de wereld mooie dekens gedeeld. Als ik me goed herinneren kwam deze foto ergens uit de Verenigde Staten – prachtig he?! Dankjewel Lynette. 

Further afield there are harbour blankets enjoying some amazing scenery in other parts of the world. If I remember correctly I think this photo was taken somewhere in the United States – isn’t it wonderful? Thank you Lynette

↑↑ Helen deelde het delen van de Harbour delen erwijl ze op vakantie was en ik vind het kleine stukje zee van West Australie op de foto zo leuk! Je hebt geluk Helen!  shared her Harbour blanket in progress while she was on holiday, and I’m glimpsing a little peek of a sea view there in sunny Western Australia. Lucky Helen

↑↑ Stephanie is ook in Australië en kijk nou eens naar dat uitzicht! Dit deken is gewoon bedoeld voor aan zee, dat blijkt. 

↑↑ Weer zo’n prachtig zeebeeld met de deken. Dankjewel Carlien, deze foto is perfect. 

↑↑ En ten slotte, geniet van Amy’s prachtige uitzicht op zee terwijl ze op vakantie is op de Bahama’s. De Bahama’s! Ik ben niet jaloers. Echt niet.. Oke.. Toch wel. 

Ik heb ontzettend genoten van deze prachtige foto’s en de schitterende uitzichten, heel erg bedankt voor het delen. 

↑↑ Voor de meeste van ons zullen de dekens voorlopig in de vier muren van onze huizen zijn, en houden ze ons warm terwijl we het einde van de Harbour deken bereiken. Waar je ook zit, ik hoop dat je van het zomerse gevoel van de felle kleuren geniet. Wat het weer uit je raam ook is. 

Week 6! We vieren de laatste strepen. En ik denk dat je het me eens zult zijn dat het een vremde mix is van bevrediging en verlies. De heerlijke golfjes hebben ons bezig gehouden voor zes hele weken en ik hoop dat je met elke steek blij was (ja, zelfs die rare eerste toer). 

Ik denk dat het ritme van dit eenvoudige patroon in je ziel zit en dat je het gaat missen als je deken klaar is. Is het niet heerlijk? Ik denk dat je al nadenkt over andere kleurenpaletten om dit patroon in te maken? Golfjes zijn verslavend, als je dat nog niet wist, en ik denk dat dit patroon nog een leven op zich krijgt als de CAL sluit. 

Zullen we naar de hele deken kijken? Het was niet eenvoudig om deze foto te maken – ik heb maar weinig vloerruimte in mijn huis en ik moest heel eng op meubels staan om deze foto te kunnen maken…. 

……………….ta-dah!!!!

Aan het einde van week 6 heb je 84 prachtige strepen gehaakt, wat betekent dat je nog maar 9 hoeft te haken. 

Ik hoop van harte dat je genoten hebt van de rustige, meditatieve kwaliteit van het paroon en dat de kleuren wat vrolijkheid gebracht hebben in je huis. 

Laten we naar de kleuren van deze week kijken!

Hier is de kleureninformatie voor de Gemixte Strepen variant van de Harbour deken.

Elke streep is twee oeren haakwerk.

76. Lapis

OPTIONELE STREEP HIER – Cloud Blue (voor tweepersoons dekens)

77. Apple

78. Lipstick

79. Clementine

80. Aspen

81. Aster

82. Spice

83. Spearmint

84. Turquoise

Het was best veel werk om twee dekens achter elkaar aan te maken maar als ik ze zo samen zie ben ik zo blij met mijn tweeling! Haha, ze spelen heerlijk samen, allebei zo verschillende met dezelfde blije vibe. Ik hou van ze, ik ben een trotse deken – mama 🙂 

Het laatste deel van de Harbour Colourwash neemt ons door de lucht mee met een klein beetje rust. 

Je gebruikt maar 3 kleuren: 

Cloud Blue : Aspen : Spearmint

Mijn camera kon niet zo goed de bovenste kleuren onderscheiden. Om eerlijk te zijn zijn Aspen en Spearmint ook wel heel erg hetzelfde, maar werken ze toch ook weer goed samen. Het is een rustig einde aan een drukke reis.

Ik vond het heerlijk om deze deken samen met jullie te maken, het is heerlijk om met mijn eigen CAL mee te doen. Ik weet niet of er andere ontwerpsters zijn die zo werken, maar het is wel een beetje anders! Ik weet dat ik de strepen ga missen, ik voel me al een beetje eenzaam, al ga ik binnenkort aan de rand beginnen en is het dus nog niet klaar. 

Oké, ik klim weer op de bank om een gevaarlijke manouvre uit te halen om de Colourwash te kunnen fotograferen…. 

……ta-dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Schitterend, nog beter in het echt en ik ben er dol op! 

Meestal zien mijn dekens er zo uit als in bovenstaande foto, omdat ze eigenlijk altijd in gebruik zijn. Ik vind het heerlijk om mijn Kleine Mensen erin te zien knuffelen, daar word ik zo blij van. Mijn dekens krijgen zeker heel veel liefde en waardering. 

Hier is de kleurenvolgorde voor Deel 6 van de Colourwash Harbour deken. Onthoud dat elke streep bestaat uit twee toeren.

76. Aspen

77. Cloud Blue

78. Aspen

79. Aspen

80. Spearmint

81. Aspen

82. Spearmint

83. Aspen

84. Spearmint

Deze foto nam ik gisteren en het is echt één van ijn favoriete deken foto’s ooit! Ik ben dol op hoe heerlijk de dekens er opgerold uit zien, heel veel visueel plezier put ik daar uit. Ik hou hou  hou van mijn dekens! Voor het geval dat je dat nog niet door had 🙂

Voor we deze week afronden, wil ik nog wat zeggen over het einde van de CAL. Volgende week hebben we een “inhaalslagweek” waar je kunt doorhaken als je wat achter bent komen te liggen, of waar je nog een tijdje van je deken kunt geneien voor je aan de rand begint. Zorg ervoor dat al je eindjes netjes weg gewerkt zijn, voor het begin van de rand. 

Deel 7 komt op 25 februari online, en die gaat over de rand. Ik heb 5 mogelijke kleuren uitgekozen voor de rand – ik heb nog niet besloten of ik ze allemaal ga gebruiken. 

Ik heb Denim, Cornish Blue, Cloud Blue, Tomato en Dandelion gekozen. Je zou hier iets meer van over moeten hebben, omdat er maar 5 strepen van in de deken zitten in plaats van 6. Als je de Colourwash versie van de deken makt, heb je meer Lapis en Spearmint over, dus ik denk dat ik die ga gebruiken voor mijn eigen COlourwash versie. Heel logisch eigenlijk .

Je hebt ongeveer 20 gram van elke kleur voor de rand nodig, als mogelijk. Weeg je bolletjes om te kijken of je genoeg hebt. Ik heb 25-30 gram van bovenstaande kleuren over, hopelijk heb jij iets soortgelijks over. 

Ik deel weer een volledige foto tutorial voor de rand zodat we een mooie rechte rand krijgen boven en onder de golfjes. Ik heb er zin in!

Dat was het voor nu, heeeel veel plezier gewenst! 

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!