Skip to Content

Harbour Week 5 Haken

Harbour Week 5 Haken

Harbour CAL – Week 5

Gratis haakpatroon voor de Harbour CAL van Attic24, de Nederlandse vertaling vind je hier! 

We zijn aangekomen in Februari en hier in Atticland wonen we nog steeds onder een zeer constante grijze hemel. Het is niet bijzonder koud, maar door het gebrek aan zonneschijn vind ik de winter altijd moeilijk. Ik moet dan goed zoeken om me goed te voelen terwijl de donkere natte wolken de hele dag boven mijn hoofd hangen. Dat gezegd hebbende, ik voel me best goed dit jaar, maar ik mis blauwe lucht echt- we krijgen het heel soms en dan voelt het echt als cadeautje. 

Ik keek door mijn Harbour foto album van laatste lente en ik vond mezelf zo aangetrokken tot die blauwe zee landschappen en luchten, daar gaat m’n hart van zingen! Er is niets dat ik leuker vindt dan een kust wandeling op een vrolijke zonnige dag als de wolken en de golven mijn oren vullen. Zo goed voor de ziel… 

Deze foto’s zijn genomen in Whitby, wat een herlijk dorpje is om te bezoeken in alle seizoenen, al is het erg druk in de zomer. Ik kom hier met J sinds voor onze kinderen geboren zijn en we hebben zo ongelofelijk veel goede herinneringen opgebouwd hier. Ik hou ervan om dekens te maken die geinspirereerd zijn op een bepaalde plek, dan draagt elke steek bij als een soort beschermheer voor de herinnering aan goede tijden. 

Ik hoop dat de kleuren van de Harbour CAL jou ook aan goede tijden doen denken!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is dit mijn 8ste jaarlijkse crochet-along en ik ben er zo dol op! De vriendschappen en het gezelschap dat ontstaat tijdens een deken reis. De online Attic24 community is hot en het is zo leuk om jullie foto’s en reacties te zien in de FB groepen en op Instagram. Bedankt voor de tijd die jullie nemen om daar aan me te doen, het zorgt ervoor dat deze winter weken veel specialer aan voelen. 

In recente jaren heb ik een beetje een patroon gevolgd elke week van de CAL en de vijfde week is de week geworden waarin we alle beestjes laten zien. Zullen we even kijken?

↑↑ Monique’s kat weet hoe heerlijk een mandje garen is en natuurlijk was die daar speciaal voor haar neergezet 😉

↑↑ Deze knappe vent hoort bij Tracey en zijn naam is Socks. Hij is al 17 jaar oud en weet uit ervaring dat gehaakte dekens beter zijn dan alle andere dekens. Daar zijn wij het natuurlijk mee eens!!

↑↑ De mooie kat van Louise test de Harbour deken en doet kwaliteitscontrole.. 

↑↑…en Maxine’s knappe kat wil ook graag leren haken, denk ik. Bravo Pepe!

↑↑ Ohhhhhhhh, kijk nou hoe lief! Dit kleintje smelt ik voor, echt, kijk nou hoe tevreden hij kijkt! Bedankt Natalie voor het delen van hem met ons, hij is schattig. 

Ik heb zoveel katten gezien deze week die genieten van hun knuffels met de Harbour deken, dat het moeilijk was om er maar een paar te kiezen. Er zijn natuurlijk ook veel honden die ons gezelschap houden… 

↑↑Dit is Betty en we zijn echt vriendjes in het dagelijks leven. Ze komt naar mijn haakcafe op vrijdag en is een heel geliefd lid van de groep. Bedankt Sarah dat je haar meeneemt, ze lijkt zich thuis te voelen op de Harbour deken. 

↑↑ Dit is Luna, ze ziet er heel warm en knus uit met de kleurrijke golfjes die haar warm houden. 

↑↑ Rochelle deelt haar deken met dit lieve diertje en ik denk dat ik nooit zou kunnen haken met zo’n lief aandachtvragend gezichtje naast me!

↑ Oh, kijk nou naar Wilbur, ondeugdje! Dat garenmandje is niet voor jou!

↑↑ Elizabeth zorgde voor heel veel smeltende harten op Facebook toen ze deze foto met ons deelde. Zeven (ja, ZeVeN) puppies, cuckapoo puppies, die genieten van de warmte van haar Harbour deken. Zo bijzonder!

↑↑ Ik weet dat dit niet de Harbour deken is, maar zeg halo tegen Pablo de Bearded Dragon, die blijbaar van gehaakte dekens houdt (hij heeft goede msaak, duh). Janel zei dat hij speciaal op de Yuletide af lijkt te komen en dat zijn kleur lichter wordt als hij op of onder de deken zit, wat een teken is dat hij blij/tevreden/warm is. Love love love!

↑↑ En tot slotte, mijn allerliefste foot in deze serie. Ik piepte toen ik ‘m zag op Instagram, k hou van cavia’s en het is zo’n leuke foto!!!

Ahhh zoveel lieve harige vreugde, ik hoop dat jij net zo van de foto’s geniet als ik.

Daar zijn we dan, bij week 5 van de Harbour CAL en het lijkt alsof de wegen voorbij vliegen. Heb jij net zo genoten van je strepen en kleuren als ik? 

Ik hoop echt dat deze vrolijke deken je warm en gezellig heeft gehouden en dat je geniet van het op schoot hebben terwijl ie groeit. Ik hoor wel dat voor de mensen op het Zuiderlijk Halfrond, waar het nu heel warm is, erg warm is?! Ik klaag graag over ons winterweer, maar dat weer zorgt er wel voor dat het haken van dekens zo heerlijk is. 

Aan het einde van week 5 is je deken 5 voet lang en heb je nog maar 1 setje strepen te gaan. Volgende week voegen we slechts 9 kleuren toe, dus we hebben echt niet lang meer te gaan. 

Zullen we eens kijken hoe de 75 strepen eruit zien? 

>> Ohhhhhhhhhhhhhhhhh, prachtig!!!

Ik moet zeggen, de Harbour deken is heel fotogeniek! Je krijgt vrolijke gezellige kleuren en die spelen heel goed samen voor de camera.

Het gaatjes golf patroon is zo’n heerlijk bevredigend patroon om aan te werken en geeft een prachtig effect als je naar de hele deken kijkt. De manier waarop de gaatjes stapelen in prachtige verticale strepen is heel mooi (vind ik, ik vind het heel mooi). 

Het is zo heerlijk om aan deze strepen te werken en ze hebben me vele uren ontspannen therapeutisch haken gegeven… 

… en wat heerlijke knuffeltijd! Ik pak mijn dekens meestal niet weg terwijl ik eraan haak – ze liggen op de bank en als ik aan het einde van de toer ben worden ze gewoon weer meegenomen in het gezinsleven. Ik vind het heerlijk dat deze vrolijke deken meteen al onderdeel is van ons thuis.

Laten we naar de kleuren van deze week gaan kijken. We haken streep 61-75. 

Hier is de kleureninformatie voor Deel 5 van de Gemixte Strepen Harbour Deken

Onthoud dat elke streep bestaat uit 2 toeren haakwerk. 

61. Lapis

OPTIONELE STREEP – Tomato (voor tweepersoonsdekens)

OPTIONELE STREEP -Aster (voor tweepersoonsdekens)

62. Aspen

63. Clementine

64. Lipstick

65. Cornish Blue

66. Cloud Blue

67. Apple

68. Aster

69. Spearmint

70. Spice

71. Dandelion

72. Turquoise

73. Denim

74. Tomato

75. Storm Blue

Op social media lijkt het alsof de meerderheid van jullie de gemixte strepen variant maken, maar er zijn er nog steeds genoeg die de Colourwash route hebben gekozen. Zoals je misschien weet ben ik de Harbour colourwash nu ook aan het maken en ik ben ontzettend aan het genieten van het kleurenspel.

Je gebruikt deze week vier kleuren: 

Turquoise : Apple : Cloud Blue : Aspen

De hele toon van de deken verandert in week 5, zeker met de introductie van Cloud Blue, die de zonnige luchten in gedachten brengt. 

WOW! Ziet het er niet schitterend uit? Het kleurverloop van de donkere intense kleuren aan de onderkant, tot de lichtere kleuren bovenin, komt echt steeds beter tot uiting!

Het is dynamisch gebruik maken van kleur en ik hoop dat jullie ervan genieten en van elke nieuwe kleur die we toevoegen blij worden. 

Laten we naar de strepen van deze week gaan kijken…

Hier is de kleureninformatie voor Deel 5 van de Colourwash variant van de Harbour deken. 

Onthoud dat elke streep bestaat uit 2 toeren haakwerk. 

61. Turquoise

62. Apple

63. Turquoise

64. Apple

65. Turquoise

66. Apple

67. Apple

68. Cloud Blue

69. Apple

70. Cloud Blue

71. Apple

72. Cloud Blue

73. Cloud Blue

74. Aspen

75. Cloud Blue

Ik hoop dat je genoeten hebt van het kleurenfeestje deze week en dat de komende dagen lief voor je zijn – lekker geknuffeld in mooie kleurrijke strepen. Geniet heel erg van je deken, ik kan het aanraden! 🙂

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar, of via onderstaande PayPal knop:

Doneer met PayPal

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!