Skip to Content

Harbour Week 4 Haken

Harbour Week 4 Haken

Harbour CAL – Week 4

De prachtige Harbour CAL van Attic24, hier is week 4!

Ik hou ervan, zo’n dekenstapel die prachtig in mijn huis ligt en het maakt daarvoor niet uit of de dekens af zijn of dat ze dat nog niet zijn. Ik kan er gewoon erg van genieten, van het zitten en naar de dekens kijken, het maakt iets compleet in mijn ziel waarvan ik niet wist dat ik het miste tot ik leerde haken. Ik kan mijn leven niet voorstellen zonder tenminste een dozijn kleurrijke dekens binnen handbereik en ten minste eentje die ik aan het haken ben op elk moment. 

Ik hoor graag van jullie in de reacties hoe gehaakte dekens jullie doen voelen, heeft het hetzelfde effect op jou als op mij? Hou je diep van ze? Hou je van stapels en torens dekens van de afgelopen jaren, of is de Harbour misschien wel je eerste? Laten we erover kletsen, ik vind het leuk om vna je te horen als je de tijd hebt. 

Ik heb jullie opmerkingen over de Harbour de afgelopen week gelezen en ik ben er zo blij mee, echt een beetje erg emotioneel onder zelfs. Ik word zo blij van het lezen van opmerkingen hoeveel energie deze kleurrijke strepen jullie helpen om deze weken door te komen en het is echt de beste vorm van therapie als je het mij vraagt. 

Deze week werd ik aangetrokken tot de kleur geel, wat heel ongebruikelijk is, meestal hou ik veel meer van het blauwe. Ik denk dat het een onbewuste drang is naar een zonnige uitstraling voor mijn zielige licht-arme brein…. Geef mij ALLE gele kleuren en laat me fantaseren over zonneschijn!!

Toen ik afgelopen mei aan de kust was en wat visuele inspiratie voor de Harbour deken opdeed, had ik heel veel geluk met het weer. Zoals je kunt zien op de foto’s was er behoorlijk veel zonneschijn en een blauwe lucht en het was ook de tijd van het jaar dat de velden geel stonden van het raapzaad. Deze kleur is heel opvallend en bleef in mijn hoofd hangen toen ik weer thuis kwam.

Er waren wat zelf-gezaaide raapzaad plantjes in de havenmuur in Staithes en ik vond t natuurlijk tof om o’n kleurenexplosie te zien in het koelere zee landschap.

Er waren behoorlijk wat gele vissersboten, dus ik had het gevoel dat er deze keer toch geel in mijn deken moest, ookal vermijd ik geel normaal best een beetje. 

Gelukkig is de laatste gele toevoeging aan het Stylecraft Special DK spectrum een fantastische kleur waar ik echt heel blij mee ben. Het is Dandelion en alles wat een goede gele kleur moet zijn. Fel zonder ordinair te zijn en een diepte die het heel natuurlijk doet uitzien en het matcht prachtig met andere kleuren. Het is echt zonneschijn in garenvorm en elke deken die geïnspireerd is op de kust moet natuurlijk ook wat zonnestralen er in hebben. 

Ik klets nog wat meer over de Harbour kleuren als we naar Deel 4 gaan kijken, maar eerst wil ik wat dekens van jullie delen die mijn oog grepen op social media. Deze week gaat het allemaal over vierkanten!

⇞⇞ Judith maakt een granny log cabin deken, simpel maar werkelijk prachtig. 

⇞⇞ Martina maakt een prachtige Harbour deken en elke keer als ik ‘m op Instagram zie, maakt mijn hart een sprongetje. 

⇞⇞ Chris maakt een dichte granny square deze week en volgt het patroon van Kaz Hall dat hier later ook nog op de website komt! Kijk even op de pagina van Insomnia Crochet (de artiestennaam van Kaz Hall) of het patroon er al is, als je de Harmony variant wilt maken 🙂 Ik vind het er nu al prachtig uitzien!

⇞⇞ Brenda heeft een schitterende Harbour deken gemaakt met het Yuletide vierkant patroon. Als je goed kijkt, zie je dat ze de kleuren steeds herhaald heeft, waardoor de deken een hele harmonieuze uitstraling heeft.

⇞⇞ Hannah volgt het golfjes patroon, maar was geïnspireerd door de Harbour Yuletide dekens online en besloot een tweede deken te haken. Ik vind dat natuurlijk een top-idee. 

De combinatie van het kleurenpalet en patroon (Harbour en Yuletide) wordt ook wel Harbourtide genoemd op Facebook en ik vind het een topnaam. Wou dat ik ‘m zelf bedacht had haha.

⇞⇞ Ook een schitterend Harbourtide project, zijn ze niet schitterend? Holly besloot 4 vierkanten te maken, die ze dan uiteindelijk aan elkaar haakt – ik ben heel benieuwd hoe dat wordt!

⇞⇞ Hier is nog zo’n prachtig Harbourtide project, geen deken maar een poncho! Carol besloot haar eigen versie van de Home Poncho te maken, en daarbij de Harbour kleuren te combineren met het Yuletide patroon en het ziet er zo gaaf uit! Carol is zo vriendelijk geweest om het patroon uit te schrijven, voor het geval iemand het ook wilt maken….

Toer 1: 128 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te maken. 1 lossen en vasten rondom. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. [128 vasten]

Toer 2: 3 lossen (telt als stokje), (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde steek, stokje in volgende 63 steken, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokejs) in volgende steek, stokje in volgende 63 steken, eindig met een halve vaste in de derde beginlosse om de toer te sluiten. 

Toer 3: Volg het Yuletide patroon vanaf toer 2, dat is: (1 steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek, 1 steek overslaan) rondom. 

Ik heb weer heel erg genoten van mijn tijd op social media deze week, er is heel veel positieve feel-good om te delen dit jaar bij de CAL (en eigenlijk elk jaar) en het is hartverwarmend om er weer onderdeel van te zijn. 

Deze week gaan we aan de tweede helft van de Harbour deken beginnen, met weer 15 strepen. Ik haakte dit deel van mijn deken op een lange treinreis van Dorset naar huis afgelopen herfst en het was heerlijk om de tijd op die manier te spenderen terwijl de kilometers voorbij vlogen. Het is zo zo heerlijk om weer geel te zien, kom maar op met die zonneschijn!

Terwijl je deel 4 haakt zul je zien dat de extra lengte van je deken het al echt een dekengevoel geeft. Het wordt straks de perfecte maat om al lekker onder te kruipen terwijl je nog aan het haken bent en je zou het patroon nu ook goed genoeg moeten kennen dat je echt helemaal kunt ontspannen terwijl je de ritmische golfjes haakt.

Ik hoop dat je net zo van deze kleuren geniet als ik en dat ze je wat broodnodige zomergevoelens geven in deze tijd van het jaar.

Ik word altijd erg blij, elke week, als ik mijn deken neerleg om de voortgang foto’s te maken om jullie te laten zien hoe het wordt. Als je middenin het haken ziet van die golfjes, kijk je vaak niet goed naar de hele deken, dus is het altijd een kleine verassing hoe hij eruit ziet als je ‘m plat neer legt. 

Het is best een lastig kleurenpalet om mee te werken als het om de balans gaat, en random strepen maken mét harmonie is veel moeilijker dan je zou denken. Ik ben er behoorlijk trots op 🙂

Ik moet je bovenstaande foto ook gewoon even laten zien. Compleet niet gepland en niet gestyled: ik had mijn deken op de stoel laten liggen na het fotograferen en Tilly de poes besloot dat het daar was neergelegd voor haar plezier. Ik hou hou hou ervan als poezen zichzelf in zo’n balletje rollen en hun kleine hoofdjes omstekop leggen om te slapen, het is zo schattig!

Oké, laten we naar de kleuren voor deze week gaan kijken.

Hier is de kleurinformatie voor de GEMIXTE STREPEN VARIANT van de Harbour Deken.

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haakwerk bestaat. 

46. Lipstick

OPTIONELE STREEP – Storm Blue (voor tweepersoonsbedden)

OPTIONELE STREEP – Apple (voor tweepersoonsbedden)

47. Aspen

48. Lapis

49. Cloud Blue

50. Storm Blue

51. Clementine

52. Spearmint

53. Denim

54. Turquoise

55. Apple

56. Dandelion

57. Tomato

58. Aster 

59. Spice

60. Cornish Blue

Strepen dekens zijn gewoon zooooo goed voor je!!! Haha!!

Laten we kijken naar de Colourwash deken voor deze week… 

Zoals je weet werk ik aan mijn harbour colourwash op hetzelfde moment als jullie, dus ik weet uit eerste hand hoe heerlijk vrolijkmakend deze gekleurde strepen zijn. Het is koud geweest hier in Atticland de afggelopen week, kun je in bovenstaande foto zien dat ik op de bank lig met de gemixte strepen harbour terwijl ik aan de colourwash werk – dubbele therapie!!

Je kunt ook zien dat er wat zonneschijn in je deken komt deze week, want er komt Dandelion bij als kleur, yay!!!!!

Je gebruikt deze week 4 kleuren:

Cornish Blue : Clementine : Dandelion : Turquoise

Terwijl we de rode en oranje tinten achter ons laten, gaan we de balans aanbrengen door geel toe te voegen. Het is heerlijk vrolijk, dit stuk van de deken en ik hoop dat je geniet van deze zonsopgang…. 

ahhhhh zo tof!

Hier is de kleureninformatie voor Deel 4 van de Colourwash Variant van de Harbour Deken. Onthoud dat elke streep twee toeren haakwerk is. 

46. Cornish Blue

47. Clementine

48. Cornish Blue

49. Cornish Blue

50. Dandelion (daar is de zon!)

51. Cornish Blue

52. Dandelion

53. Cornish Blue

54. Dandelion

55. Dandelion

56. Turquoise

57. Dandelion

58. Turquoise

59. Dandelion

60. Turquoise (hint – hecht niet af, er komt nog een streep van Turqoise) 

Oh, hi Tilly…..!

Ik denk dat dit het weer was voor nu. Ik hoop dat je een fijne week hebt – is het niet vreemd dat februari volgende week al begint? De tijd vliegt als je het naar je zin hebt… Geniet van je golfjes en de prachtige kleuren!

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar, of via onderstaande PayPal knop:

Doneer met PayPal

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina