Skip to Content

Week 9

Week 9 – Een Mooi Gebaar Blog

Wat gezellig dat steeds meer mensen deze blogverhaaltjes lezen! Ik vind het heerlijk om gedurende de week zo’n beetje bij te houden wat ik doe, als een soort dagboek, en dat dan met jullie te delen. Ik ben nog een beetje op zoek naar de mix tussen haken en andere privé-dingen, maar daar raak ik gaandeweg vast aan gewend!

Attic24 haakpatroon vertalingen

Attic24 maakt super schitterende patronen, dat kún je bijna niet missen als je mijn website wel eens bekijkt of me op social media volgt. Deze week vertaalde ik een aantal patronen van haar……

….het laatste deel van de Dahlia CAL, waarin de rand wordt beschreven….

…..de Coast Ripple deken……

…….de Cottage Ripple deken……

….en de Ripple rand voor om deze dekens heen.

Coastal Crochet Beachcombing deken

Daarnaast is er een nieuwe deken aangekondigd door Coastal Crochet: de Beachcombing deken. Beachcombing betekent zoiets als strandjutten, en daar zijn alle delen van de deken dan ook op geïnspireerd. De deken wordt in CAL vorm uitgebracht, beginnende op 10 april, en duurt 12 weken. Ik ga de vertaling ervan verzorgen, net als ik voor de Seaside Stashbuster en de Changing Tides dekens van Coastal Crochet gedaan heb. Beauties, niet waar?


Mozaïek haken monstertutorial

Daarnaast ben ik bezig geweest met het schrijven van een zo genoemde “Ultimate Guide”: een volledige “gids” waarin ik ALLES uitleg over het mozaïek haken. Mozaïek haken wordt bijvoorbeeld gebruikt in de HAVANA CAL, van Tinna, die hieronder in de foto te zien is.

Het begint met een schuiflus, een losse, een lossenketting, een vaste, een vaste in de achterste lus, een stokje in de voorste lus, het volgen van een patroontekening, het lezen van een geschreven patroon: kortom ALLES zit erin! Ik ben nu zo ongeveer bij het beschrijven van toer 4, en ga me de komende tijd vooral nog richten op het goed leesbaar maken van de tekst en op het verzamelen (en ontwerpen) van patroontekeningen.

Het is niet de eerste keer dat ik een tutorial maak, maar wel de eerste keer dat ik echt probeer om ALLES van een bepaald thema in één pagina te omvatten. Ik kom daarbij wat obstakels tegen, maar het gaat me zeker weten lukken!

Leuk he? Ik heb er al helemaal zin in om dit met jullie te delen, maar er gaan nog wel wat uurtjes werk in zitten voor het klaar-voor-de-wereld is!


Hoe was de week privé?

Deze week was privé een rustige week.

Vrijdag bracht ik de meisjes weg naar mijn ouders om daar een weekendje te gaan logeren. Alex was met me mee en we hebben een groot deel van de dag in Hilversum doorgebracht. Daar kocht ik onder andere garen voor nóg een Ermeline vestje. De vorige is af, foto’s komen deze week een keer online te staan. Dit vestje past zo ongeveer bij de jongste nu, dus ik ga nog een vestje maken, maar dan een maatje groter, voor de middelste. Wellicht daarna nog eentje voor de oudste, want het patroon haakt heerlijk weg. We hebben ook nog heel leuk geluncht ergens in Hilversum centrum, bij Your Coffee, daar konden we op de speelzolder zitten, koffie drinken en met een briefje in een balletje een bestelling doen. Echt een aanrader als je daar eens in de buurt bent!

Hand in hand naar de auto lopen in de ochtend, op weg naar opa en oma!

 

Ik heb zaterdag een groot deel van de dag gespendeerd aan het inzetten van een rits in het vestje! Dat is prachtig gelukt, na heel wat gevloek. Ik ga bij het volgende vestje een tutorial maken van hoe het moet, zodat ik jullie hopelijk veel gevloek kan besparen.

De meiden waren in het weekend logeren bij mijn ouders en hebben het daar ontzettend leuk gehad. Er is veel geknutseld, tussen de buien door gingen ze naar buiten en opa en oma hebben weer talloze boekjes voorgelezen. Wij waren met z’n drietjes thuis en hebben vooral lekker rustig aan gedaan. We gingen lunchen bij Lekkers aan de Lek (oh!! twee dagen achter elkaar!) en ontmoette daar toevallig een gezin uit Culemborg dat óók thuisonderwijs geeft! Super leuk natuurlijk, want zo vaak gebeurt dat niet, dus lekker even gekletst en telefoonnummers uitgewisseld. Ze komen volgende week een keertje op de thee, ik heb er nu al zin in <3

Op dinsdag heb ik lekker een dagje kunnen werken, want eindelijk zijn alle papieren in orde voor mijn zus om hier gastouder in huis te zijn. Ze komt twee dagen per week op haar twee nichtjes en neefje passen, zodat ik meer tijd heb om te werken en zodat de kinderen ook eens onder de hoede van een andere volwassene zijn, maar wel lekker in hun eigen omgeving. Hele fijne oplossing! Ze gingen dinsdag met haar naar de kinderboerderij en later in de middag ook nog spelen bij de stadsboerderij en iedereen had een vet fijne dag!

Donderdagavond bestond uit een etentje met een goede buurvrouw en vriendin, bij een sushi-restaurant in Utrecht. Daarna gingen we ook nog poolen en ben ik ongelofelijk ingemaakt 😉

 


Ik heb ook nog een (voor mij!) leuk nieuwtje: ik heb een affiliate link afspraak met de app Storytel. Als jullie via deze link abonnee worden van de dienst, dan krijg ik een kleine eenmalige bijdrage. Super handig. Ik ben OPRECHT heel erg blij met de app en gebruik ‘m meerdere uren per dag naar. De kinderen luisteren graag naar een luisterboekje, we kijken af en toe samen een eboek op mijn telefoon (bijvoorbeeld als we bij de tandarts moeten wachten, of als we in de trein zitten, of onverwacht lang moeten wachten), ik luister tijdens het koken/huishouden/wandelingen en ik lees graag zelf ook een boek als ik in de trein ofzo zit. Het voelt minder  als “tijdsverspilling” dan “doelloos scrollen” door Facebook of Instagram. En je kunt de app 14 dagen gratis uitproberen! Laat je me weten of je het wat vindt?

Afbeeldingsresultaat voor storytel

Probeer Storytel nu gratis!