Skip to Content

Week 3

Week 3

PICKNICK OP HET STRAND – WEEK 3

Eleonora van Coastal Crochet ontwerpt schitterende zee-thema dekens, waaronder deze Picknick op het Strand deken, waarvan de derde week nu voor je ligt. De algemene informatie over dit project vind je hier, en ook week 1 en week 2 en week 4 zijn al bekend.

Lees je liever de advertentie vrije PDF? Dat kan ook! Die is hier beschikbaar…

Het is week 3 van de Picknick op het Strand dekens…. en deze week gaat het allemaal over het picknick eten!

Ik denk dat dit één van mijn favoriete weken is, niet alleen omdat we met heerlijk eten bezig zijn…. maar ook omdat ik zo dol ben op deze toeren die door dat eten geïnspireerd werden! Een heerlijke haakuitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen en ook van heb genoten!

We beginnen met toeren met groene textuur steken.. Zijn ze sla bladeren? Appels? Peren? Olijven? Druiven? Ik laat het jou beslissen…

Daarna gaan we aarbeien en bramen eten…

 En we hebben natuurlijk ook lekkere cupcakes! Of zijn het Cherry Bakewells? Oh ik hou van Bakewell taartjes!

Al die textuur haaksteken zijn gemaakt door combinaties van reliëfsteken voor en achter. Ik vond het heerlijk om ze te haken en prachtig om alle verschillende effecten te zien ervan!

Ik heb de introductievideo voor week 3 opgenomen op het strand tijdens een zonsondergang vorig weekend. Het was een schitterende zonsondergang, heel bijzonder! Geniet van het beeldmateriaal…

Wat is jouw favoriete picknick eten? Maak je alles helemaal zelf, kook je speciale recepten of koop je alles kant en klaar uit de winkel? Wij hebben een Greggs bakkerij vlakbij en in de dagen vóór Corona gingen we daar in de weekenden vaak heerlijk stokbrood kopen voor een gemakkelijke en snelle picknick!

Ik heb veel te veel tijd gespendeerd aan haken om goed te worden in koken… Dus als jullie snelle, makkelijke, inspirerende picknick recepten hebben, dan vind ik het heel leuk om ze te horen! Deel ze in de Facebook Groep of op Instagram met hashtags #picniconthebeachcal en #picniconthebeachblanket

Hier zijn wat gebreide etensware die mijn goede vriendin Lindsay stuurde om de lancering van de Picknick op het Strand reis te vieren. Zijn ze niet leuk?

En natuurlijk de foto’s van Instagram en uit de Facebook groep!

Week 2 was echt een heerlijke week waarin we veel golven haakte… En daar zijn zoveel schitterende foto’s van gedeeld! Dankjulliewel! Ik hou vooral van alle bloemen, picknick manden, harige vriendjes en sommige schitterende buitenfoto’s!

En dan wat foto’s die ik maakte op het strand dit weekend… van een werkelijk schitterende zonsondergang!

Laten we beginnen aan de picknick geïnspireerde toeren….

Stekenuitleg

 • Bobbel: Maak alles in dezelfde steek: met contrasterend garen: *sla de draad om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en trek contrasterend garen naar voren, sla de draad om, haal door 2 lusjes, herhaal vanaf * nog 5 keer (je hebt nu 6 lusjes contrasterend garen op je haaknaald en 1 hoofdkleur lusje), sla hoofdkleur om en haal door alle lusjes op de haaknaald. (1 bobbel gemaakt). Ga verder met de hoofdkleur, duw de bobbel naar de voorkant van het werk, haak over de contrasterende kleur heen tot de volgende bobbel.
 • Bessen Bobbel: Laat kleur D op je haaknaald en maak al het volgende in dezelfde steek: (Sla de draad om met kleur F, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes) 2 keer, (sla de draad om met kleur C, steek de haaknaald in dezelfde steek, sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes) 4 keer. (Je hebt nu 1 lusje kleur D, 2 lusjes kleur F, 4 lusjes kleur C op de haaknaald). Gebruik kleur D, sla de draad om en haal door alle 7 lusjes op de haaknaald.
 • Ananas cluster: (Sla de draad om, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om, haal een lusje op) 4 keer, sla de draad om en haal door de eerste 8 lusjes, sla de draad om en haal door de laatste 2 lusjes.
 • Reliëfstokje-voorMaak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfdubbelstokje-voor: Maak een normaal dubbelstokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfdriedubbelstokje-voor: Maak een normaal driedubbelstokje (deze steek begint met het 3 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • 3samengehaaktereliëfdubbelstokjes-voor: *maak een dubbelstokje oals normaal, maar steek de haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links van voor naar achteren naar voor, stop bij de laatste (omslaan, door 2 lusjes), als er nog 2 lusjes op de haaknaald over zijn, herhaal vanaf * om de stam van de volgende 2 steken, (je hebt dan 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald.
 • Reliëfvierdubbelstokje-voor: maak een vierdubbelstokje-voor (deze steek begint met het 4 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfvijfdubbelstokje-voor: maak een vijfdubbelstokje-voor (deze steek begint met het 5 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfstokje-achtermaak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van achteren naar voren naar achteren.
 • 3samengehaaktereliëfstokjes-achter: *maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van achteren naar voren naar achteren, stop bij de laatste (omslaan door 2 lusjes), zodat er nog 2 lusjes op de haaknaald zijn, herhaal van * voor de stam van elke steek, (je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald heen.
 • 5samengehaaktereliëfstokjes-voor: *maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren, stop bij de laatste (omslaan, door 2 lusjes) zodat er nog 2 lusjes van deze steek op de haaknaald zijn, herhaal vanaf * om de stam van de volgende 4 steken, (je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes

Week 3 – Picknick Eten

Het is tijd dat we in ons picknick eten duiken! Wat voor eten neem jij mee naar een picknick? Er zijn zoveel heerlijke opties om uit te kiezen! We hebben cupcakes, aarbeien en bramen, en wat salade! Heel veel textuur, met reliëfsteken.

We gebruiken 5 kleuren: Kleur A, B, C, E en F. 

We gaan verder aan de boven en onderkant waar we in week 2 mee begonnen. Ga verder aan het einde van week 2 waar Kleur F vastgezet werd en zorg dat de goede kant van de deken naar je toe ligt.

Hier is een video voor Toer 3 – 6

Toer 3 (goede kant) 3 losse (telt als stokje), stokje in volgende 2 steken, 5 relïefstokjes-voor om de volgende steek, (stokje in voglende 8 steken, 5 reliëfstokjes-voor om de volgende steek) 13 keer, stokje in voglende 3 steken, keer om. [180 steken, inclusief 14 groepjes van reliëfstokjes-voor]

Toer 4 (verkeerde kant) 2 losse (telt als eerste halfstokje), reliëfstokje-voor om de volgende 2 steken, reliëfstokje-achter om de volgende 5 steken, (reliëfstokje-voor om de volgende 8 steken, reliëfstokje-achter om de volgende 5 steken) 13 keer, reliëfstokje-voor om volgende 2 steken, halfstokje in laatste steek (dat is de derde beginlosse van de vorige toer), keer om. [180 steken]

Toer 5 (Goede kant) 2 losse, reliëfstokje-achter om volgende 2 steken, 5samengehaaktereliëfstokjes-voor over de voglende 5 steken, (reliëfstokje-achter om volgende 8 steken, 5samengehaakterliëfstokjes-voor) 13 keer, reliëfstokje-achter om volgende 2 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [124 steken]

Toer 6 (Verkeerde kant) 2 losse, reliëfstokje-voor om elke steek tot einde (de bovenkant van de 5samengehaaktereliëfstokjes-voor telt als één steek), halfstokje in laatste steek, wissel naar kleur C aan het einde van de laatste steek, keer om [124 steken]

Hier is de video tutorial voor de Aardbeien toeren…

Toer 7 (goede kant) 3 lossen, stokje in volgende 7 steken, steek overslaan, haak 3 reliëfdubbelstokjes-voor om de steek daar direct onder (dat is de vijfde steek van het groepje 2 toeren lager in toer 5), (stokje in volgende 8 steken, steek overslaan, 3 reliëfdubbelstokjes-voor om vijfde steek van toer 5) 12 keer, stokje in volgende 7 steken, wissel naar Kleur F aan het einde van de laatste steek, keer om [150 steken inclusief 13 groepjes reliëfsteken-voor]

Toer 8 (verkeerde kant) 2 losse, reliëfstokje-voor om volgende 6 steken, 3samengehaaktereliëfstokjes-achter over de volgende 3 steken, (reliëfstokje-voor om de volgende 8 steken, 3samengehaaktereliëfdubbelstokjes-achter) 12 keer, reliëfstoikje-voor om volgende 7 steken, halfstokje in laatste steek, wissel bij de laatste steek naar Kleur B, keer om. [124 steken]

Toer 9 3 lossen, stokje in elke steek, keer om.

Toer 10 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, wissel naar Kleur E bij de laatste steek, keer om.

Hier is een tutorial voor de Cupcake toeren…

Toer 11(goede kant) 2 losse, reliëfstokje-achter om volgende 10 steken, (3 reliëfstokjes-voor om elk van de volgende 3 steken, reliëfstokje-achter om volgende 6 steken) 11 keer, 3 reliëfstokjes-voor om elk van de volgende 3 steken, reliëfstokje-achter om volgende 10 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [196 steken inclusief 12 groepjes reliëfstokjes]

Toer 12 (verkeerde kant) 2 losse, reliëfstokje-voor om volgende 10 steken, reliëfstokje-achter om volgende 9 steken, (reliëfstokje-voor om volgende 6 steken, reliëfstokje-voor om volgende 9 steken) 11 keer, reliëfstokje-voor om volgende 10 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [196 steken]

Toer 13 (goede kant) 2 lossen, reliëfstokje-achter om volgende 10 steken, (3samengehaaktereliëfstokjes-achter) 3 keer over de volgende 9 steken, (reliëfstokje-achter om volgende 6 steken, (3samengehaaktereliëfstokjes-achter) 3 keer over de voglende 9 steken) 11 keer, reliëfstokje-achter om de volgende 10 steken, halfstokje in laatste steek, hecht af, keer niet om [124 steken, inclusief 12 groepjes reliëfsteken]

Keer je werk niet, ga terug naar het begin van toer 13 en hecht kleur A aan in de tweede beginlosse van toer 13.

Toer 14 1 losse (telt niet als steek), vaste in dezelfde steek, vaste in voglende 11 steken, steek overslaan, haak een bobbel met kleur C in de 5e van de 9 reliëfsteken van toer 12, (vaste in volgende 8 steken, steek overslaan, bobbel met Kleur C in vijfde van de 9 reliëfsteken van toer 12) 11 keer, vaste in volgende 12 steken, keer om [124 steken inclusief 12 bobbels]

Toer 15 – 17 3 lossen, stokje in elke steek, keer om [124 steken]

Toer 18 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, hecht af en werk de draadjes weg.

Herhaal toer 3-18 aan de andere kant van de deken. 

Ik heb honger gekregen van al dit eten! Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze week 🙂

Veel haakplezier allemaal!


Picknick op het Strand – Links:

Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
PDF

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!