Skip to Content

Dahlia Deel 6 Haakpatroon

Dahlia Deel 6 Haakpatroon

Dahlia – Attic24 – Deel 6

De briljante Lucy van Attic24 maakt prachtige haakpatronen, waaronder de Dahlia deken. Het bericht hieronder is een letterlijke vertaling van het oorspronkelijke bericht van Attic24.

Hoe was jullie week? Heb je een hele rustige, gezellige en kleurrijke week gehad? In eht midden van de winter vind ik het nóg lekkerder om in gehaakte dekentjes te kunnen kruipen op de bank heerlijk! Nog beter als je zelf nog lekker zit te haken aan een simpel niet-nadenken project.

We zijn aan week 6 begonnen en het is een beetje bitterzoet: het zijn de laatste kleuren en toeren van de Dahlia deken! Ik moest nog 4 strpen haken van mijn eigen mixed-stripe deken en heb dus een beetje met jullie meegehaakt. Mijn handen zijn pijnlijk op het moment, dus haken kan alleen in langzame korte stukjes, gevolgd door heel veel rust. Maar het was weer zo heerlijk om de deken-reis af te ronden. Ik heb een beetje gehaakt in het café dinsdag – sociaal haken vind ik zo’n heerlijke manier om tijd door te brengen, ik kan me geen leven meer voorstellen zonder.
De online gemeenschap “Hooked on Attic24“, groeit en ook in “het echte leven” komen er haaksters samen, overal ter wereld om nieuwe vriendschappen te smeden en samen tijd door te brengen!

^^ Ik kon aansluiten bij een Dorset groepje in de herfst, afgelopen weekend kon ik helaas niet mee, maar ik was er in gedachten zeker bij! Wat een lieve foto, alleen misschien een beetje koud!

^^ Deze foto maakte me zo vrolijk! Het is een groep die zichzelf Ya-Ya-Yarners noemt, helemaal in Alabama, USA. Haaaallllloooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!! Ik zwaai vanuit mijn Attic raampje en zou willen dat ik jullie allemaal persoonlijk kon ontmoeten! Misschien maak ik ooit wel een wereldreis met mijn dekens om jullie allemaal te bezoeken…

Online groepen blijven me veel plezier geven, en zowel Instagram als Facebook geven me een dagelijkse dosis Dahlia vriendschap. Diane deelde haar Dahlia aankoop, hoeveel van jullie gaan deze bloemen groeien dit jaar?!
Afgelopen week vroeg ik of iemand mee deed met de #crochetinthewild hashtag… Ik vind het fascinerend om te bedenken hoe iedereen er bij zit en wat het uitzicht is terwijl je aan die heerlijke kleurrijke strepen werkt…
Wil jij het zien?

In Engeland is het winter, maar kun je nog steeds veel mooie plekken vinden buiten!
^^ Kaz deelde deze schitterende foto van haar deken buiten bij de sneeuwklokjes! En prachtig mos, ziet er schitterend uit met de Dahlia deken erbij.

^^ Sue @cotefleurie op Instagram heeft haar Dahlia deken mee naar buiten genomen bij Jersey op de Channel Islands, je weet dat zij ook een soortgelijke foto van haar Sweet Pea deken deelde vorig jaar. Dankjewel Sue!

^^ Deze prachtige Dahlia heeft een rondreisje langs de kust van Ierland gehad! (bedankt @lifedownthelane)

^^ Deze Dahlia deken ligt ergens in een lekker zonnetje. Ik heb geen idee waar, maar het ziet er uitnodigend uit!

^^ Jan gooide haar deken naar buiten, zie je die kleine citroenen hangen? Jan woont op Cyprus en de Dahlia ziet er heel natuurlijk uit in het Mediterraanse klimaat.

^^Mary woont aan de Californische kust en ik ben een beetje jaloers op al die prachtige zonnige kusten!

^^ Jennifer wont in Australië waar het nu zomer én erg heet is. Ik kan me niet voorstellen wat het is om heet te zijn om dit moment, zelfs m’n botten voelen nu koud!

^^Marnie woont ook in Australië en heeft haar Dahlia mooi gecoördineerd met de bloemen.

^^ Kerry woont ook al in Australië en nam de deken mee de wildernis in.

^^  Deze prachtige foto is van mijn vriendin Teresa en ik vind ‘m GEWELDIG! Ze heeft haar Dahlia deken speciaal meegenomen zodat ze haar prachtige omgeving kon showen – Columbia River Gorge in Oregon, in de Verenigde Staten. Dankjewel Teresa!

^^ Weer zulk prachtig uitzicht, deze keer vanuit Nieuw Zeeland!

De CAL loopt op een vast tempo door elke week en het is heerlijk om te zien hoeveel er door iedereen genoten word! Er zijn ook een heleboel Dahlia’s die pas net begonnen zijn – het is NOOIT te laat om mee te doen! Het is geen race, alle patronen en kleurinformatie blijven gewoon online staan.
Als je een kleinere deken hebt gemaakt, een babydeken bijvoorbeeld, dan is het einde van je deken wellicht allang in zicht. Bovenstaande deken is van Jo en ik denk dat ie prachtig is!

^^ David haakt mee vanuit Canada en heeft de Neat Ripple deken gemaakt met de Dahlia kleuren. Daarbij gebruikte hij de Skinny Block rand. Mooi he?

^^ Mandy heeft haar Dahlia deken afgemaakt met de Spot On rand, met prachtige gele accentjes, en met toffe pompons op de hoeken.

Dus – in week 6 maken we de laatste paar strepen – we haken er maar 12 deze week.

Als je bij de laatste toer van de laatste streep bent, moet je even goed opletten.
2 lossen om toer te starten, 1 stokje in elke steek (geen lossen, geen steken overslaan). Nu heb je een mooie strakke rand aan de bovenkant van de deken, klaar voor je deken.

Ik vraag me af hoe het voor je voelt, als je de laatste toer haakt, ben je dan helemaal super blij, of voel je je ook een beetje onthand?

Het is zo’n heerlijke kleurrijke reis geweest, ik hoop dat het je veel plezier en blijdschap heeft gebracht! Mijn humeur hebben deze kleuren in ieder geval steeds verbetert!

99 strepen gemaakt!

I LOVE it!

Hier is de kleureninformatie voor deel 6 van de “MIXED STRIPE” Dahlia deken, we haken 12 strpen.
De nummers in de haken verwijzen naar de toeren van het patroon.
88. Spice : (toeren 3 & 4)
89. Apricot : (5 & 6)
90. Lemon : (3 & 4)
91. Shrimp : (5 & 6)
92. Magenta : (3 & 4)
93. Claret : (5 & 6)
94. Fuchsia Purple : (3 & 4)
95. Fondant : (5 & 6)
96. Powder Pink : (3 & 4)
97. Saffron : (5 & 6)
98. Tomato : (3 & 4)
99. Lipstick : (5 & 6)** Onthou dat je in deze toer GEEN lossenruimtes haakt!

Voor diegenen die een langere deken maken, kun je nog de volgende kleuren gebruiken:
>>Optionele strepen voor een langere deken (gebruik 2 garenpakketten)
100. Blush
101. Fuchsia Purple
102. Spice
103. Lemon
104. Powder Pink
105. Fondant
106. Magenta
107. Claret
108. Shrimp
109. Saffron
110. Pomegranate
111. Apricot
112. Tomato
113. Boysenberry
114. Lipstick **Onhoud dat je de laatste toer zonder lossenruimtes haakt!

Als je de Colourwash versie maakt, gebruik je drie kleuren voor dit stuk – Fuchsia Purple, Magenta en Boysenberry. Ik hou van deze diep roze-paarze tinten!

Hebben jullie een favoriet gedeelte van de colourwash versie? Hou je meer van de lichte, subtielere kleuren of meer van de donkere diepe roze-paarse tinten! Of hou je van de zonnige gele kleuren en vurige rode en oranje kleuren van het begin? 
De laatste strepen vormen een behoorlijk contrast met het lichte midden, maar vormen een mooie balans van de start van de deken.
Kijk maar…..

………..zijn ze niet prachtig om naar te kijken?

Super blij ben ik met de Dahlia colourwash deken, het is echt één van mijn favoriete dekens tot nu toe. Laat je me weten wat jij ervan vindt?

Hier volgt de kleureninformatie voor de “COLOURWASH” Dahlia, we maken deze week 12 strepen.
Onthoud dat je 2 toeren haakt voor elke streep.
De nummers tussen de haken refereren aan de patroontoeren.
88. Fuchsia Purple : (toeren 3 & 4)
89. Magenta : (5 & 6)
90. Fuchsia Purple : (3 & 4)
91. Magenta : (5 & 6)
92. Fuchsia Purple : (3 & 4)
93. Boysenberry : (5 & 6)
94. Fuchsia Purple : (3 & 4)
95. Boysenberry : (5 & 6)
96. Fuchsia Purple : (3 & 4)
97. Boysenberry : (5 & 6)
98. Fuchsia Purple : (3 & 4)
99. Boysenberry : (5 & 6)** Haak geen lossenruimtes in de laatste toer!

Er komt zoveel creatieve lol kijken bij het maken van twee varianten van dezelfde deken! Het is zo leuk om de overeenkomsten en verschillen tussen beiden te zien terwijl ze groeiden!

Het is heel veel werk geweest, maar het is het ook waard. Ik hou absoluut van mijn Dahlia deken en ik zie er naar uit om de rand eraan toe te voegen!

Aan het einde van deel 6 heb je 99 strepen. We gaan ons dan voorbereiden op de rand. Zorg dat je al je uiteindjes hebt weggewerkt en dat de laatste steken aan het einde van de toer ongemoeid zijn gelaten als je aan de rand begint.

Het is ook een goed moment om je garen even op te draaien als ze een beetje in de knoop zijn gekomen en weeg ze even op de keukenweegschaal om je ervan te verzekeren dat je genoeg garen hebt voor de rand.
Als je de Mixed Stripe volgorde gevolgd hebt, heb je de meeste kleuren 7 keer gebruikt. Zes kleuren zijn 6 keer gebruikt: Claret, Boysenberry, Magenta, Pomegranate, Blush en Powder Pink. Ik had van die kleuren nog ongeveer 35-50 gram over, en dat is meer dan genoeg voor de rand. Je hebt ongeveer 25-30 gram van de overige kleuren over.
Als je Colourwash volgorde volgde, dan heb je van BoysenBerry en Claret het meeste over.
Het patroon van de rand volgt over 2 weken.

Geniet van je deken en knuffel er gerust alvast een beetje mee!


🌸DAHLIA CAL Introductie :: veel foto’s van de Dahlia bloemen en algemene informatie over het project
🌸DAHLIA SNEAK PEEK :: in deze foto’s zie je de voorbeelden van de Colourwash en Mixed Stripe dekens
🌸DAHLIA GARENPAKKET :: het pakket via de Engelse website WoolWarehouse
🌸DAHLIA GARENPAKKET CAROS ATELIER:: het pakket via de Nederlandse website Caro’s Atelier
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 1:: Week 1 van de CAL
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 2:: Week 2 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 3:: Week 3 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 4:: Week 4 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 5:: Week 5 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 6:: Week 6 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 7:: Week 7 van de CAL 
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK RAND


Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina