Skip to Content

CAL – #126

CAL – #126

Een Mooi Gebaar CAL – 6 mei – #126

Dit patroon is van de Crafty Queens en heet Modified Sunburst Square. Veel haakplezier!


Puff steek –Je slaat telkens de draad om, steekt deze in de steek en haalt een lus op. Deze lussen verwerk je nog niet meteen zoals bij een stokje bijvoorbeeld, ze blijven even op je haaknaald staan. Voor de puff in dit patroon ga je door tot je 7 lussen in totaal op je haaknaald hebt staan.


Toer 1 

Maak een magische ring, 3 lossen, en haak 15 stokjes in de ring. Met de 3 lossen mee geteld als 1 stokje heb je nu in totaal 16 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de 3e losse, maak deze steek alvast met je tweede kleur. Trek de ring dicht.

Toer 2

1 losse, puffsteek (steeds (omslaan, insteken en ophalen) x 3, dus 7 lussen op naald) in eerste stokje, *1 losse, puffsteek in volgende stokje* tot het einde van de toer. Halve vaste in de eerste puff en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

Voor het gemak komt je eerste cluster om het 1-losse boogje rechts van de halve vaste die je net haakte. 2 lossen, 3stokjescluster, *2 lossen, 4stokjescluster in lossenruimte* Herhaal tot einde toer, halve vaste in eerste cluster. Daarna een halve vaste in de eerste 2 lossen opening met de nieuwe kleur.

Toer 4

2 lossen, 2 halfstokjes in dezelfde 2-lossenruimte. *1 losse, 3 halfstokjes in de volgende 2-lossenruimte*. Herhaal tot einde toer, halve vaste in elk van de eerste 3 steken, totdat je weer bij de volgende opening bent. Haak dan een halve vaste met de nieuwe kleur.

Toer 5

2 lossen, 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte. *Dan 3 stokjes in volgende lossenruimte, (3 dubbelstokjes, 3 lossen, 3 dubbelstokjes) in de volgende lossenruimte, 3 stokjes in de volgende opening, 3 halfstokjes in de volgende lossenruimte* Herhaal dit tot je helemaal rond bent gegaan, vergeet de laatste 3 halfstokjes, haak in plaats daarvan een halve vaste in de 2e losse op het begin van de toer. Netjes afhechten, en klaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Purple Bordeaux, Lavender en Violet.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Marli Hopman

Sunday 6th of May 2018

Ik volg een mooi gebaarmeisje nog maar sinds een paar dagen. Waar kanheb ik alle patroontjes vinden van de Cal.?

Iris van Meer

Monday 7th of May 2018

https://eenmooigebaar.nl/een-mooi-gebaar-cal/

Daar vind je per maand alle plaatjes van alle blokjes :)

Heb je nog meer vragen voor me?

Groetjes en veel haakplezier!

Comments are closed.