Skip to Content

CAL – #125

CAL – #125

Een Mooi Gebaar CAL – 5 mei – #125

Bevrijdingsdag, altijd een feestje! Wat leven we toch allemaal in luxe en in vrijheid. Veel haakplezier met dit Peace-tekentje!


Toer 1

Haak met kleur 1 2 lossen. In de eerste losse maak je 8 vasten. Halve vaste in de achterste lus van de eerste vaste en wissel naar kleur 2.

Toer 2

In elke achterste lus van de vaste komen 2 vasten. (totaal 16 vasten). Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 3

1 losse, *2 vasten in de 1e vaste, 1 vaste in de 2e vaste. Herhaal nog 7 keer. (totaal 24 vasten). Halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 4

Start met kleur 1 in een willekeurige vaste. Staande-vaste in dezelfde steek en nog 1 vaste in de volgende 3 steken. 2 dubbelstokjes in de voorste lus van de vaste van toer 1 recht onder de steek. Sla nu 2 vasten van toer 3 over. 6 vasten in de volgende steken. 2 dubbelstokjes in de derde (vanaf eerste dubbelstokjes) voorste lus van de vaste  van toer 1. Sla 2 vasten van toer 3 over. 2 vasten  in de volgende twee steken. 2 dubbelstokjes in de volgende voorste lus van de vaste van toer 1.  Sla 2 vasten van toer 3 over. 2 vasten in de volgende twee steken.  2 dubbelstokjes in de volgende voorste lus van de vaste van toer 1. Sla 2 vasten van toer 3 over. 2 vasten in de laatste twee steken van toer 3. Het vredesteken is nu gemaakt.  Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

*2 vasten in de 1e steek , 1 vaste in de 2e en 3e steek*. Herhaal nog 7x. Halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Toer 6

Hecht aan boven het eerste dubbelstokje van het enkele groepje dubbelstokjes in de achterste lus van een vaste, 2 lossen (=halfstokje, aanhechten met een staand-halfstokje kan dus ook). Blijf werken in de achterste lussen. Halfstokje in volgende steek, 2 lossen, 1 vaste overslaan, *(2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de 4 volgende steken (= hoek), 2 lossen, 1 steek overslaan, 2 halfstokjes, 2 lossen, 1 steek overslaan. Herhaal * tot je rond bent. Sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse en hecht af.

Toer 7

Start in de laatste 2-lossenruimte die je net gemaakt hebt. 3 lossen (=stokje), in dezelfde ruimte een stokje, 2 lossen, in de volgende lossenruimte 2 stokjes, 2 lossen, in de hoekruimte: (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes), 2 lossen, 2 stokjes en maak het vierkant zo verder af.

Toer 8

Haak een halfstokje in elk stokje en 2 halfstokjes in elke lossenruimte. In de hoeklossenruimte haak je (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes)

En het verschil tussen vóór en ná blokken is weer zo heerlijk duidelijk op deze foto’s !

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Blue Lake en Orchid.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina