Skip to Content

Dahlia Deel 3 Haakpatroon

Dahlia Deel 3 Haakpatroon

Dahlia CAL – Deel 3

De Dahlia CAL van Attic24 is een prachtige deken die gehaakt wordt met het Spike steek patroon. De CAL bestaat uit 8 delen, waarvan dit het derde deel is. Het eerste deel vind je hier, het tweede deel hier. De algemene informatie over deze CAL vind je via deze link. 

Toen ik bedacht dat ik een deken wilde maken die geïnspireerd was op dahlia’s, heb ik eerst een hele tijd online onderzoek gedaan. Ik vond het zo gaaf om me te verdiepen in alle foto’s, ik dronk de visuele pracht van deze bloemen en alle lagen van de kleuren. Geïnspireerd worden door de mooie dingen van het leven, schitterend! Ik waardeer dat zo, ik kan me niet voorstellen hoe mijn dagen eruit zouden zien zonder die constante motivatie om creatieve inspiratie te vinden om me heen, en om die inspiratie dan weer in een cadeautje voor de wereld om te zetten. Het is echt een geweldig iets.

Naast een uitgebreide online zoektocht naar Dahlia’s, heb ik ook heel veel in boeken, tijdschriften en catalogussen (catalogi?) gebladerd. Mijn absolute favoriete zijn de Sarah Raven catalogi – omdat ik daar eerder Sweet Pea plantjes heb besteld, krijg ik die nu in de bus.

In de laatste versie daarvan, die een paar weken geleden op de mat viel, is een prachtige dubbele bladzijde met allerlei dahlia’s. Kijk die kleuren!

Sarah legt de dahlia’s in grote getalen met kleuren gerangschikt bij elkaar en dat is echt een genot voor de ogen. Ik kan het echt aanraden, met een lekkere kop koffie en goede chocolade) om door zo’n catalogus heen te bladeren. Als je in de UK woont kun je ‘m bestellen, of er digitaal doorheen bladeren via deze link.

Ik wilde een collage maken van de plaatjes uit de catalogus, met papier schaar en lijm, maar het is me uiteindelijk gelukt door gewoon alle plaatjes in mijn hoofd te combineren tot bovenstaand kleurenpalet. Ik ben echt dol op het kleurenpalet can de Dahlia CAL, voor mij heeft het de goede mix van licht en donker, van fel en subtiel, ik word er zo blij van!

Ik hoop dat deze kleuren degenen die mee doen aan de CAL ook zo blij maken. Ze fleuren echt de grijze, korte, saaie winterdagen op!

Mijn online vriendin Teresa heeft de strepen als achtergrond voor haar telefoon ingesteld! Mooi he?

Hoe tof ik de kleuren ook vind, ik begrijp dat het niet voor iedereen de ideale kleuren zijn. Zoals je misschien wel weet, stimuleer ik mensen graag om hun eigen creatieve vleugels uit te slaan en de CAL op een andere manier te volgen. Het hoofddoel van een CAL is om met elkaar samen iets prachtigs, kleurrijks en wolligs te maken, en het doet me deugd om de Spike Steek ook in andere kleurencombinaties voorbij te zien komen.

^^^ Darlene koos de Dune kleuren.

^^^ Jen de Coastal kleuren

^^^ Sarah gebruikt de Woodland kleuren

.^^^ Tonya maakt niet twee, maar DRIE kleine deken. Ze gebruikt de Sweet Pea, Sunny en Dahlia pakketten en het ziet er prachtig uit.

^^^ Jenny maakt een Dahlia Colourwash versie, maar voegt er steeds een zilveren streep tussen.

^^^ Valerie doet iets soortgelijks, maar dan met een sterke blauwe kleur. Ik ben heel benieuwd hoe deze verder wordt, hij is nu al schitterend!

^^^ Helen koos een sterk palet van blauwe en groene tinten….

^^^ Michelle ook.

^^^ Heather gebruikt een herhalend patroon van vijf kleuren en ik vind de toevoeging van oranje echt gaaf

^^^ Denise maakt een regenboog versie. (Zo vrolijk!)

Ik heb ook al toffe mixed stripe patronen gevonden met restjes…

^^^Jo^^^

^^^Kathe^^^

^^^Maria^^^

Susan gebruikt slechts drie kleuren, maar het effect springt van je scherm af!

Jan heeft haar Dahlia deken al af!

                                              Photo Credit : Felix & Felicity

Ik dacht dat het de moeite waard is om jullie eraan te herinneren dat deze pagina’s oneindig lang online blijven staan, dus dat het niet erg is als het wat langer duurt. Je bent in uitstekend gezelschap, zeker via de Engelstalige “Hooked on Attic24″ Facebook group” en ook op de Nederlandse Een Mooi Gebaar groepspagina, dus ik hoop dat je je niet rot voelt als je achter blijft. Er is altijd nog iemand die gaat beginnen, of ook achter loopt.

Dit is deel 3 van de Dahlia CAL, en deze week zorgt ervoor dat je over de helft komt van je deken. Dit is altijd het punt dat ik het echt op een deken vindt lijken.

Velen van jullie delen foto’s van jullie haakreis op social media, echt heel fijn! Als je een momentje hebt, scroll dan even door de #dahliacal posts op Instagram, zo vrolijk!

Ik hoop dat je ‘m prachtig vindt, de deken, maar vooral ook lekker vindt voelen?

^^^ Zo vol zomerse vrolijkheid!

De kleureninformatie voor de MIXED STRIPE Dahlia deken. We maken 18 strepen deze week.

Achter de strepen staan de toeren die je haakt van het patroon

34. Lemon : (toeren 3 & 4)

35. Blush : (5 & 6)

36. Boysenberry : (3 & 4)

37. Magenta : (5 & 6)

38. Tomato : (3 & 4)

39. Saffron : (5 & 6)

40. Powder Pink : (3 & 4)

41. Fuchsia Purple : (5 & 6)

42. Shrimp : (3 & 4)

43. Claret : (5 & 6)

44. Fondant : (3 & 4)

45. Lipstick : (5 & 6)

46. Spice : (3 & 4)

47. Lemon : (5 & 6)

48. Pomegranate : (3 & 4)

49. Boysenberry : (5 & 6)

50. Blush : (3 & 4)

51. Lipstick : (5 & 6)

Als je de Colourwash versie haakt, haak je deze week met 5 kleuren.

Je rond de gele tinten af (Saffron en Lemon) en introduceert de lichte roze tonen (haallloooo Powder Pink en Apricot). Blush komt bij de allerlaatste streep om de hoek, klaar om volgende week met de donkerdere roze tinten verder te kunnen.

Deze zachte bloemenkleuren werken prachtig samen.

Ik vind echt dat de lichte speelsheid van deze kleuren de donkere warmte van de rode en oranje tinten mooi balanseert.

Prachtig he? En ook heerlijk om op te liggen, aldus Tilly!

….en ik vind het prachtig hoe de strepen samen spelen, terwijl we langzaam van donker naar licht veranderen.

Photo Credit : Floret Flowers

^^^ Deze foto moest ik gewoon even delen. Het zijn Erin’s prachtige Dahlia’s, van de Floret Insta feed! Het kleurenspel is schitterend en inspirerend.

Hier is de kleureninformatie voor de “COLOURWASH” Dahlia, we haken 18 strepen deze week.

De cijfers achter de kleuren zijn de patroon toeren voor elke streep.

34. Lemon : (patroon toeren 3 & 4)

35. Saffron : (5 & 6)

36. Lemon : (3 & 4)

37. Apricot : (5 & 6)

38. Lemon : (3 & 4)

39. Apricot : (5 & 6)

40. Lemon : (3 & 4)

41. Apricot : (5 & 6)

42. Lemon : (3 & 4)

43. Apricot : (5 & 6)

44. Powder Pink : (3 & 4)

45. Apricot : (5 & 6)

46. Powder Pink : (3 & 4)

47. Apricot : (5 & 6)

48. Powder Pink : (3 & 4)

49. Apricot : (5 & 6)

50. Powder Pink : (3 & 4)

51. Blush : (5 & 6)

^^^ Ten slotte wil ik Ingrid’s deken laten zien, die met herhalende volgorde de deken haakt. Ze maakt de deken in “mirror repeat” versie, prachtig he?!

Ik hoop dat je een fantastische haakweek hebt!


🌸DAHLIA CAL Introductie :: veel foto’s van de Dahlia bloemen en algemene informatie over het project
🌸DAHLIA SNEAK PEEK :: in deze foto’s zie je de voorbeelden van de Colourwash en Mixed Stripe dekens
🌸DAHLIA GARENPAKKET :: het pakket via de Engelse website WoolWarehouse
🌸DAHLIA GARENPAKKET CAROS ATELIER:: het pakket via de Nederlandse website Caro’s Atelier
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 1:: Week 1 van de CAL
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 2:: Week 2 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 3:: Week 3 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 4:: Week 4 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 5:: Week 5 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 6:: Week 6 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 7:: Week 7 van de CAL 
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK RAND


Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Karin

Friday 21st of February 2020

Ik hoop dat je je rot voelt als je achter blijft! 🙈😂 een foutje denk ik

Iris van Meer

Monday 24th of February 2020

Oeps! Aangepast <3

Nance

Monday 10th of February 2020

Goedemorgen,

Hebben jullie ook de kleuren van de colour wash van 52 tot 71? Want in week 4 staan de kleuren van week 3 vermeld.

Iris van Meer

Tuesday 11th of February 2020

Hallo Nance, ik begrijp geloof ik niet wat je bedoelt. De kleuren van week 4 vind je hier: https://eenmooigebaar.nl/haakpatronen/attic24/dahlia/deel-4/ De kleuren van week 3 vind je hier: https://eenmooigebaar.nl/haakpatronen/attic24/dahlia/deel-3/ Lukt het zo? Veel haakplezier! Met warme groet, Iris van Meer