Skip to Content

Dahlia Deel 2 Haakpatroon

Dahlia Deel 2 Haakpatroon

Dahlia deken – Deel 2

Vorige week zijn we van start gegaan met de Dahlia CAL van Attic24. Algemene informatie over die CAL vind je op deze pagina, deel 1 van de CAL vind je hier en het Spike Steek patroon vind je via deze link.
Alle vertaalde patronen op deze website zijn met medeweten en toestemming van de auteur hier geplaatst.

Vind je het niet heerlijk hoe de aanblik van kleurrijke bloemen ineens de stemming kan veranderen? Ik denk dat bloementherapie het meest nodig is in die bleke, grauwe midwinter dagen, met donkere grijze luchten en een soort saaiheid. Januari kan alle hulp gebruiken om wat leuker te worden en ik weet dat felle kleuren en de warmte van de online haakcommunity me echt heel erg helpen om weer dat gevoel te hebben van puur geluk op die prachtige bloemenboerderij afgelopen zomer.

Hoe was jouw week? (Lees hier over de Een Mooi Gebaar week in het gloednieuwe blog!)
Heb je genoten van wat Dahlia-kleur-therapie? Die kleuren zijn toch zo heerlijk gevuld met zomerse vrolijkheid! Ik heb een heleboel tijd op social media doorgebracht deze week, om te kijken of alles goed liep en ik heb genoten van de start van zoveel dekens!
In de Engelstalige “Hooked on Attic24″ Facebook groep is het heel druk geweest en ik wil de admins heel erg bedanken voor het enthousiasme. Ze doen uitstekend werk, ze houden de groep heel vredig. Er is zoveel vriendelijkheid en vriendschap in die Facebookgroep, ga er gerust even kijken.

Aan het eind van week 1 ben je al lekker onderweg met je strepen en heb je het patroon ook wel onder de knie. Op social media zag ik dat mensen het nieuwe Dahlia Spike patroon snel door hadden en daar ben ik blij mee.
Ik ben ook onder de indruk van alle proeflapjes die gemaakt zijn, wat fijn dat jullie de tijd nemen om uit te proberen welke haaknaald het beste bij jullie haakstijl past! Dit is voor mij echt een belangrijk onderdeel van het maken van de deken en maakt echt groot verschil uit in de kwaliteit van het eindresultaat.

Ik hoop ook dat jullie meteen al braaf alle uiteindjes wegwerken, dat is echt de beste manier om het leuk te houden. Je wilt aan het einde niet voor alle 99 toeren de uiteindjes moeten doen! Zorg er wel voor dat je de steek aan het einde van de toer ongemoeid laat, zodat je daar (over een paar weken) goed de eerste toer van de rand in kunt maken.

Vorige week vrijdag, toen ik het patroon online zette, ben ik compleet vergeten om een patroontekening erbij te doen. Gelukkig heeft J. dat meteen voor ons gedaan, en maakte deze prachtige tekening hierboven.

Eén van de leukste dingen van het organiseren van een CAL elk jaar, is alle online vreugde erover! Het is heerlijk om honderden foto’s te zien op Facebook en Instagram (#dahliacal) en zelfs de CAL-voorbereidingen waren heel leuk om te zien!
Emma (foto boven) heeft de kleurnamen uitgeknipt en aan haar bollen gedaan.

….en Debbie heeft er een garen kleurenkaartje van gemaakt.

Joanne heeft wat garen stukjes aan een worksheet toegevoegd zodat ze weet bij welke streep ze is.

Ik heb zoveel berichtjes gekregen van jullie van over hoe intes jullie genieten van deze kleuren en hoe vrolijk ze iedereen maken. Ik voel dat ook zo!
Ik heb weer een verzameling van foto’s gemaakt van mensen die met het Dahlia pakket een ander patroon aan het haken zijn.

Amy maakt de Cosy Stripe.

David haakt de Neat Ripple.

Lynn kiest voor het Seashell patroon voor haar deken.

Viv begint met een Strakke Golf Dahlia reis…

Lotte haakt de Hydrangea deken met Dahlia kleuren Lotte…

…Sherrie maakt Hexagons met haar Dahlia pakket (ik ben heel benieuwd hoe deze wordt!)

Kaz, van Insomnia Crochet, heeft een prachtige Dahlia Harmony deken gemaakt als cadeau voor haar lieve vriendin. Ze heeft twee kleuren toegevoegd (Cream en Candyfloss), voor een totaal kleurenaantal van 17. Dit prachtige patroon vind je hier!
Er zijn ook niet-Attic24 patronen die gehaakt worden met het Dahlia pakket….

Darlene gebruikt het super populaire “Willow Block” patroon uit Jan Eaton’s book ((hier te bestellen)). Ze heeft een extra kleur gekozen (Meadow) waarmee ze aan elkaar komen.

Angela gebruikt een V-steek Ripple patroon….

….en Anne maakt een “Modern Granny Stitch” patroon van Daisy Farm Crafts (gratis Engels patroon hier).

Kate heeft me verrast met deze prachtige foto, is ie niet schitterend? Ze maakt haar Dahlia deken met het Sunburst Granny patroon van Prescilla Hewitt. Die Sunburst motieven lijken ook echt op Dahlia’s!

Laura haakt super vette dingen en jullie zouden haar van Instagram kunnen kennen als “@GoslingandPlumb“. Ze heeft haar eigen patroon ontwikkelt voor de Dahlia, wat de Dahlia Square heet. Je kunt het Engelstalige patroon vinden in haar Instagram Story Highlights ((HIER)). Zo tof om te zien hoe die deken gaat groeien!

Toen ik aan het tweede deel van de Dahlia CAL werkte kon ik lekker naar buiten, in mijn kleine tuintje. Ik kies altijd de kleurenvolgorde uit door mijn garenwasknijpers mee te nemen en dan steeds te schikken en herschikken tot alles er mooi uit ziet. Ik vind het een fijne manier van werken waar ik erg blij van word. Als de kleurenvolgorde eenmaal besloten is, dan plak ik kleine stukjes garen met plakband op een papiertje en dat stop ik in mijn garentas.

Er is niks heerlijkers dan in de warmte van een zonnige middag in de tuin zitten met wat heerlijke toeren haakliefde op schoot. Dit klinkt nu als een verre droom, aangezien het januari is. Maar ik hoop dat de kleuren je toch een beetje dat gevoel kunnen geven.

Als deel 2 eenmaal af is, wordt de deken steeds minder sjaal-achtig en meer deken-achtig. Je kunt er dan ook veel lekkerder aan voelen en knijpen en het steeds anders neer leggen….

….leg ‘m helemaal op de grond zodat de kleuren een vrolijke zomerse dans kunnen zingen!

Tilly doet altijd de Quality Control voor de dekens…
Aan het einde van toer 2 heb je precies een derde van de toeren gedaan. Prachtig, niet waar?!

Hier is de kleureninformatie voor de “MIXED STRIPE” Dahlia, we maken 18 strepen deze week.
16. Tomato (toeren 3&4)
17. Fondant (5&6)
18. Lemon (3&4)
19. Shrimp (5&6)
20. Claret (3&4)
21. Blush (5&6)
22. Spice (3&4)
23. Fuchsia Purple (5&6)
24. Apricot (3&4)
25. Saffron (5&6)
26. Pomegranate (3&4)
27. Magenta (5&6)
28. Powder Pink (3&4)
29. Boysenberry (5&6)
30. Lipstick (3&4)
31. Spice (5&6)
32. Apricot (3&4)
33. Pomegranate (5&6)

Als je de Colourwash deken wilt maken, voegen we deze week wat prachtige oranje en gele tinten aan de deken toe om de dieprode tinten van vorige week wat te compenseren.

In alle eerlijkheid zijn dit niet mijn favoriete Dahlia kleuren, maar ze zorgen wel voor een beetje meer licht in de deken! Ze brengen zonnenstralen en licht!

…..zie je wel?

Bedankt Tilly! Vind je de Colourwash versie niet prachtig? Het is vrij subtiel terwijl je haakt, maar als je er dan even een afstandje van neemt, zie je het schitterende kleurverloop!

Hier is de kleureninformatie voor deel 2 van de  “COLOURWASH” Dahlia, we haken deze week 18 strepen.
16. Spice (toeren 3&4)
17. Tomato (5&6)
18. Spice (3&4)
19. Tomato (5&6)
20. Spice (3&4)
21. Tomato (5&6)
22. Spice (3&4)
23. Saffron (5&6)
24. Spice (3&4)
25. Saffron (5&6)
26. Spice (3&4)
27. Saffron (5&6)
28. Spice (3&4)
29. Saffron (5&6)
30. Lemon (3&4)
31. Saffron (5&6)
32. Lemon (3&4)
33. Saffron (5&6)

Ik heb nog weinig Dahlia herhalingskleurenpatronen gezien.

Heel veel plezier met haken deze week!


🌸DAHLIA CAL Introductie :: veel foto’s van de Dahlia bloemen en algemene informatie over het project
🌸DAHLIA SNEAK PEEK :: in deze foto’s zie je de voorbeelden van de Colourwash en Mixed Stripe dekens
🌸DAHLIA GARENPAKKET :: het pakket via de Engelse website WoolWarehouse
🌸DAHLIA GARENPAKKET CAROS ATELIER:: het pakket via de Nederlandse website Caro’s Atelier
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 1:: Week 1 van de CAL
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 2:: Week 2 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 3:: Week 3 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 4:: Week 4 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 5:: Week 5 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 6:: Week 6 van de CAL 
🌸DAHLIA DEKEN DEEL 7:: Week 7 van de CAL 
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK
🌸 DAHLIA SPIKE STEEK RAND


Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Volg mij op Social Media voor nog meer leuke haakpatronen:

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina