Skip to Content

Week 7

Week 7

Week 7 – Harbour deken

Attic24 ontwerpt schitterende dekens, waaronder de Harbour CAL. Daarvan vind je de algemene informatie via deze link. 

Alle andere Attic24 vertalingen vind je op deze gave pagina.

Ik denk dat de CAL dit jaar nóg sneller is gegaan dan alle andere jaren en ik kan er met m’n hoofd niet bij dat de Harbour Deken CAL na vandaag klaar is. Wah! Ik ben NIET klaar!! Ik wil het plezier van onze wekelijkse golfjes samen nog niet laten gaan – ik vond het zo leuk om mijn gedachten met jullie te delen elke vrijdag en vond het zo gaaf om alle foto’s en reacties te zien die jullie deelden in onze online gemeenschap. Bedankt, bedankt, aan iedereen die mee heeft gedaan met het haken van de deken, maar ook aan alle mensen die gewoon genoten hebben van het kleurenfeestje. Het waren goede weken. Fantastische weken eigenlijk en nu is het laatste deel aangebroken. 

Ik hoop echt dat je genoten hebt van je kleurrijke golfjes in de afgelopen maanden en voor jullie die pas net begonnen zijn, je hebt nog veel leuks om naar uit te kijken! De CAL blijft gewoon online staan, zolang je wilt, en de pakketten zijn nog steeds beschikbaar in de Attic24 Shop op Wool Warehouse als je ‘m later (nog) eens wilt kopen. Je kunt de CAL altijd vinden door hier op de website te gaan naar de overzichtspagina van Attic24. Of door de zoekfunctie te gebruiken rechtsbovenin het menu!

Vandaag gaat helemaal over het geven van een prachtige rand aan je deken, om die mooie kleurrijke strepen te vangen. En daarna gaat je project van een WIP naar een klaar project! Je bent bijna klaar voor je eigen persoonlijke Ta-dah momentje, hoe heerlijk!

Ik had een vrij duidelijk beeld in mijn hoofd over de rand die ik wilde, maar heb alsnog veel uur gespeeld met verschillende ideëen. Ik heb heel veel varianten van golfrandjes, schelprandjes en picot punt randjes gemaakt, maar ik wilde het gewoon simpel houden uiteindelijk. Ik wilde een gedurfd streperig effect en ik ben blij met hoe het geworden is. 

De eerste toer maakt de gegolfde boven- en onderkant plat en maakt een goede basis voor de volgende strepentoeren. Als je je eigen kleur kiest, is het handig om een midden-kleur te kiezen voor de eerste toer van de rand, wat niet teveel in het oog springt, omdat zo’n eerste toer vaak een beetje rommelig oogt. 

De strepen randen zijn gemaakt met vasten, zo simpel is het. Het mooie van dit ontwerp is dat je de rand zo smal of breed kunt maken als je wilt – als je genoeg garen over hebt, kun je een bredere rand maken met alle kleuren als je dat leuk vindt. 

Ik heb ongeveer 18-20 gram van elke kleur gebruikt, dus je kunt je eigen bolletjes wegen om jezelf ervan te verzekeren dat je genoeg hebt. 

Ik vind smallere randen mooier om golven dekens. Het visuele effect van de beweging van de golven moet gewoon alleen iets erom heen hebben, vind ik, en grotere randen vechten dan een beetje om aandacht met de deken, vind ik. Het is een persoonlijke keuze, dus doe vooral wat anders als je dat leuker vindt!

Ik koos vijf kleuren voor de Harbour: for my Harbour border, and they are worked in the following order :

Harbour MIXED STRIPE (zie boven)

  1. Cornish Blue
  2. Denim
  3. Tomato
  4. Dandelion
  5. Cloud Blue 

Harbour COLOURWASH (zie boven)

  1. Cornish Blue
  2.  Lapis
  3. Turquoise
  4. Apple
  5. Spearmint 

Zoals gezegd, heb je ongeveer 20 gram van elke kleur nodig

Speel vooral met de kleuren als je wilt. De eerste toer moet een middenkleur zijn,niet te donker, niet te licht of te fel. Daarna kun je je kleuren kiezen zoals je wilt – harmoniseer een mini colourwash of laat ze juist gedurfd afwisselen voor een brutalere uitstraling. 

Ik maakte een foto-tutorial om je te helpen.

GAATJES RAND PATROON

Ik hoop dat je het heerlijk vindt om de rand om je Harbour te maken. Het kan een beetje bitterzoet aanvoelen, zo’n einde van een deken. Ik vond het HEERLIJK om mijn twee dekens te maken. Het kost veel tijd om twee dekens achter elkaar te maken, maar het geeft me zeoveel ontspanning en tevredenheid. En ik hou gewoon echt van de kleuren! De dekens liggen fantastisch op mijn bank en worden al veelvuldig gebruikt. Little B vindt het vooral een heerlijke deken, hij noemt het zijn favoriet uit alle dekens die ik ooit maakte. 

Misschien vind je het leuk om te weten dat ik nog een echt goed ta-dah momentje voor mijn dekens plan, en ze mee neem naar de kust eind Maart. Ik hoop dat het licht en het weer dan mee werkt en ik wat goede foto’s kan maken. Ik heb er super vel zin in, en als je het niet erg vindt om nog een maandje te wachten dan kun je terug komen naar dit blog om die foto’s te komen bekijken. 

Ik vind het ook heel erg leuk om jullie foto’s te zien! Blijf ze delen in Facebookgroepen of op Instagram met #harbourblanketcal. Als je je iegen dekens meeneemt naar de kust, tag me dan ook, ik vind dat zo leuk om te zien!

Heel heel erg bedankt voor jullie allemaal. Bedankt!

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar, of via onderstaande PayPal knop:

Doneer met PayPal

Week 7

Week 7

PICKNICK OP HET STRAND – Week 7

Eleonora van Coastal Crochet maakt prachtige haakpatronen, waaronder de Picknick op het Strand. Alle algemene informatie is reeds bekend, voor het vorige deel (week 6) klik je op deze link. Lees je liever een advertentievrije PDF van dit patroon? Die kun je hier aanschaffen! Veel haakplezier!

Welkom bij week 7 van de Picknick op het Strand CAL! Het is de enalaatste week en we gaan zo langzamerhand weer eenbeetje naar huis.. maar eerst eten we lekkere restjes op!

Zoals beloofd heb ik deze week een stukje wandeling opgenomen, op paaszondag. Het was een mooie zonnige dag en de lentebloemen waren schitterend!

Volgende week hoop ik lekker te kunnen picknicken!

Deze week verzamelde ik weer allemaal gave dekens van Instagram en in de Facebook Groep en dat kostte me best veel tijd om te doen. Ik kon al die schitterende foto’s niet kiezen, dus het werden maarliefst 5 grids!

Het eerste Grid is van Instagram, de tweede van de Facebook groep, de derde van allerlei prachtige huisdieren met jullie dekens en de vierde en vijfde zijn een mix. Ik HOU van ze, dankjewel voor het delen!

Zijn ze niet schitterend? Margie deelde de toffe foto met Stanley het aapje en zei: “Het lijkt alsof je door een fotoalbum heen gaat met vrienden” en daar kan ik het alleen maar heel erg mee eens zijn!

Deze week gebruiken we allemaal steken en technieken die we al gedaan hebben. We haken bobbels en de mandensteek.

Ik heb daarom ook geen videotutorials opgenomen deze week. Als je de tutorials tot nu toe wel gebruikt hebt, maak je dan geen zorgen, dan kijk je gewoon de tutorials van week 1, 2 en 3 nog eens. Pas dan natuurlijk wel de hoeveelheid steken aan! We hebben bijv. 10 steken tussen de bobbels en aardbeien deze week en dat is meer dan vorige keer. Ook haken we de mandensteek met 4 steken ipv met 3.

Ik kreeg deze week ook wat vrolijke post: deze CAL staat in Simply Crochet én in Inside Crochet!

Het artikel in Inside Crochet is heel bijzonder en gaat over de dingen die het afgelopen jaar online beschibaar zijn geweest voor haaksters. Ik heb geschreven over de Beachcombing deken van voirg jaar en over hoe de online community zoveel steun geeft tijdens de pandemie. Dat wisten we allemaal al, toch? Ik ben trots dat ik een bijdrage mocht leveren aan dat artikel. 

En als je niet wilt dat de picknick binnenkort stopt, dan kun je meedoen met de ‘Little Box of Crochet’ Picnic by the River! Hier is de link als je mee wilt doen: https://www.littleboxofcrochet.co.uk/product/picnic-by-the-river-crochet-along-pre-order/

Let op: er komt geen Nederlandse vertaling van dat ^^ project.

Het wordt een CAL die op 30 april begint, alles daarover lees je in het Engels hier: https://coastalcrochet.com/2021/02/05/picnic-by-the-river/

Mijn eigen box is eerder deze week aangekomen en het is heerlijk. Ik wil ook mee doen met de CAL om de deken nog eens te maken.

Picnic-by-the-River
A sneak preview of the box contents! 
Download

Terug naar onze ‘Picknick op het Strand’ dekens…Laten we gaan haken!

Week 7 – Picknick mand inpakken

Het is tijd om alles weer in te pakken. Maar eerst hebben we nog wat trek, dus eten we nog wat lekkers

All the colours are used this week.

Alle kleuren worden deze week gebruikt.

Boven en Onder panelen

Met de goede kant van de deken naar je toe (je haakt langs de bovenkant of onderkant), hecht je Kleur A aan in de rechterhoek, om de stam van de eerste steek van de zijkant van toer 16 van week 6.

De eerste 21 steken van de volgende toer haak je in de zijkanten van de toeren, om de stam van de steken heen aan het einde van de toeren van week 6.

Toer 1 (Goede kant) 3 lossen (telt als eerste stokje), stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in de zijkant van de volgende toer, 1 stokje in de zijkant van elk van de volgende 2 toeren, 2 stokjes in de zijkant van de volgende toer, 1 stokje in de zijkant van elk van de volgende 5 toeren, 2 stokjes in de zijkant van elk van de volgende 2 toeren, 2 stokjes in zijkant volgende toer, stokje in hoekruimte van toer 2 van week 5, stokje in elke steek tot volgende hoekruimte, stokje in hoekruimte, 2 stokjes in zijkant volgende toer, 1 stokje in zijkant van elk van de volgende 2 toeren, 2 stokjes in de zijkant van elk van de volgende 2 toeren, 1 stokje in de zijkant van de volgende 5 toeren, 2 stokjes in de zijkant van de volgende toer, 1 stokje in de zijkant van elk van de volgende 2 toeren, 2 stokjes in de zijkant van elk van de volgende 2 toeren, keer om [172 steken]

Toer 2 (verkeerde kant) 3 lossen, stokje in elke steek tot einde toer, wissel naar Kleur D aan het einde van de laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 3 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek, vaste in volgende 3 steken, bobbel met Kleur E in de volgende steek, (vaste in volgende 10 steken, bobbel met Kleur E in volgende steek) 15 keer, vaste in volgende 3 steken, keer om [172 steken aan elke zijde, inclusief 16 bobbels].

Toer 4 (verkeerde kant) 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, wissel naar Kleur C aan het einde van de laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 5 (goede kant) 3 lossen, stokje in volgende 8 steken, 3 reliëfdubbelstokjes-voor om volgende steek, (stokje in volgende 10 steken, 3 reliëfdubbelstokjes-voor om volgende steek) 14 keer, stokje in volgende 8 steken, wissel naar Kleur F aan het eind van de laatste steek, keer om [202 steken inclusief 15 groepjes reliëfsteken]

Toer 6 (verkeerde kant) 2 lossen (telt als halfstokje), reliëfstokje-voor om volgende 7 steken, 3samengehaaktereliëfstokjes-achter over de volgende 3 steken. (Reliëfstokje-voor om de volgende 10 steken, 3samengehaaktereliëfstokjes-achter over de volgende 3 steken) 14 keer, reliëfstokje-voor om volgende 8 steken, halfstokje in laatste steek, wissel naar Kleur B aan het einde van de laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 7 (goede kant) 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, keer om [172 steken]

Toer 8 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, wissel naar Kleur G aan het einde van delaatste steek, keer om [172 steken]

Mandensteek toeren

Toer 9 (goede kant):  2 lossen (telt als halfstokje), reliëfstokje-voor om volgende 3steken, reliëfstokje-achter om volgende 4 steken, (reliëfstokje-voor om volgende 4 steken, reliëfstokje-achter om volgende 4 steken) 20 keer. Reliëfstokje-voor om volgende 3 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 10 (verkeerde kant) 2 lossen, reliëfstokje-achter om volgende 3 steken, reliëfstokje-voor om volgende 4 steken, (reliëfstokje-achter om volgende 4 steken, reliëfstokje-voor om volgende 4 steken) 20 keer, reliëfstokje-achter om volgende 3 steken, halfstokje in laatste steek, keer om.

Toer 11 (goede kant) 2 lossen, reliëfstokje-achter om volgende 3 steken, reliëfstokje-voor om volgende 4 steken, (reliëfstokje-achter om volgende 4 steken, reliëfstokje-voor om volgende 4 steken) 20 keer, reliëfstokje-achter om volgende 3 steken, halfstokje in laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 12 (verkeerde kant) 2 lossen, reliëfstokje-voor om volgende 3 steken, reliëfstokje-achter om volgende 4 steken. (Reliëfstokje-voor om volgende 4 steken, reliëfstokje-achter om volgende 4 steken) 20 keer, reliëfstokje-voor om volgende 3 steken, halfstokje in laatste steek, keer om.[172 steken]

Toer 13 – 16 Herhaal toer 9-12, hecht af.

Herhaal toer 1 – 16 aan de andere kant van de deken.

Tot volgende week voor het laatste deel, veel haakplezier allemaal!

Week 7

Week 7

Meleri CAL – Week 7

Als je op Instagram kijkt met de hashtag #melerical zie je al prachtige, schitterende kleurencombinaties en materialen voorbij komen, dus als je zelf nog niet de juiste inspiratie hebt gevonden om mee te doen met dit project, kun je eventjes daar kijken! Voor de algemene informatie over deze CAL én voor de links naar alle andere patroondelen klik je op deze link. De eerste week vind je via deze link, de tweede week via deze link en de derde week via deze link. Ten slotte staat week 4 online. Als je al die delen af hebt, kun je hieronder verder gaan met week 5!

Kleureninformatie

Eleri: Toer 81&82: Parma Violet | Toer 83&84: Bluebell | Toer 85&86: Cloud Blue| Toer 87: Lincoln | Toer 88: Cream | Toer 89-91: Buttermilk | Toer 92: Apricot | Toer 93: Blush
Melissa: Toer 81&82: Powder | Toer83&84: Rose | Toer 85&86: Topaz | Toer 87: Lime | Toer 88: Citrine | Toer 89-91: Powder | Toer 92: Blue Velvet | Toer 93: Rose

Meleri CAL – Week 7, deel 1

Toer 81 (goede kant): Hecht het garen aan in het eerste stokje van de toer, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in elke steek tot einde toer, hecht niet af, keer om. [155 steken]
Toer 82: 2 lossen (telt als eerste stokje), 1 stokje in volgende 4 steken. *Vaste in 5 steken, stokje in 5 steken* herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer om. [155 steken]
Toer 83: Hecht het nieuwe garen aan in de bovenkant van het eerste stokje, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, haak steeds alleen in de achterste lussen: 1 vaste in volgende 4 steken. *Stokje in 5 steken, vaste in 5 steken* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht niet af, keer je werk. [155 steken]
Toer 84: Haak door beide lussen, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in 4 steken. *Stokje in volgende 5 steken, vaste in volgende 5 steken* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af , keer je werk[155 steken]
Toer 85: Hecht de nieuwe kleur aan in de eerste vaste van de toer, 2 lossen (telt als stokje), haak alleen in de achterste lussen: stokje in volgende 4 steken, *vaste in volgende 5 steken, stokje in volgende 5 steken* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht niet af, keer je werk. [155 steken]
Toer 86 (verkeerde kant): 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in elke steek tot einde toer, hecht af, keer je werk. [155 steken]

Let op, speciale steek: 3samengehaaktehalfstokjes: sla de draad om, steek de haaknaald in de vorige steek waar in gehaakt was, trek een lusje op, *sla de draad om, steek de haaknaald in de volgende stek, sla de draad om en haal een lusje op* x 2, sla de draad om en haal door alle 7 lusjes op de haaknaald.

Meleri CAL – Week 7, deel 2

Toer 87 (goede kant): Hecht het nieuwe garen aan in de eerste vaste van de toer, 2 lossen (telt als eerste stokje van de toer), stokje in elke steek tot einde toer, hecht af, keer om [155 steken]
Toer 88: Hecht nieuwe garen aan in het eerste stokje van de toer, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek en elke steek tot einde toer, hecht af, keer je werk [155 steken]
Toer 89: Hecht nieuw garen aan in het begin van de toer, 1 losse, halfstokje in eerste steek, *3samengehaaktehalfstokjes, 1 losse* herhaal vanaf * tot * tot 2 steken over zijn, 3samengehaaktehalfstokjes, halfstokje in laatste steek (deze steek heeft er al een steek in zitten), keer om [155 steken]
Let op: door de manier waarop de steken in toer 89-91 gemaakt zijn, refereren toer 90-92 aan “lossenruimtes” waarmee de ruimte tussen 2 3samengehaaktehalfstokjes bedoelt wordt en “volgende steek” als de steek die de 1 losse maakte. Kijk eventueel naar de Engelstalige YouTube Tutorial voor hulp bij deze steek!
Toer 90: 1 losse, halfstokje in dezelfde steek *(haak in dezelfde steek als waar je je vorige steek in maakte, lossenruimte en steek) 3samengehaaktehalfstokjes, 1 losse* Herhaal vanaf * tot * tot je nog 2 steken over hebt, 3samengehaaktehalfstokjes, halfstokje in laatste steek (daar heb je al een steek in gehaakt), keer om.
Toer 91: herhaal toer 90, hecht af, keer om.
Toer 92: Hecht nieuw garen aan in het begin van de toer, 1 losse, halfstokje in dezelfde steek, *Halfstokje in lossenruimte, halfstokje in volgende steek* Herhaal van * tot * tot er nog 2 steken over zijn, halfstokje in laatste twee steken, hecht af, keer om.
Toer 93 (goede kant): Hecht nieuwe kleur aan in het begin van de toer, 1 losse, halfstokje in dezelfde steek, halfstokje in elke steek tot einde toer, hecht af, en keer om [155 steken]


Alle delen:

Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5 | Week 6 | Week 7 | Week 8 | Week 9 | Week 10 | Week 11 | Week 12 | Rand


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Meleri CAL || Belangrijke links: 

Instagram Melissa
Instagram Eleri
Instagram Meleri-CAL
YouTube Meleri CAL 

Week 7

Week 7

BEACHCOMBING – WEEK 7 – COASTAL CROCHET

Eleonara van Coastal Crochet ontwerpt prachtige dekens en andere haakpatronen, waaronder deze schitterende Beachcombing deken. Voor alle algemene informatie van dit project klik je hier. Klik op de link om naar deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 en deel 6 te gaan.


Welkom bij week 7 van de Beachcombing deke! Het is zo heerlijk om al jullie projecten aan elkaar te zien! 🙂 Het begint eindelijk op een deken te lijken! 💙
Ik ben heel enthousiast over de video die ik deze week heb kunnen opnemen. Hij is een beetje langer dan eerdere videos, omdat ik je mee neem om de kalk rotsen en omdat daar prachtige vondsten waren om samen even naar te kijken! Geniet ervan!

In de video kun je zien dat ik de prachtigste zee-anemoon vond in één van de rots vijvertjes. Ik heb sindsdien ontdekt dat het een “Beadlet anemone” heet. Je kunt er meer over lezen via: WildlifeTrusts.org

Deze week heb ik weer allemaal foto’s verzameld! Dat is toch mijn favoriete momentje: zien hoe al jullie vierkanten aan elkaar eruit zien! Ik vond het lastig om te kiezen, er zijn zoveel mooie geplaatst! Post jij je foto’s ook via Instagram en in de Engelstalige Coastal Crochet Facebook Group?
Voor diegene van jullie die het Engelstalige patroon hebben gekocht op Ravelry: er is een update beschikbaar:
Ravelry Pattern for Beachcombing Blanket

Voordat we doorgaan naar de foto’s van deze week, heb ik nog een paar prachtige foto’s van een wandeling eerder deze week. De zee was super kalm en de ondergaande zon gaf zulk mooi licht! Er vlogen ook nog meeuwen: prachtige foto gelegenheid dus!  🙂

Laten we naar het patroon van deze week gaan. Je haakt het tweede zijpaneel en de begintoeren van het boven- en onderpaneel. Deze toeren vormen de basis voor de volgende paar weken, aangezien we dan door blijven werken op de boven en onderrand.

Maak je geen zorgen als de zijkanten van jouw zijpanelen niet helemaal recht zijn, bij het verder werken komt het vanzelf goed…  🙂

Beachcombing deken – Week 7 – Gratis haakpatroon

Losse
Vaste
Halfstokje
Halve vaste
Stokje


Week 7 – Tweede zijpaneel en eerste toeren van onder- en bovenpaneel
Zijpaneel 2
Herhaal de aanwijzingen voor zijpaneel 1 (Ga naar week 6) aan de andere kant van de deken!

Hier is een tutorial voor de begintoeren van het boven- en onderpaneel. 

Bovenpaneel

Het bovenpaneel begint in de zijrand van het zijkantpaneel. Steek je haaknaald om de stam van de eind steken. Ga dan door over de drie vierkanten en haak ten slotte in het andere zijpaneel.
Toer 1: Met de goede kant naar je toe, begin je in de bovenkant van de deken met KLEUR H, in de buitenste rechterhoek van toer 12 van het zijpaneel. 1 losse (telt niet als steek). 2 vasten in de zijkant van toer 12, 2 vasten in de zijkant van toer 11, 1 vaste in de zijkant van toer 10, zijkant van toer 9 overslaan, vaste in elke zijkant van toer 8 en 7, 3 vasten in de zijkant van toer 6, vaste in elke zijkant van toer 5 en 4, zijkant van toer 3 overslaan, vaste in elke zijkant van toer 2 en 1, vaste in de hoekruimte van het eerste vierkant. *Vaste in elke steek tot volgende hoekruimte, vaste in elk van de 2 hoekruimtes, herhaal vanaf * nog één keer voor het tweede vierkant. Vaste in elke steek van derde vierkant tot laatste hoekruimte, vaste in hoekruimte, vaste in zijkanten van toer 1 en 2, toer 3 zijkant overslaan, vaste in zijkanten van toer 4 en 5, 3 vasten in zijkant van toer 6, vaste in zijkanten van toer 7 en 8, zijkant toer 9 overslaan, vaste in zijkant van toer 10, 2 vasten in zijkant van toer 11, 2 vasten in zijkant van toer 12, keer om. [187 steken]

Toer 2: 2 lossen (telt als eerste halfstokje), halfstokje in elke steek tot einde, wissel naar KLEUR F aan het einde van de laatste steek, keer om [187 steken]

Toer 3 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek en volgende 3 steken, halfstokje in volgende 3 steken, stokje in volgende 3 steken, halfstokje in volgende 3 steken. *Vaste in volgende 8 steken, halfstokje in volgende 3 steken, stokje in volgende 3 steken, halfstokje in volgende 3 steken, herhaal vanaf * negen keer, vaste in laatste 4 steken. (Let op: haak in het allerlaatste halfstokje van de vorige toer én in de tweede beginlosse), keer om. [187 steken]

Toer 4: 1 losse (telt niet als steek), vaste in de eerste steek en elke steek tot einde toer, wissel naar KLEUR D bij het einde, keer om [187 steken]

Onderpaneel
Herhaal instructies voor bovenpaneel aan de andere kant van de deken.
Werk alle draadjes weg.

Veel plezier! Ik hoop dat jullie een fijne week zullen hebben.
Veel haakplezier! 😊😊


🌊Een Mooi Gebaar Facebookpagina
🌊Een Mooi Gebaar Instagram
🌊Garen via Caro’s Atelier
🌊Coastal Crochet Facebookpagina
🌊 Coastal Crochet Instagram
🌊Coastal Crochet Facebook groep
🌊Garen via the Knitting Network
🌊Algemene informatie van deze CAL
🌊 Week 1 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 2 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 3 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 4 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 5 van de Beachcombing CAL 
🌊 Week 6 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 7 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 8 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 9 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 10 van de Beachcombing CAL

Week 7

Ojee, helemaal vergeten te bloggen!

We hebben nog STEEDS geen gastouderopvang in huis gehad, omdat de papieren NOG STEEDS niet rond zijn. Een erg traaaag tragisch kastje-muur-verhaal dat ik jullie zal besparen, maar ik zit zo barstens vol goede ideeën voor de site, dat ik ervan baal dat ik ze nog niet kan uitvoeren!

Het voordeel van geen opvang, is wel dat ik super veel tijd met de kiddo’s heb….

Er is weer volop gespeeld, binnen en buiten!

Plannen 2020

Ik heb zoveeeeel plannen! Zo wil ik een garen-review stuk toevoegen, waarin ik beschrijf hoe bepaalde garens voor mij werken, welke ik fijn en minder fijn vind, of er bijvoorbeeld veel knopen in zitten en de verfbaden verschillen. Ik verzamel dan graag óók jullie reviews, zodat we een eerlijk overzicht krijgen, uiteraard met linkjes naar waar je de garens dan kunt kopen.

Ik wil óók een mozaiek haken tutorial maken! De beginselen, hoe je het doet, hoe je de patroontekeningen leest en natuurlijk een mooie verzameling patronen zodat je lekker meteen aan de slag kan.

Daarnaast wil ik het mochila tas idee verder oppakken. Er liggen al een paar mooie patronen klaar, maar het testen duurt steeds begrijpelijk lang, dus dat maakt het nog niet zo’n snel proces. Ik hoop in 2020 de eerste 3 mochila tas patronen te publiceren hier op de site.

Ook hoop ik de stekenuitleg nog verder uit te breiden met obscure steken 😉

Genoeg plannen dus!

Maar geen tijd. Want geen opvang. Dus dan is alle “werktijd” die er is, nodig voor het reageren op jullie vragen, voor het bijhouden van social media accounts en voor het vertalen van lopende projecten zoals de Dahlia CAL en de Groovyghan.

En de werktijd ging vrijdag óók nog eens op aan bloeddoneren! Maar dat is vét belangrijk, dus dat mag wel een beetje werktijd kosten…

 

Tot volgende week!

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina