Skip to Content

Week 6

Week 6

De Sugar Plum CAL is een haakpatroon van de Nerdy Girl Boutique. Heel veel haakplezier met Week 6!

Handige links:

Sectie 14 – VERSIE A

Met haaknaald 5,5 mm
Toer 1 (goede kant) hecht aan in een steek aan de onderrand naast de hoeksteek waar de al hakend vasten steken van sectie 13 aan de zijkant zitten. 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, vaste in elke steek, keer om. 
Toer 2: 3 lossen (telt als stokje), *stokje in elke steek, 3 stokjes in hoek, herhaal vanaf * tot einde, keer om. 
Toer 3: 3 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-voor om stokje, stokje in stokje, herhaal vanaf * tot hoek, 3 stokjes in hoek, stokje in volgende steek, herhaal vanaf * tot einde, keer om. 
Toer 4: 3 lossen (telt als stokje), reliëfstokje-achter om reliëfstokje-voor, stokje in stokje, doe dit tot je bij het laatste stokje voor de hoek bent, reliëfstokje-achter om laatste stokje voor hoek, 3 stokjes in hoeksteek, reliëfstokje-achter om volgende stokje, ga dan verder met om en om een stokje in het stokje haken en een reliëfstokje-achter om het reliëfstokje-voor tot je bij het einde bent. Keer om. 
Toer 5: 3 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-voor om elk reliëfstokje-achter en stokje in elk stokje tot hoek, 3 stokjes in hoeksteek, herhaal vanaf * tot einde, eindig met stokje in laatste steek. 
Toer 6-11: herhaal toer 4-5
Toer 12: Voor deze toer moeten we zeker zijn dat het stekenaantal matcht met sectie 13, dus losse, eerste steek overslaan, vaste in elke steek tot je de laatste steek voor de hoek bereikt, sla die steek over, 3 vasten in hoek, steek overslaan, vaste in elke steek tot je 1 vaste over hebt, halve vaste in laatste steek, hecht af. 

Maak secties 13 en 14 aan de onderrand van de deken vast. Gebruik ongeveer 50 cm garen, whipstitch (of andere naai manier van je keuze) langs de open naad, net zoals je bij sectie 11 en 12 deed. 

Toer 13 en 14: deze zijn optioneel, maar ik denk dat het een mooi resultaat geeft. Begin in de hoek, 2 vasten, *vaste in elke steek tot hoek**, 3 vaasten in hoek, herhaal vanaf * tot einde, eindig laatste herhaling bij **, 1 vaste in dezelfde als eerste 2 vasten, halve vaste in eerste vaste van toer. Herhaal voor toer 14 of hecht af als je klaar bent. Dit zorgt ervoor dat het nog meer één geheel wordt. 

Sectie 14 – VERSIE B

Met haaknaald 5,5 mm

Toer 1 (goede kant): Maak garen vast aan de vaste in de rechterbovenhoek, 2 vasten in dezelfde steek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, verdeel dan netjes 15 vasten langs de zijde van elke sectie, 3 vasten in hoeksteek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, verdeel dan weer 15 vasten langs de zijkant van elke sectie. Eindig de toer met 1 vaste in dezelfde steek als de eerste 2 vasten van de toer, halve vaste in eerste vaste van de toer. [163 vasten langs boven- en onderrand, vaste in elke hoek met markeerder, 197 vasten langs de linker- en rechterzijdes]

Toer 2: 3 lossen (telt als stokje), *stokje in elke steek**, 3 stokjes in hoekruimte, herhaal vanaf * rondom, eindig laatste herhaling met **, stokje in laatste hoeksteek, halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 3: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, [*stokje in volgende stokje, reliëfstokje-voor om volgende stokje, herhaal vanaf * tot einde toer, stokje in laatste stokje voor hoek, 3 stokjes in hoek] herhaal helemaal rond, eindig laatste herhaling met 2 stokjes in hoek in plaats van 3 , halve vaste in derde beginlosse.  

Toer 4: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, *reliëfstokje-voor om volgende stokje, stokje in elk stokje en reliëfstokje-voor om elke reliëfstokj-evoor tot er nog 1 stokje over is voor de hoek, reliëfstokje-voor om dat laatste stokje**, 3 stokjes in hoek, herhaal vanaf * rondom, eindig laatste herhaling bij **, stokje in hoeksteek, halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 5: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, stokje in elke steek en elk reliëfstokje-voor rondom, met 3 stokjes in de hoek, stokje in laatste hoek en halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 6-9: Herhaal toer 4-5

Toer 10: 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek met 3 vasten in de hoek, eindig met 2 vasten in dezelfde stek als de eerste vaste, halve vaste in de eerste vaste, hecht af.

Week 6

Week 6

De zesde en laatste week van de Tropische Kust deken is aangebroken. Dit project is door Coastal Crochet ontworpen, gesponsord door King Cole garenmerk. Van Coastal Crochet staan nog meer prachtige dekens op deze website, neem vooral eens een kijkje!

Blocken

Je vierkanten kunnen ervan op knappen om geblokt te worden voor je ze aan elkaar zet. Als je vierkanten verschillen in maat, kan blokken echt helpen om ze meer dezelfde maat te maken. Het kan ook helpen met het netter maken van de steken.

De grote vierkanten zouden ongeveer 24 bij 24 cm moeten zijn en de kleine vierkanten ongeveer 12 bij 12 cm.

Het aan elkaar zetten van de vierkanten

De vierkanten worden aan elkaar gezet met simpele vasten die door beide corresponderende steken van beide vierkanten gaan. De vierkanten worden aan elkaar gezet met de goede kanten tegen elkaar, zodat de vasten aan de achterkant van het werk zitten en de voorkant nette platte naden heeft.

Leg de vierkanten zo neer zoals op de foto.

begin met het aan elkaar haken van de kleinere vierkanten met de eerste horizontale naad. Let op dat als je bij het kleine schelpen vierkant komt, de schelp de goede kant op geörienterd ligt.

Haak daarna de kleinere vierkanten aan de zijkanten van de grotere vierkanten met de verticale naden. Naai dan de grotere vierkanten aan elkaar met verticale naden. Eindig met de lange horizontale naden.

Rand

Om de hele deken wordt nu een rand gehaakt.

Toer 1 (goede kant): Hecht Kleur B aan in een hoekruimte. 1 losse (telt niet als steek), (vaste, 2 lossen, vaste) in dezelfde hoek, *vaste in elke steek tot einde, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, herhaal vanaf * nog 2 keer. Vaste in elke steek tot einde, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten, hecht af. [212 langs korte zijdes, 170 langs lange randen met 4 x 2-lossenhoekruimtes]

Toer 2: Hecht Kleur C aan in een willekeurige hoekruimte, 3 lossen, (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde hoekruimte, *stokje in elke steek tot einde zijde, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * twee keer, stokje in elke steek tot einde, halve vaste in derde beginlosse, hecht af. [216 steken per korte zijde, 174 steken langs boven- en onderrand met 4 x 2-lossenhoekruimtes]

Toer 3: Hecht Kleur D aan in een hoekruimte in de rechterbovenhoek (zodat je klaar bent om de eerste lange zidje te haken), 1 losse (telt niet als steek), (vaste, 2 lossen, vaste) in dezelfde hoek. *Vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, haak een reliefvierdubbelstokje-voor om de eerste zandkleurige steek van Toer 13 van het vierkant eronder, vaste in volgende 10 steken. (steek overslaan, haak reliefvierdubbelstokje-voor om steek eronder in toer 13 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken) 2 keer, steek overslaan, reliefdubbelstokje om middelste witte steek er direct onder van toer 8 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken, steek overslaan, reliefdubbelstokje-voor om middelste witte steek van toer 7 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken, (steek overslaan, reliefvierdubbelstokje-voor om zandkleurige steek direct eronder in Toer 1 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken) 2 keer, steek overslaan, haak reliefdubbelstokje-voor om centrale witte steek direct eronder in Toer 7 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken, steek overslaan, haak reliefdubbelstokje voor om centrale witte steek direct eronder in Toer 8 van het vierkant eronder, (vaste in 20 steken, steek overslaan, reliefvierdubbelstokje-voor om zandkleurige steek direct eronder in toer 13 van het vierkant eronder) 2 keer, vaste in volgende 10 steken, steek overslaan, haak reliefvierdubbelstokje-voor om laatste zandkleurige steek in toer13 van vierkant eronder, vaste in voglende 2 steken, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vate in 2 steken, steek overslaan, haak reliefvierdubbelstokje-voor om eerste zandkleurige steek in Toer 13 van het vierkant eronder, vaste in voglende 10 steken, steek overslaan, reliefvierdubbelstokje-voor om zandkleurige steek direct eronder in Toer 13 van het vierkant eronder. (1 vaste in elk van de volgende 20 steken, steek overslaan, haak vierdubbelreliefstokje-voor om zandkleurige steek er direct onder van Toer 13 van het vierkant eronder) zeven keer, vaste in volgende 10 steken, steek overslaan, haak vierdubbelreliefstokje-voor om laatste zandkleurige steek in toer 13 van het vierkant eronder, vaste in elk van de volgende 2 steken**, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, herhaal vanaf * voor volgende zijkant en bovenrand, eindig bij **, halve vaste in eerste vaste, hecht af. [218 steken langs elke zijkant, 176 steken langs boven- en onderrand met 4 x 2-lossenhoekruimtes]

Toer 4: hecht Kleur H aan in een hoekruimte, 4 lossen (telt als halfstokje+ 2 lossen), halfstokje in dezelfde hoekruimte, *halfstokje in 2 steken, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in 8 steken, (steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in elk van de voglende 18 steken) tot tweenalaatste reliefsteek van deze zijde, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in 8 steken, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in volgende 2 steken**, (halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in hoekruimte, herhaal vanaf * 3 keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af. [220 steken per zijde, 178 steken langs boven- en onderrand, met 4 hoekruimtes]

In toer 5 en 6 steek je je haaknaald door de twee achterste lussen van de halfstokjes, waarbij je dus één lusje op de voorkant van je werk laat liggen.

Toer 5: Hecht Kleur F aan in een willekeurige hoekruimte, 4 lossen (telt als halfstokje + 2 lossen), halfstokje in dezelfde hoekruimte, *halfstokje in achterste lus van volgende 2 steken, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) om volgende steek, reliefstokje-voor om volgende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor om volgende steek, steek overslaan, haflstokje in achterste lus van volgende 6 steken, (steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) omvolgende steek, reliefstokje-voor om volgende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in achterste lus van volgende 16 steken) tot tweenalaatste groep reliefsteken van deze zijde, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) om volgende steek, reliefstokje-voor om voglende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in achtreste lus van volgnde 6 steken, stek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) om volgende steek, reliefstokje-voor om volgende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in achterste lus van volgened 2 steken**, (halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af. [222 steken langs elke zijkant, 180 steken langs boven- en onderrand, met 4 x 2-hoekruimte].

Toer 6: Hecht Kleur E aan in een willekeurige hoekruimte, 2 lossen (telt als eerste halfstokje), 2 halfstokjes in dezelfde hoekruimte, *halfstokje in achterste lus van volgende 3 steken, halfstokje in volgende 5 steken op normale manier, ga verder met halfstokje in achterste lus van elke steek tot einde zijde, haak halfstokjes in de reliefsteken zoals normaal, 3 halfstokjes in hoekruimte, herhaal vanaf * twee keer, halfstokje in achterste lus van elke steek tot einde, halvevaste in tweede beginlosse, hecht niet af, keer om.

Toer 7: 2 lossen (telt als eerste halfstokje), halfstokje in elke steek rondom met 3 halfstokjes in elke middelste hoeksteek, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af en werk de draadjes weg.

En dat was het voor de Tropical Kust CAL voor dit jaar, ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als wij!

Links Tropische Kust

Week 1 / Week 2 / Week 3 / Week 4 / Week 5 / Week 6 / PDF

Week 6

Week 6

Meleri CAL – Week 6

Als je op Instagram kijkt met de hashtag #melerical zie je al prachtige, schitterende kleurencombinaties en materialen voorbij komen, dus als je zelf nog niet de juiste inspiratie hebt gevonden om mee te doen met dit project, kun je eventjes daar kijken! Voor de algemene informatie over deze CAL én voor de links naar alle andere patroondelen klik je op deze link. De eerste week vind je via deze link, de tweede week via deze link en de derde week via deze link. Ten slotte staat week 4 online. Als je al die delen af hebt, kun je hieronder verder gaan met week 5!

Kleureninformatie

Eleri: Toer 66&67: Apricot | Toer 68: Blush | Toer 69: Parma Violet | Toer 70: Bluebell | Toer 71: Cream | Toer 72&73: Bluebell | Toer 74: Cloud Blue | Toer 75: Lincoln | Toer 76: Cloud Blue | Toer 77: Buttermilk | Toer 78: Apricot | Toer 79: Cream | Toer 80: Blush
Melissa: Toer 66&67: Blue Velvet | Toer 68: Topaz | Toer 69: Lime | Toer 70: Rose | Toer 71: Citrine | Toer 72&73: Rose | Toer 74: Powder | Toer 75: Blue Velvet | Toer 76: Powder | Toer 77: Topaz | Toer 78: Lime | Toer 79: Citrine | Toer 80: Blue Velvet

Meleri CAL – Week 6, deel 1

Toer 66 (verkeerde kant): Hecht nieuw garen aan in de eerste vaste, 2 lossen (telt als eerste stokje). Stokje in volgende 1-lossenruimte. *1 losse, 1 steek overslaan, stokje in 1-lossenruimte*. Herhaal van * tot * tot je 1 steek over hebt. Stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.

Toer 67: 2 lossen (telt als stokje), *Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in volgende 1-lossenruimte* Herhaal van * tot * tot je 2 steken over hebt. Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in laatste steek, hecht af, keer om [155 steken]

Toer 68: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-achter om volgende steek, stokje in voglende steek*. Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer om [155 steken]

Toer 69: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje). *Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in volgende steek* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer je werk [155 steken]

Toer 70: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 1 losse (telt niet als steek). Vaste in eerste steek. Vaste in elke steek tot einde toer, hecht af, keer je werk [155 steken]

Toer 71: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van de eerste vaste, 2 lossen (telt als stokje). 2 steken overslaan, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in volgende steek. *3 steken overslaan, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in volgende steek* Herhaal van * tot * tot er 3 steken over zijn, 2 steken overslaan, 1 stokje in laatste steek, hecht af en keer je werk [38 groepjes van (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) en 2 stokjes]

Toer 72: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje (ik heb dezelfde kleur gebruikt als voor toer 70), 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek. 1 losse. *2 steken overslaan, vaste in volgende 1-lossenruimte, 1 losse, verlengd-stokje in de steek eronder van toer 70, 1 losse*. Herhaal van * tot * tot er 3 steken over zijn, 2 steken overslaan, 1 vaste in laatste steek, hecht niet af, keer je werk.

Toer 73: 1 losse, vaste in dezelfde steek. 2 vasten in 1-lossenruimte, 1 vaste in volgende steek. *Vaste in 1-lossenruimte, 1 vaste in volgende steek* Herhaal van * tot * tot laatste 1-lossenruimte van de toer, 2 vasten in laatste 1-lossenruimte, 1 vaste in laatste steek, hecht af en keer je werk [155 steken]

 

Meleri CAL – Week 6 – Deel 2

Toer 74 (verkeerde kant): Hecht garen aan in bovenkant van eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in elke steek tot einde toer. Hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 75: Hecht het garen aan in de eerste vaste, halve vaste in elke steek tot einde toer, hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 76 (verkeerde kant): Hecht garen aan van dezelfde kleur als toer 74 en werk in de eerste vaste van toer 74: vaste in elke steek. Hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 77: In deze toer haken we bobbels: haak alles in dezelfde steek: *sla de draad twee keer om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal een lusje op. Sla de draad om haal door 2 lusjes, sla de draad om en haal door 2 lusjes* 4 keer totaal, sla de draad om en haal door alle 5 lusjes. Als het nodig is duw je de bobbel zachtjes naar de goede kant van het werk. Hecht het garen aan in de eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in de eerste steek, vaste in volgende 2 steken. *Bobbel in volgende steek, vaste in volgende 3 steken*, herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af en keer je werk [155 steken inclusief 38 bobbels]

Toer 78: Hecht garen aan in de eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in volgende 4 steken. *Bobbel in volgende steek, vaste in volgende 3 steken* herhaal van * tot * tot er nog 2 steken over zijn, vaste in laatste 2 steken, hecht af en keer je werk [155 steken inclusief 37 bobbels]

Toer 79 (goede kant): Hecht garen aan in de eerste vaste, 2 lossen (telt als stokje), stokje in elke steek tot einde toer, hecht af en keer je werk. [155 steken]

Toer 80 (verkeerde kant): Hecht garen aan in eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), *steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af en keer je werk.


Alle delen:

Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5 | Week 6 | Week 7 | Week 8 | Week 9 | Week 10 | Week 11 | Week 12 | Rand


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Meleri CAL || Belangrijke links: 

Instagram Melissa
Instagram Eleri
Instagram Meleri-CAL
YouTube Meleri CAL 

Week 6

Zaterdag

Een lekker dagje in en om huis met de kinderen. Manlief is naar een congres in Brussel, dus we hebben het rijk een dagje “alleen” dit weekend. Er wordt vooral erg veel gespeeld, met de brusjes onderling, maar ook met allerlei buurkinderen. Het is een komen en gaan van kleine snuitjes, altijd erg welkom!

De oudste is bezig met allerlei lettertjes en woordjes en dat maakt voor gezellige achtertafelgesprekken!

Zondag

Moe! Ik ben raadselachtig moe vandaag. Morgen komt de GGD het huis keuren zodat we een gastouder in huis kunnen aannemen. Dat wordt mijn zus Tante Sonja. Onze “eigen” gastouder is met zwangerschapsverlof. Het voelt toch een beetje gek dat er mensen het huis komen keuren, dus vandaag ruim ik eerst een heleboel op, en daarna stort ik in bed. In de middag ben ik alleen met Alex, want Roel is met de meiden op verjaardagsvisite. Soms splitsen we op deze manier op, omdat we anders (teveel) slaapjes van de kinderen moeten overslaan en daar reageren ze niet zo goed op!

Maandag

In de ochtend komt Tante Sonja alvast langs. Ik ruim boven nog wat meer op, en doe weer een kledinguitzoekactie. Dat blijft een soort van constante “strijd” hier in huis, zorgen dat al die groeiende kindjes steeds de goede kleding qua seizoen en maat in de kast hebben liggen. We hebben genoeg kleding voor hen, overal in dozen per maat, maar daar moet eens per twee maanden echt een uurtje aan besteed worden!

De keuring gaat gelukkig goed. Zoals altijd bij bezoek gaat een deel van het gesprek over thuisonderwijs. Dat is immers “gek”, dus daar komen dan (vaak dezelfde) vragen over. Geen probleem, wij informeren graag! We bakken ook vét lekkere koekjes! Zo zou het eruit moeten komen te zien en ze waren héérlijk!

Chocolade zandkoekjes

Dinsdag

Tante Sonja komt in de ochtend zwemmen met de meiden en ik neem even wat tijd om te werken en de was op te vouwen. De wasmachine van tante Sonja is stuk, dus ze doet een wasje bij ons. We bakken koekjes in de middag. In de avond ga ik naar een nieuwe doula-klant voor een intake gesprek. We voelen een klik en gaan een begeleidingstraject met elkaar aan! Super leuk altijd, zo’n nieuw begin samen met een prachtige zwangere.

Helaas worden vandaag ook de twee loopfietsjes van onze dochters gestolen. Super balen, want ik heb ze nodig om met hen op stap te kunnen! De 3-jarige kan nog niet ver genoeg stappen voor bijvoorbeeld de bibliotheek of supermarkt, maar met de loopfiets gaat dat wél! En 3 kinderen krijg ik niet op één fiets, dus dat is gewoon vét balen.

Woensdag

Donderdag

Vandaag komt mijn moeder gezellig een dagje langs! Ze knutselt met de kinderen en gaat lekker een stuk met hen wandelen. Ook Tante Sonja is er weer en gaat mee naar buiten.

Vrijdag

Vandaag komt het tweede deel van de Everything is Cool and Groovyghan online! Verder is manlief aan het werk en heb ik dus een gewone dag met de kinderen, in plaats van mijn gebruikelijke vrijdag-werkdag-dag. We schilderen in de ochtend en de kinderen hebben heerlijk de tijd om veel te spelen.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina