Zaterdag

Een lekker dagje in en om huis met de kinderen. Manlief is naar een congres in Brussel, dus we hebben het rijk een dagje “alleen” dit weekend. Er wordt vooral erg veel gespeeld, met de brusjes onderling, maar ook met allerlei buurkinderen. Het is een komen en gaan van kleine snuitjes, altijd erg welkom!

De oudste is bezig met allerlei lettertjes en woordjes en dat maakt voor gezellige achtertafelgesprekken!

Zondag

Moe! Ik ben raadselachtig moe vandaag. Morgen komt de GGD het huis keuren zodat we een gastouder in huis kunnen aannemen. Dat wordt mijn zus Tante Sonja. Onze “eigen” gastouder is met zwangerschapsverlof. Het voelt toch een beetje gek dat er mensen het huis komen keuren, dus vandaag ruim ik eerst een heleboel op, en daarna stort ik in bed. In de middag ben ik alleen met Alex, want Roel is met de meiden op verjaardagsvisite. Soms splitsen we op deze manier op, omdat we anders (teveel) slaapjes van de kinderen moeten overslaan en daar reageren ze niet zo goed op!

Maandag

In de ochtend komt Tante Sonja alvast langs. Ik ruim boven nog wat meer op, en doe weer een kledinguitzoekactie. Dat blijft een soort van constante “strijd” hier in huis, zorgen dat al die groeiende kindjes steeds de goede kleding qua seizoen en maat in de kast hebben liggen. We hebben genoeg kleding voor hen, overal in dozen per maat, maar daar moet eens per twee maanden echt een uurtje aan besteed worden!

De keuring gaat gelukkig goed. Zoals altijd bij bezoek gaat een deel van het gesprek over thuisonderwijs. Dat is immers “gek”, dus daar komen dan (vaak dezelfde) vragen over. Geen probleem, wij informeren graag! We bakken ook vét lekkere koekjes! Zo zou het eruit moeten komen te zien en ze waren héérlijk!

Chocolade zandkoekjes

Dinsdag

Tante Sonja komt in de ochtend zwemmen met de meiden en ik neem even wat tijd om te werken en de was op te vouwen. De wasmachine van tante Sonja is stuk, dus ze doet een wasje bij ons. We bakken koekjes in de middag. In de avond ga ik naar een nieuwe doula-klant voor een intake gesprek. We voelen een klik en gaan een begeleidingstraject met elkaar aan! Super leuk altijd, zo’n nieuw begin samen met een prachtige zwangere.

Helaas worden vandaag ook de twee loopfietsjes van onze dochters gestolen. Super balen, want ik heb ze nodig om met hen op stap te kunnen! De 3-jarige kan nog niet ver genoeg stappen voor bijvoorbeeld de bibliotheek of supermarkt, maar met de loopfiets gaat dat wél! En 3 kinderen krijg ik niet op één fiets, dus dat is gewoon vét balen.

Woensdag

Donderdag

Vandaag komt mijn moeder gezellig een dagje langs! Ze knutselt met de kinderen en gaat lekker een stuk met hen wandelen. Ook Tante Sonja is er weer en gaat mee naar buiten.

Vrijdag

Vandaag komt het tweede deel van de Everything is Cool and Groovyghan online! Verder is manlief aan het werk en heb ik dus een gewone dag met de kinderen, in plaats van mijn gebruikelijke vrijdag-werkdag-dag. We schilderen in de ochtend en de kinderen hebben heerlijk de tijd om veel te spelen.

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!