Skip to Content

Week 6

Week 6

Harbour – Week 6

Het is een gezellige, rustige week hier en ik ben heel dankbaar voor de rust in m’n dagen op het moment. Februari kan een lastige maand voor me zijn maar gelukkig ben ik dit jaar blij en geniet ik van de kleine dingen thuis. De dagen ontvouwen zich rustig. Ik blijf mezelf eraan herinneren dat dit winterslaap maand is en dat het prima is om heerlijk te genieten van comfort thuis. Haken helpt daar natuurlijk ontzettend bij, ik bedoel, hoe kun je nou ontevreden zijn terwijl je gezelschap wordt gehouden door heerlijke golftoeren?

Ik vind het ook nog heerlijk om mijn haakwerk mee naar buiten te nemen en zou me echt verloren voelen zonder mijn gezellige haak clubjes elke week. Ik nam de bovenstaande foto terwijl ik naar Coopers Cafe liep om een paar uurtjes met mijn garen-tribe door te brengen. Ziet de Harbour er niet heerlijk uit, zo opgerold in m’n kust-tas? Ik vind het een heel vrolijk gezicht en ik stopte met wandelen speciaal om een foto te maken voor jullie!

Vertel eens, neem jij je haakwerk ook mee naar buiten? Haak je wel eens buiten, of in een cafe, of in de trein of op een bankje? Of haak je alleen maar gezellig thuis? 

Ik ben heel gewend om buiten te haken en ik haak al dekens in cafes sinds ik naar dit dorpje verhuisde 14 jaar geleden en ik mijn allereerste brei en haakclubje vond. Ik hou ook wel van buiten haken, zeker als er mooi uitzicht is…. 

….ahhhhh, doet dat je niet op recht veel goeds, even een uurtje buiten? J nam deze foto van mij terwilj ik haakte aan de golfjes in September, toen ik begon aan de Harbour deken. We waren een weekendje weg aan de oostkust van Yorkshire en ik wilde deel 1 van de Harbour CAL daar fotograferen, omdat de inspiratie daar vandaan kwam. 

Ik vond het SUPER TOF om mijn nieuwe dekentje mee te nemen het wild in, daar werd ik dolblij van 🙂 En het bankje waar ik op zat stond naast een stapel kreeftenpotten die precies dezelfde kleuren als m’n strepen hadden, stomtoeval. 

Ik weet niet waarom het zo heerlijk bevredigend is om kleurrijke dekens buiten te zien, maar er is iets heerlijks aan! Ik neem altijd een kleine verzameling dekens mee op vakantie en ik heb ze overal gefotografeerd, naast de rivier of in de heuvels. Ik denk dat kleuren zo heerlijk zijn in de natuurlijke kleuren, dat het me altijd inspireert. 

Tijdnes de weken van de Harbour CAL heb ik veel foto’s gezien op social media van dekens die buiten waren. En ik word ZO BLIJ daarvan!!! Ik vind het heeeerlijk dat jullie geïnspireerd zijn om naar buiten te gaan met je strepen project en ik snap helemaal de aantrekkingskracht ervan. Het is fantastisch!

Wil je meekijken naar wat ik bedoel? 

↑↑ Kijk eens naar deze prachtige foto’s van Sheelagh, mijn hart sloeg een slag over toen ik ze zag. Zeker de foto die over de boot heen lag – die blauwe tinten zijn kust perfectie!

↑↑ Philippa voelde zich ook geïnspireerd om langs de kust naar inspirerende kleuren te zoeken en ik kan niet uitleggen hoe blij dit me maakt! Ik HOU ervan dat mensen de projecten meenemen de omgeving in. Je kijkt daardoor toch anders naar de omgeving waar je woont, er is overall kleureninspiratie, het ligt klaar voor jou om van te genieten. 

↑↑ Deze prachtige serende foto werd gedeeld op Instagram in Januari en ik vind ‘m prachtig. Deze rustige, waterige blauwtinten, ahhhh mijn ziel fleurt ervan op. Dankjewel Liz voor deze prachtige foto!

↑↑ Debbie was geïnspireerd om haar Habrou Colourwash deken mee te nemen naar haar lokale haven, ziet het er niet prachtig uit met al die bootjes op de achtergrond? 

↑↑ Deze foto heeft mijn hart opgevrolijkt – prachtige harbour dekens die in mijn geboortestad Dorset hangen, het is zo leuk dat er daar dames zijn die samen haken! Ik wou dat ik er bij was – dankjewel Sandra voor het delen! 

↑↑ Er worden overal over de wereld mooie dekens gedeeld. Als ik me goed herinneren kwam deze foto ergens uit de Verenigde Staten – prachtig he?! Dankjewel Lynette. 

Further afield there are harbour blankets enjoying some amazing scenery in other parts of the world. If I remember correctly I think this photo was taken somewhere in the United States – isn’t it wonderful? Thank you Lynette

↑↑ Helen deelde het delen van de Harbour delen erwijl ze op vakantie was en ik vind het kleine stukje zee van West Australie op de foto zo leuk! Je hebt geluk Helen!  shared her Harbour blanket in progress while she was on holiday, and I’m glimpsing a little peek of a sea view there in sunny Western Australia. Lucky Helen

↑↑ Stephanie is ook in Australië en kijk nou eens naar dat uitzicht! Dit deken is gewoon bedoeld voor aan zee, dat blijkt. 

↑↑ Weer zo’n prachtig zeebeeld met de deken. Dankjewel Carlien, deze foto is perfect. 

↑↑ En ten slotte, geniet van Amy’s prachtige uitzicht op zee terwijl ze op vakantie is op de Bahama’s. De Bahama’s! Ik ben niet jaloers. Echt niet.. Oke.. Toch wel. 

Ik heb ontzettend genoten van deze prachtige foto’s en de schitterende uitzichten, heel erg bedankt voor het delen. 

↑↑ Voor de meeste van ons zullen de dekens voorlopig in de vier muren van onze huizen zijn, en houden ze ons warm terwijl we het einde van de Harbour deken bereiken. Waar je ook zit, ik hoop dat je van het zomerse gevoel van de felle kleuren geniet. Wat het weer uit je raam ook is. 

Week 6! We vieren de laatste strepen. En ik denk dat je het me eens zult zijn dat het een vremde mix is van bevrediging en verlies. De heerlijke golfjes hebben ons bezig gehouden voor zes hele weken en ik hoop dat je met elke steek blij was (ja, zelfs die rare eerste toer). 

Ik denk dat het ritme van dit eenvoudige patroon in je ziel zit en dat je het gaat missen als je deken klaar is. Is het niet heerlijk? Ik denk dat je al nadenkt over andere kleurenpaletten om dit patroon in te maken? Golfjes zijn verslavend, als je dat nog niet wist, en ik denk dat dit patroon nog een leven op zich krijgt als de CAL sluit. 

Zullen we naar de hele deken kijken? Het was niet eenvoudig om deze foto te maken – ik heb maar weinig vloerruimte in mijn huis en ik moest heel eng op meubels staan om deze foto te kunnen maken…. 

……………….ta-dah!!!!

Aan het einde van week 6 heb je 84 prachtige strepen gehaakt, wat betekent dat je nog maar 9 hoeft te haken. 

Ik hoop van harte dat je genoten hebt van de rustige, meditatieve kwaliteit van het paroon en dat de kleuren wat vrolijkheid gebracht hebben in je huis. 

Laten we naar de kleuren van deze week kijken!

Hier is de kleureninformatie voor de Gemixte Strepen variant van de Harbour deken.

Elke streep is twee oeren haakwerk.

76. Lapis

OPTIONELE STREEP HIER – Cloud Blue (voor tweepersoons dekens)

77. Apple

78. Lipstick

79. Clementine

80. Aspen

81. Aster

82. Spice

83. Spearmint

84. Turquoise

Het was best veel werk om twee dekens achter elkaar aan te maken maar als ik ze zo samen zie ben ik zo blij met mijn tweeling! Haha, ze spelen heerlijk samen, allebei zo verschillende met dezelfde blije vibe. Ik hou van ze, ik ben een trotse deken – mama 🙂 

Het laatste deel van de Harbour Colourwash neemt ons door de lucht mee met een klein beetje rust. 

Je gebruikt maar 3 kleuren: 

Cloud Blue : Aspen : Spearmint

Mijn camera kon niet zo goed de bovenste kleuren onderscheiden. Om eerlijk te zijn zijn Aspen en Spearmint ook wel heel erg hetzelfde, maar werken ze toch ook weer goed samen. Het is een rustig einde aan een drukke reis.

Ik vond het heerlijk om deze deken samen met jullie te maken, het is heerlijk om met mijn eigen CAL mee te doen. Ik weet niet of er andere ontwerpsters zijn die zo werken, maar het is wel een beetje anders! Ik weet dat ik de strepen ga missen, ik voel me al een beetje eenzaam, al ga ik binnenkort aan de rand beginnen en is het dus nog niet klaar. 

Oké, ik klim weer op de bank om een gevaarlijke manouvre uit te halen om de Colourwash te kunnen fotograferen…. 

……ta-dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Schitterend, nog beter in het echt en ik ben er dol op! 

Meestal zien mijn dekens er zo uit als in bovenstaande foto, omdat ze eigenlijk altijd in gebruik zijn. Ik vind het heerlijk om mijn Kleine Mensen erin te zien knuffelen, daar word ik zo blij van. Mijn dekens krijgen zeker heel veel liefde en waardering. 

Hier is de kleurenvolgorde voor Deel 6 van de Colourwash Harbour deken. Onthoud dat elke streep bestaat uit twee toeren.

76. Aspen

77. Cloud Blue

78. Aspen

79. Aspen

80. Spearmint

81. Aspen

82. Spearmint

83. Aspen

84. Spearmint

Deze foto nam ik gisteren en het is echt één van ijn favoriete deken foto’s ooit! Ik ben dol op hoe heerlijk de dekens er opgerold uit zien, heel veel visueel plezier put ik daar uit. Ik hou hou  hou van mijn dekens! Voor het geval dat je dat nog niet door had 🙂

Voor we deze week afronden, wil ik nog wat zeggen over het einde van de CAL. Volgende week hebben we een “inhaalslagweek” waar je kunt doorhaken als je wat achter bent komen te liggen, of waar je nog een tijdje van je deken kunt geneien voor je aan de rand begint. Zorg ervoor dat al je eindjes netjes weg gewerkt zijn, voor het begin van de rand. 

Deel 7 komt op 25 februari online, en die gaat over de rand. Ik heb 5 mogelijke kleuren uitgekozen voor de rand – ik heb nog niet besloten of ik ze allemaal ga gebruiken. 

Ik heb Denim, Cornish Blue, Cloud Blue, Tomato en Dandelion gekozen. Je zou hier iets meer van over moeten hebben, omdat er maar 5 strepen van in de deken zitten in plaats van 6. Als je de Colourwash versie van de deken makt, heb je meer Lapis en Spearmint over, dus ik denk dat ik die ga gebruiken voor mijn eigen COlourwash versie. Heel logisch eigenlijk .

Je hebt ongeveer 20 gram van elke kleur voor de rand nodig, als mogelijk. Weeg je bolletjes om te kijken of je genoeg hebt. Ik heb 25-30 gram van bovenstaande kleuren over, hopelijk heb jij iets soortgelijks over. 

Ik deel weer een volledige foto tutorial voor de rand zodat we een mooie rechte rand krijgen boven en onder de golfjes. Ik heb er zin in!

Dat was het voor nu, heeeel veel plezier gewenst! 

Belangrijke links – Harbour haakpatroon

Ben je blij met dit patroon?

Je kunt me bedanken met een kopje koffie of een bolletje wol door een donatie te doen op NL91ASNB0267191650 ten name van Een Mooi Gebaar.

Week 6

Week 6

De Sugar Plum CAL is een haakpatroon van de Nerdy Girl Boutique. Heel veel haakplezier met Week 6!

Handige links:

Sectie 14 – VERSIE A

Met haaknaald 5,5 mm
Toer 1 (goede kant) hecht aan in een steek aan de onderrand naast de hoeksteek waar de al hakend vasten steken van sectie 13 aan de zijkant zitten. 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, vaste in elke steek, keer om
Toer 2: 3 lossen (telt als stokje), *stokje in elke steek, 3 stokjes in hoek, herhaal vanaf * tot einde, keer om. 
Toer 3: 3 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-voor om stokje, stokje in stokje, herhaal vanaf * tot hoek, 3 stokjes in hoek, stokje in volgende steek, herhaal vanaf * tot einde, keer om. 
Toer 4: 3 lossen (telt als stokje), reliëfstokje-achter om reliëfstokje-voor, stokje in stokje, doe dit tot je bij het laatste stokje voor de hoek bent, reliëfstokje-achter om laatste stokje voor hoek, 3 stokjes in hoeksteek, reliëfstokje-achter om volgende stokje, ga dan verder met om en om een stokje in het stokje haken en een reliëfstokje-achter om het reliëfstokje-voor tot je bij het einde bent. Keer om. 
Toer 5: 3 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-voor om elk reliëfstokje-achter en stokje in elk stokje tot hoek, 3 stokjes in hoeksteek, herhaal vanaf * tot einde, eindig met stokje in laatste steek. 
Toer 6-11: herhaal toer 4-5
Toer 12: Voor deze toer moeten we zeker zijn dat het stekenaantal matcht met sectie 13, dus losse, eerste steek overslaan, vaste in elke steek tot je de laatste steek voor de hoek bereikt, sla die steek over, 3 vasten in hoek, steek overslaan, vaste in elke steek tot je 1 vaste over hebt, halve vaste in laatste steek, hecht af. 

Maak secties 13 en 14 aan de onderrand van de deken vast. Gebruik ongeveer 50 cm garen, whipstitch (of andere naai manier van je keuze) langs de open naad, net zoals je bij sectie 11 en 12 deed. 

Toer 13 en 14: deze zijn optioneel, maar ik denk dat het een mooi resultaat geeft. Begin in de hoek, 2 vasten, *vaste in elke steek tot hoek**, 3 vaasten in hoek, herhaal vanaf * tot einde, eindig laatste herhaling bij **, 1 vaste in dezelfde als eerste 2 vasten, halve vaste in eerste vaste van toer. Herhaal voor toer 14 of hecht af als je klaar bent. Dit zorgt ervoor dat het nog meer één geheel wordt. 

Sectie 14 – VERSIE B

Met haaknaald 5,5 mm

Toer 1 (goede kant): Maak garen vast aan de vaste in de rechterbovenhoek, 2 vasten in dezelfde steek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, verdeel dan netjes 15 vasten langs de zijde van elke sectie, 3 vasten in hoeksteek, vaste in elke steek, 3 vasten in hoek, verdeel dan weer 15 vasten langs de zijkant van elke sectie. Eindig de toer met 1 vaste in dezelfde steek als de eerste 2 vasten van de toer, halve vaste in eerste vaste van de toer. [163 vasten langs boven- en onderrand, vaste in elke hoek met markeerder, 197 vasten langs de linker- en rechterzijdes]

Toer 2: 3 lossen (telt als stokje), *stokje in elke steek**, 3 stokjes in hoekruimte, herhaal vanaf * rondom, eindig laatste herhaling met **, stokje in laatste hoeksteek, halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 3: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, [*stokje in volgende stokje, reliëfstokje-voor om volgende stokje, herhaal vanaf * tot einde toer, stokje in laatste stokje voor hoek, 3 stokjes in hoek] herhaal helemaal rond, eindig laatste herhaling met 2 stokjes in hoek in plaats van 3 , halve vaste in derde beginlosse.  

Toer 4: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, *reliëfstokje-voor om volgende stokje, stokje in elk stokje en reliëfstokje-voor om elke reliëfstokj-evoor tot er nog 1 stokje over is voor de hoek, reliëfstokje-voor om dat laatste stokje**, 3 stokjes in hoek, herhaal vanaf * rondom, eindig laatste herhaling bij **, stokje in hoeksteek, halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 5: 3 lossen (telt als stokje), stokje in dezelfde steek, stokje in elke steek en elk reliëfstokje-voor rondom, met 3 stokjes in de hoek, stokje in laatste hoek en halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 6-9: Herhaal toer 4-5

Toer 10: 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek met 3 vasten in de hoek, eindig met 2 vasten in dezelfde stek als de eerste vaste, halve vaste in de eerste vaste, hecht af.

Week 6

Week 6

De zesde en laatste week van de Tropische Kust deken is aangebroken. Dit project is door Coastal Crochet ontworpen, gesponsord door King Cole garenmerk. Van Coastal Crochet staan nog meer prachtige dekens op deze website, neem vooral eens een kijkje!

Blocken

Je vierkanten kunnen ervan op knappen om geblokt te worden voor je ze aan elkaar zet. Als je vierkanten verschillen in maat, kan blokken echt helpen om ze meer dezelfde maat te maken. Het kan ook helpen met het netter maken van de steken.

De grote vierkanten zouden ongeveer 24 bij 24 cm moeten zijn en de kleine vierkanten ongeveer 12 bij 12 cm.

Het aan elkaar zetten van de vierkanten

De vierkanten worden aan elkaar gezet met simpele vasten die door beide corresponderende steken van beide vierkanten gaan. De vierkanten worden aan elkaar gezet met de goede kanten tegen elkaar, zodat de vasten aan de achterkant van het werk zitten en de voorkant nette platte naden heeft.

Leg de vierkanten zo neer zoals op de foto.

begin met het aan elkaar haken van de kleinere vierkanten met de eerste horizontale naad. Let op dat als je bij het kleine schelpen vierkant komt, de schelp de goede kant op geörienterd ligt.

Haak daarna de kleinere vierkanten aan de zijkanten van de grotere vierkanten met de verticale naden. Naai dan de grotere vierkanten aan elkaar met verticale naden. Eindig met de lange horizontale naden.

Rand

Om de hele deken wordt nu een rand gehaakt.

Toer 1 (goede kant): Hecht Kleur B aan in een hoekruimte. 1 losse (telt niet als steek), (vaste, 2 lossen, vaste) in dezelfde hoek, *vaste in elke steek tot einde, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, herhaal vanaf * nog 2 keer. Vaste in elke steek tot einde, halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten, hecht af. [212 langs korte zijdes, 170 langs lange randen met 4 x 2-lossenhoekruimtes]

Toer 2: Hecht Kleur C aan in een willekeurige hoekruimte, 3 lossen, (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde hoekruimte, *stokje in elke steek tot einde zijde, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * twee keer, stokje in elke steek tot einde, halve vaste in derde beginlosse, hecht af. [216 steken per korte zijde, 174 steken langs boven- en onderrand met 4 x 2-lossenhoekruimtes]

Toer 3: Hecht Kleur D aan in een hoekruimte in de rechterbovenhoek (zodat je klaar bent om de eerste lange zidje te haken), 1 losse (telt niet als steek), (vaste, 2 lossen, vaste) in dezelfde hoek. *Vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, haak een reliefvierdubbelstokje-voor om de eerste zandkleurige steek van Toer 13 van het vierkant eronder, vaste in volgende 10 steken. (steek overslaan, haak reliefvierdubbelstokje-voor om steek eronder in toer 13 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken) 2 keer, steek overslaan, reliefdubbelstokje om middelste witte steek er direct onder van toer 8 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken, steek overslaan, reliefdubbelstokje-voor om middelste witte steek van toer 7 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken, (steek overslaan, reliefvierdubbelstokje-voor om zandkleurige steek direct eronder in Toer 1 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken) 2 keer, steek overslaan, haak reliefdubbelstokje-voor om centrale witte steek direct eronder in Toer 7 van het vierkant eronder, vaste in volgende 20 steken, steek overslaan, haak reliefdubbelstokje voor om centrale witte steek direct eronder in Toer 8 van het vierkant eronder, (vaste in 20 steken, steek overslaan, reliefvierdubbelstokje-voor om zandkleurige steek direct eronder in toer 13 van het vierkant eronder) 2 keer, vaste in volgende 10 steken, steek overslaan, haak reliefvierdubbelstokje-voor om laatste zandkleurige steek in toer13 van vierkant eronder, vaste in voglende 2 steken, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vate in 2 steken, steek overslaan, haak reliefvierdubbelstokje-voor om eerste zandkleurige steek in Toer 13 van het vierkant eronder, vaste in voglende 10 steken, steek overslaan, reliefvierdubbelstokje-voor om zandkleurige steek direct eronder in Toer 13 van het vierkant eronder. (1 vaste in elk van de volgende 20 steken, steek overslaan, haak vierdubbelreliefstokje-voor om zandkleurige steek er direct onder van Toer 13 van het vierkant eronder) zeven keer, vaste in volgende 10 steken, steek overslaan, haak vierdubbelreliefstokje-voor om laatste zandkleurige steek in toer 13 van het vierkant eronder, vaste in elk van de volgende 2 steken**, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, herhaal vanaf * voor volgende zijkant en bovenrand, eindig bij **, halve vaste in eerste vaste, hecht af. [218 steken langs elke zijkant, 176 steken langs boven- en onderrand met 4 x 2-lossenhoekruimtes]

Toer 4: hecht Kleur H aan in een hoekruimte, 4 lossen (telt als halfstokje+ 2 lossen), halfstokje in dezelfde hoekruimte, *halfstokje in 2 steken, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in 8 steken, (steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in elk van de voglende 18 steken) tot tweenalaatste reliefsteek van deze zijde, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in 8 steken, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor, reliefstokje-voor, reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in volgende 2 steken**, (halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in hoekruimte, herhaal vanaf * 3 keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af. [220 steken per zijde, 178 steken langs boven- en onderrand, met 4 hoekruimtes]

In toer 5 en 6 steek je je haaknaald door de twee achterste lussen van de halfstokjes, waarbij je dus één lusje op de voorkant van je werk laat liggen.

Toer 5: Hecht Kleur F aan in een willekeurige hoekruimte, 4 lossen (telt als halfstokje + 2 lossen), halfstokje in dezelfde hoekruimte, *halfstokje in achterste lus van volgende 2 steken, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) om volgende steek, reliefstokje-voor om volgende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor om volgende steek, steek overslaan, haflstokje in achterste lus van volgende 6 steken, (steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) omvolgende steek, reliefstokje-voor om volgende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in achterste lus van volgende 16 steken) tot tweenalaatste groep reliefsteken van deze zijde, steek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) om volgende steek, reliefstokje-voor om voglende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in achtreste lus van volgnde 6 steken, stek overslaan, (reliefdubbelstokje-voor en reliefstokje-voor) om volgende steek, reliefstokje-voor om volgende steek, (reliefstokje-voor en reliefdubbelstokje-voor) om volgende steek, steek overslaan, halfstokje in achterste lus van volgened 2 steken**, (halfstokje, 2 lossen, halfstokje) in hoekruimte, herhaal vanaf * drie keer, eindig laatste herhaling bij **, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af. [222 steken langs elke zijkant, 180 steken langs boven- en onderrand, met 4 x 2-hoekruimte].

Toer 6: Hecht Kleur E aan in een willekeurige hoekruimte, 2 lossen (telt als eerste halfstokje), 2 halfstokjes in dezelfde hoekruimte, *halfstokje in achterste lus van volgende 3 steken, halfstokje in volgende 5 steken op normale manier, ga verder met halfstokje in achterste lus van elke steek tot einde zijde, haak halfstokjes in de reliefsteken zoals normaal, 3 halfstokjes in hoekruimte, herhaal vanaf * twee keer, halfstokje in achterste lus van elke steek tot einde, halvevaste in tweede beginlosse, hecht niet af, keer om.

Toer 7: 2 lossen (telt als eerste halfstokje), halfstokje in elke steek rondom met 3 halfstokjes in elke middelste hoeksteek, halve vaste in tweede beginlosse, hecht af en werk de draadjes weg.

En dat was het voor de Tropical Kust CAL voor dit jaar, ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als wij!

Links Tropische Kust

Week 1 / Week 2 / Week 3 / Week 4 / Week 5 / Week 6 / PDF

Week 6

Week 6

Picknick op het Strand – Haakpatroon deken – Week 6

Coastal Crochet ontwerpt schitterende dekens, waaronder deze hele mooie Picknick op het Strand (Picnic on the Beach) die in 2021 als Crochet Along (haak maar aan) uitgegeven wordt. Van dit haakpatroon bestaat ook een advertentievrije PDF. Klik hier voor de algemene informatie van dit project en hier om naar week 5 te gaan.

Welkom bij Week 6 van de Picknick op het Strand deken! Het is heerlijk dat jullie er weer allemaal zijn en het was ook heerlijk picknick weer bij mij in Engeland deze week!

Deze week zijn de toeren geïnspirereerd op de hele ontspannen kant van picknicken. We hebben hartjes, zonnestralen en kalmerende golven. Na al het eten en ale activiteiten, kun je lekker zitten, ontspannen en kletsen met geliefden. En als je lang genoeg blijft, kun je zelfs van een zonsondergang genieten!
Hier is mijn introductie video voor deze week 🙂

En hier zijn drie prachtige overzichtjes van Instagram en in de Facebook Groep
Het derde grid van de week is voor mensen die net beginnen met week 1 en 2. Het is noooooit te laat om mee te doen en het is ook zeker geen wedstrijd. Geniet van het haken op je eigen tempo. En blijf alsjeblieft delen, het is zo leuk om al jullie kleurencombinaties te zien en ik vind de creatieve fotografie ook heerlijk om te zien!


Voor we gaan haken, vertel ik eerst iets meer over de inspiratie voor deze week.
We beginnen met het haken van kleine hartjes. Picknicken gaat immers om tijd doorbrengen met geliefden

En net zoals de hartjes die we haken, zie je in mijn introductievideo een stuk drijfhout in de vorm van een hart dat ik een paar weken geleden vond. Echt heel gaaf he!

En dan natuurlijk de zonsondergangen aan zee. Ze vervelen me nooit en zijn altijd prachtig.

Een zonsondergang is prachtig, maar als je niet kunt blijven hangen tot het zover is, word je misschien wel getrakteerd op prachtige zonnestralen door de wolken heen….


We haken deze week hele hoge steken om die zonnestralen na te bootsen! We haken vierdubbele stokjes, dat gebeurt niet vaak he?


En we eindigen de week met golven, net zoals we in week 2 deden. Voor een perfecte strand scene.

Kleine Salty zoekt altijd zachte plekjes uit en de dekens zijn daar heel geschikt voor

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend, het is Pasen! Of je het nou viert of niet, ik hoop dat je van je dagen geniet en misschien zelfs lekker kunt picknicken. Wees voorzichtig.

Laten we gaan haken!

Voor de mensen die het Nederlandse patroon hebben gekocht, als het goed is kun je nu het nieuwe deel downloaden in de webshop!

Stekenuitleg

 • Bobbel: Maak alles in dezelfde steek: met contrasterend garen: *sla de draad om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en trek contrasterend garen naar voren, sla de draad om, haal door 2 lusjes, herhaal vanaf * nog 5 keer (je hebt nu 6 lusjes contrasterend garen op je haaknaald en 1 hoofdkleur lusje), sla hoofdkleur om en haal door alle lusjes op de haaknaald. (1 bobbel gemaakt). Ga verder met de hoofdkleur, duw de bobbel naar de voorkant van het werk, haak over de contrasterende kleur heen tot de volgende bobbel.
 • Bessen Bobbel: Laat kleur D op je haaknaald en maak al het volgende in dezelfde steek: (Sla de draad om met kleur F, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes) 2 keer, (sla de draad om met kleur C, steek de haaknaald in dezelfde steek, sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door 2 lusjes) 4 keer. (Je hebt nu 1 lusje kleur D, 2 lusjes kleur F, 4 lusjes kleur C op de haaknaald). Gebruik kleur D, sla de draad om en haal door alle 7 lusjes op de haaknaald.
 • Ananas cluster: (Sla de draad om, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om, haal een lusje op) 4 keer, sla de draad om en haal door de eerste 8 lusjes, sla de draad om en haal door de laatste 2 lusjes.
 • Reliëfstokje-voorMaak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfdubbelstokje-voor: Maak een normaal dubbelstokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfdriedubbelstokje-voor: Maak een normaal driedubbelstokje (deze steek begint met het 3 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • 3samengehaaktereliëfdubbelstokjes-voor: *maak een dubbelstokje oals normaal, maar steek de haaknaald om de stam van de steek van rechts naar links van voor naar achteren naar voor, stop bij de laatste (omslaan, door 2 lusjes), als er nog 2 lusjes op de haaknaald over zijn, herhaal vanaf * om de stam van de volgende 2 steken, (je hebt dan 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald.
 • Reliëfvierdubbelstokje-voor: maak een vierdubbelstokje-voor (deze steek begint met het 4 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfvijfdubbelstokje-voor: maak een vijfdubbelstokje-voor (deze steek begint met het 5 keer omslaan van het garen om de haaknaald), maar steek de haaknaald om de stam van de steek heen, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren.
 • Reliëfstokje-achtermaak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van achteren naar voren naar achteren.
 • 3samengehaaktereliëfstokjes-achter: *maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van achteren naar voren naar achteren, stop bij de laatste (omslaan door 2 lusjes), zodat er nog 2 lusjes op de haaknaald zijn, herhaal van * voor de stam van elke steek, (je hebt nu 4 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes op de haaknaald heen.
 • 5samengehaaktereliëfstokjes-voor: *maak een normaal stokje, maar steek de haaknaald om de stam van de steek, van rechts naar links, van voor naar achteren naar voren, stop bij de laatste (omslaan, door 2 lusjes) zodat er nog 2 lusjes van deze steek op de haaknaald zijn, herhaal vanaf * om de stam van de volgende 4 steken, (je hebt nu 6 lusjes op de haaknaald), sla de draad om en haal door alle lusjes.

Week 6 – Zonsondergang op het Strand

Terwijl de dag voorbij gaat, zijn we ontspannen en genieten we van het gezelschap van onze familie, vrienden of huisdieren! De kleine hartjes staan voor de liefde die we delen en de doorgebrachte tijd samen en dan, heel misschien, zien we een zonsondergang boven de zee aan het einde van de dag.
Alle kleuren worden gebruikt.
Zijpanelen
Vanaf de Goede kant van de deken met de zijkant voor je, haak je langs de zijdes. Hecht Kleur C aan in de derde steek vanaf de rechterhoek steek.
Hier is een video tutorial voor toer 1-3

Toer 1 (RS) 4 lossen (telt als eerste stokje + 1 losse), stokje in dezelfde steek. *2 steken overslaan, (stokje, 1 losse, stokje) in volgende steek, herhaal vanaf * tot laatste 2 steken, laatste twee steken sla je over. Hecht af. [56 2stokjesgroepjes]


 
Keer je werk niet. Ga terug naar het begin van toer 1 en hecht Kleur E in de hoekruimte vóór waar je net toer 1 startte.
Toer 2 (goede kant) 3 losse (telt als stokje), *stokje volgende 2 steken van toer 2 van week 5, volgende steek overslaan, vaste in 1-lossenruimte tussen stokjes van toer 1, volgende steek overslaan, herhaal van * tot laatste 1-lossenruimte, stokje in laatste twee steken van toer 2 van week 5, stokje in hoekruimte, keer [172 steken]


Toer 3 (verkeerde kant) 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, keer om.

Hier is een video tutorial van toer 4-8

Toer 4 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, (vaste in volgende steek, 3 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek, 3 steken overslaan) 21 keer, vaste in laatste 3 steken, hecht af. [21 schelpen]


Keer je werk niet, ga terug naar het begin van toer 4, hecht Kleur B aan in de eerste steek van toer 4.
Toer 5 (goede kant) 4 lossen (telt als dubbelstokje), *steek overslaan, dubbelstokje direct eronder in dezelfde steek als waar in toer 3 in gewerkt is, stokje in volgende 2 steken, halfstokje in volgende steek, vaste in volgende steek, halfstokje in volgende steek, stokje in volgende 2 steken, herhaal vanaf * 20 keer tot laatste schelp van de toer, steek overslaan, haak dubbelstokje direct in de steek eronder waar in toer 3 ook in gewerkt is, dubbelstokje in volgende 2 steken, keer om [172 steken]


Toer 6  (verkeerde kant) 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, wissel naar Kleur E aan het einde van de laatste steek [172 steken].
Toer 7 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek), vaste in volgende 12 steken. *steek overslaan, 5dubbelreliëfstokje-voor om eerste steek van derde schelp vanaf rechts, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 4dubbelreliëfstokje-voor om tweede steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 3dubbelreliëfstokje-voor om de derde steek van dezelde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, dubbelreliëfstokje-voor om vierde steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 3dubbelreliëfstokje-voor om de vijfde steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 4dubbelreliëfstokje-voor om de zesde steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 2 steken, steek overslaan, 5dubbelreliëfstokje-voor om zevende steek van dezelfde schelp, vaste in volgende 13 steken. Herhaal vanaf * 4 keer, ga steeds om de vierde schelp vanaf de laatste schelp heen (er moeten 3 ongebruikte schelpen tussen de zonnestraalschelpen zitten), keer om [5 setjes rond 5 schelpen]


Toer 8 (verkeerde kant) 2 lossen (telt als halfstokje), halfstokje in volgende 12 steken. *steek overslaan (de reliefsteek), halfstokje eronder in de overgeslagen steek van toer 6, zorg ervoor dat de haaknaald links van de reliefsteek gaat, (halfstokje in volgende 2 steken, reliefsteek overslaan, halfstokje in gemiste steek van toer 6) 6 keer ** halfstokje in volgende 13 steken, herhaal vanaf * 4 keer, eindig laatste herhaling bij **, halfstokje in volgende 12 steken, wissel naar Kleur D aan het einde van de laatste steek. Keer om [172 steken]

Toer 9 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek) *vaste in volgende 2 steken, halfstokje in volgende steek, stokje in volgende 4 steken, halfstokje in volgende steek, vaste in volgende 2 steken, herhaal vanaf * 16 keer, vaste in laatste steek, keer om.
Toer 10 (verkeerde kant) Herhaal toer 9, wissel naar Kleur F aan het einde van de laatste steek, keer om [172 steken]
Toer 11 (goede kant) 3 lossen (telt als eerste steek), *stokje in achterste lus van volgende 2 steken, *halfstokje in achterste lus van volgende steek, vaste in achterste lus van volgende 4 steken, halfstokje in achterste lus van volgende steek, stokje in achterste lus van volgende 2 steken, herhaal vanaf * 16 keer, stokje in achterste lus van laatste steek, keer om.
Toer 12 Herhaal toer 11 maar haak in de steken zoals normaal en niet alleen in de achterste lussen, wissel naar Kleur G aan het einde van de laatste steek, keer om [172 steken]
Toer 13 1 losse (telt niet als steek), vaste in achterste lus van eerste steek, *vaste in achterste lus van volgende 2 steken, halfstokje in achterste lus van volgende steek, stokje in achterste lus van volgende 4 steken, halfstokje in achterste lus van volgende steek, vaste in achterste lus van volgende 2 steken, herhaal vanaf * 16 keer, vaste in laatste steek (onder beide lussen), keer om.
Toer 14: Herhaal toer 13, maar haak in de steken zoals normaal (en niet in achterste lussen), wissel naar Kleur A bij de laatste steek, keer om [172 steken]

Toer 15 (goede kant) Herhaal toer 11
Toer 16 3 lossen, stokje in elke steek tot einde, hecht af.
Herhaal Toer 1 – 16 aan de andere kant van de deken. 

Dat was ‘m weer! Weer een prachtige week van haaksteken. Geniet van je week en veel haakplezier!

Week 6

Week 6

Meleri CAL – Week 6

Als je op Instagram kijkt met de hashtag #melerical zie je al prachtige, schitterende kleurencombinaties en materialen voorbij komen, dus als je zelf nog niet de juiste inspiratie hebt gevonden om mee te doen met dit project, kun je eventjes daar kijken! Voor de algemene informatie over deze CAL én voor de links naar alle andere patroondelen klik je op deze link. De eerste week vind je via deze link, de tweede week via deze link en de derde week via deze link. Ten slotte staat week 4 online. Als je al die delen af hebt, kun je hieronder verder gaan met week 5!

Kleureninformatie

Eleri: Toer 66&67: Apricot | Toer 68: Blush | Toer 69: Parma Violet | Toer 70: Bluebell | Toer 71: Cream | Toer 72&73: Bluebell | Toer 74: Cloud Blue | Toer 75: Lincoln | Toer 76: Cloud Blue | Toer 77: Buttermilk | Toer 78: Apricot | Toer 79: Cream | Toer 80: Blush
Melissa: Toer 66&67: Blue Velvet | Toer 68: Topaz | Toer 69: Lime | Toer 70: Rose | Toer 71: Citrine | Toer 72&73: Rose | Toer 74: Powder | Toer 75: Blue Velvet | Toer 76: Powder | Toer 77: Topaz | Toer 78: Lime | Toer 79: Citrine | Toer 80: Blue Velvet

Meleri CAL – Week 6, deel 1

Toer 66 (verkeerde kant): Hecht nieuw garen aan in de eerste vaste, 2 lossen (telt als eerste stokje). Stokje in volgende 1-lossenruimte. *1 losse, 1 steek overslaan, stokje in 1-lossenruimte*. Herhaal van * tot * tot je 1 steek over hebt. Stokje in laatste steek, hecht af, keer je werk.

Toer 67: 2 lossen (telt als stokje), *Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in volgende 1-lossenruimte* Herhaal van * tot * tot je 2 steken over hebt. Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in laatste steek, hecht af, keer om [155 steken]

Toer 68: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), *reliëfstokje-achter om volgende steek, stokje in voglende steek*. Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer om [155 steken]

Toer 69: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje). *Reliëfstokje-voor om volgende steek, stokje in volgende steek* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af, keer je werk [155 steken]

Toer 70: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje, 1 losse (telt niet als steek). Vaste in eerste steek. Vaste in elke steek tot einde toer, hecht af, keer je werk [155 steken]

Toer 71: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van de eerste vaste, 2 lossen (telt als stokje). 2 steken overslaan, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in volgende steek. *3 steken overslaan, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in volgende steek* Herhaal van * tot * tot er 3 steken over zijn, 2 steken overslaan, 1 stokje in laatste steek, hecht af en keer je werk [38 groepjes van (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) en 2 stokjes]

Toer 72: Hecht de nieuwe kleur aan in de bovenkant van het eerste stokje (ik heb dezelfde kleur gebruikt als voor toer 70), 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek. 1 losse. *2 steken overslaan, vaste in volgende 1-lossenruimte, 1 losse, verlengd-stokje in de steek eronder van toer 70, 1 losse*. Herhaal van * tot * tot er 3 steken over zijn, 2 steken overslaan, 1 vaste in laatste steek, hecht niet af, keer je werk.

Toer 73: 1 losse, vaste in dezelfde steek. 2 vasten in 1-lossenruimte, 1 vaste in volgende steek. *Vaste in 1-lossenruimte, 1 vaste in volgende steek* Herhaal van * tot * tot laatste 1-lossenruimte van de toer, 2 vasten in laatste 1-lossenruimte, 1 vaste in laatste steek, hecht af en keer je werk [155 steken]

 

Meleri CAL – Week 6 – Deel 2

Toer 74 (verkeerde kant): Hecht garen aan in bovenkant van eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in elke steek tot einde toer. Hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 75: Hecht het garen aan in de eerste vaste, halve vaste in elke steek tot einde toer, hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 76 (verkeerde kant): Hecht garen aan van dezelfde kleur als toer 74 en werk in de eerste vaste van toer 74: vaste in elke steek. Hecht af en keer je werk [155 steken]

Toer 77: In deze toer haken we bobbels: haak alles in dezelfde steek: *sla de draad twee keer om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om en haal een lusje op. Sla de draad om haal door 2 lusjes, sla de draad om en haal door 2 lusjes* 4 keer totaal, sla de draad om en haal door alle 5 lusjes. Als het nodig is duw je de bobbel zachtjes naar de goede kant van het werk. Hecht het garen aan in de eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in de eerste steek, vaste in volgende 2 steken. *Bobbel in volgende steek, vaste in volgende 3 steken*, herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af en keer je werk [155 steken inclusief 38 bobbels]

Toer 78: Hecht garen aan in de eerste vaste, 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, vaste in volgende 4 steken. *Bobbel in volgende steek, vaste in volgende 3 steken* herhaal van * tot * tot er nog 2 steken over zijn, vaste in laatste 2 steken, hecht af en keer je werk [155 steken inclusief 37 bobbels]

Toer 79 (goede kant): Hecht garen aan in de eerste vaste, 2 lossen (telt als stokje), stokje in elke steek tot einde toer, hecht af en keer je werk. [155 steken]

Toer 80 (verkeerde kant): Hecht garen aan in eerste stokje, 2 lossen (telt als stokje), *steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek* Herhaal van * tot * tot einde toer, hecht af en keer je werk.


Alle delen:

Week 1 | Week 2 | Week 3 | Week 4 | Week 5 | Week 6 | Week 7 | Week 8 | Week 9 | Week 10 | Week 11 | Week 12 | Rand


Een Mooi Gebaar || Belangrijke links:

Instagram: @eenmooigebaar
Facebook
Website
Email
YouTube
Ravelry

Meleri CAL || Belangrijke links: 

Instagram Melissa
Instagram Eleri
Instagram Meleri-CAL
YouTube Meleri CAL 

Week 6

Week 6

BEACHCOMBING – WEEK 6

De Beachcombing deken is ontworpen door Eleonora van Coastal Crochet. Voor de algemene informatie van dit project klik je hier. Daar vind je ook de links naar de eerdere weken van dit project.

Welkom bij week 6 van de Beachcombing deken. Dit is een spannende week want we gaan eindelijk de vierkanten aan elkaar zetten! En dat betekent ook dat we aan het eind van deze week op de helft zijn. Het tweede deel van de CAL voelt een beetje anders dan het begin, omdat we nu in langere toeren gaan haken… We kunnen wat ontspannender haken met meer herhalende steken

En het is wéér gelukt om een filmpje op te nemen. In de zon dit keer… veel kijkplezier!

Volgende week hoop ik een video te kunnen opnemen om de hoek van de klif die je zo vaak ziet! Het moet eb zijn, dus ik moet het precies goed timen…

Het is weer een prachtige week geweest met foto’s die op Instagram en in de Facebook groep… het zeeglasvierkant van de vorige keer heeft weer prachtige herinneringen opgeroepen over het strandjutten naar zeeglas bij velen van jullie!

Voor degene die de Engelstalige PDF op Ravelry hebben gekocht, die is weer geüpdate om deze week er ook in te hebben: Ravelry Pattern for Beachcombing Blanket

We beginnen deze week met het aan elkaar maken van de vierkanten voor we het eerste zijkantpaneel maken. Een zijkantpaneel wordt gehaakt met een prachtige schelpensteek. Ik hou ervan om de vierkanten zo samen te zien!

Hier is de katoenen deken in de maak… 

En de acryl versie….

Het haken van die vierkanten is heerlijk!  Geniet van het uitzicht terwijl je haakt…

Morgen, op 16 mei, is Salty jarig! Ze wordt 9 jaar oud…. Ik zou zo willen dat we de tijd even stil konden zetten… het is zo heerlijk om haar in ons leven te hebben en ze groeit te snel op…. Je ziet haar hier al sinds het prille begin van Coastal Crochet en ze heeft vaak optredens op de site… Ze is een groot onderdeel van mijn haak reis, zeker weten! Dus morgen verwennen we haar met een extra lange wandeling

Bovenstaande foto komt uit Februari, toen ze voor het laatst geknipt is… Ze wordt ongelofelijk harig tijdens deze lockdown. Deze foto zijn van afgelopen weekend…. 

We hebben ook wat schelpen gevonden dit weekend tijdens het strandjutten, maar de bloemen trokken vooral aandacht. Prachtige! De Sea Thrift ziet er nu echt heel mooi uit. Geniet van een paar foto’s….

Vorige week sprak ik al even over blokken, sommigen van jullie hebben dat ook gedaan. Je kunt daar vooral van profiteren als je vierkanten hele wisselende afmetingen hebben. Ga terug naar vorige week als je de instructies toen gemist hebt. 

Laten we lekker gaan haken en die vierkanten aan elkaar maken!

Stekenuitleg

Losse:
Lossenruimte:
Vaste:
Stokje:
Halfstokje:
Dubbelstokje:

Week 6 – Het aan elkaar haken van de vierkanten en het eerste zijpaneel

De vierkanten worden nu aan elkaar gehaakt en het eerste zijpaneel wordt gehaakt.

Aan elkaar haken van de vierkanten

Hier is een tutorial voor het aan elkaar maken van de vierkanten.

De vierkanten worden aan elkaar gemaakt met een simpele vasten toer, die door beide vierkanten heen gaat, steeds 1 op 1. Leg de vierkanten zo neer, zoals op de foto te zien is. Begin met het aan elkaar maken van de vierkanten op de horizontale lijnen en doe dan pas de verticale naden.

Horizontale naad

Let op dat de ammonniet goed ligt!

Begin bij de buitenrechterkant van de vierkanten. Met de verkeerde kant van de vierkanten tegen elkaar, hecht je KLEUR C aan in de rechterhoekruimte van de eerste twee vierkanten, doordat je je haaknaald door beide vierkanten heen steekt. 1 losse (telt niet als steek), vaste in dezelfde hoekruimte, ga verder met 1 vaste in elke steek, door beiden vierkanten, vaste in hoekruimte in beide vierkanten, *ga verder met vaste in hoekruimte van de volgende 2 vierkanten die aan elkaar gezet moeten worden, check eerst of ze goed liggen, vaste in elke steek van beide vierkanten tot einde zijde, vaste in hoekruimte. Herhaal vanaf * voor laatste twee vierkanten van deze naad, hecht af.

Vertikale naad

Bij de verticale naden werk je hetzelfde als bij de horizontale naden, maar je haakt één extra losse tussen de hoeksteken als je over de horizontale naad heen gaat.

Hier is de tutorial voor het eerste Zijpaneel.

Zijpaneel 1

Dit zijpaneel wordt gehaakt met een omsloten schelpen steek, die natuurlijk geïnspireerd is op alle prachtige schelpen op het strand.

Er worden vier kleuren gebruikt: Kleur A, B, G and H.

Let op:

Als je een van kleur wisselt, doe je dat door de laatste doorhaal van de laatste steek al met de nieuwe kleur te doen. Hecht dan de vorige kleur af en ga verder met de nieuwe toer in de nieuwe kleur.

Toer 1: met de goede kant naar je toe, en jezelf verzekerend dat je langs één van de zijkanten van de deken haakt (het ammoniet vierkant kan als hulpje gebruikt worden), hecht je KLEUR H aan in een buitenste rechter hoekruimte, 1 losse (telt niet als steek), 2 vasten in dezelfde hoekruimte, *vaste in elke steek tot laatste hoekruimte, vaste in elk van de 2 hoekruimtes, herhaal vanaf * nog één keer, vaste in elke steek van het laatste vierkant, 2 vasten in laatste hoekruimte, keer om. [161 steken]

Toer 2 (WS) 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, hecht KLEUR G aan in de laatste steek van de toer, keer om [161 steken]

Toer 3 (goede kant): 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, 3 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek, (losse, 7 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek) 19 keer, 3 steken overslaan,v aste in laatste steek, wissel naar KLEUR H bij de laatste steek [20 schelpen]

Toer 4 1 losse (telt niet als steek), vaste in eerste steek, (vaste in de 7 steken van de schelp, vaste in centrale steek van de overgeslagen 7 vasten van 2 toeren lager) 19 keer, vaste in volgende 7 steken van de laatste schelp, vaste in laatste steek, keer om [161 steken]

Toer 5 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, wissel naar KLEUR A bij de laatste steek, keer om. [161 steken]

Toer 6 4 lossen (telt als eerste dubbelstokje), 3 dubbelstokje in dezelfde steek, (1 losse, 7 steken overslaan, 7 dubbelstokjes in volgende steek) 19 keer, 1 losse, 7 steken overslaan, 4 dubbelstokjes in laatste steek, wissel naar KLEUR H bij de laatste steek, keer om. [19 schelpen met een halve schelp aan begin en einde van de toer).

Toer 7 (goede kant) 1 losse (telt niet als steek). Vaste in 4 steken, vaste in centrale overgeslagen steek van de 7 overgeslagen vasten van 2 toeren lager, (vaste in 7 steken van de schelp, vaste in centrale gemiste steek 2 toeren lager) 19 keer, vaste in 4 steken, keer om. [161 steken]

Toer 8 1 losse (telt niet als steek), vaste in elke steek, wissel bij de laatste steek naar KLEUR B. keer om [161 steken]

Toer 9 Herhaal toer 3, wissel naar KLEUR H aan het einde van de toer.

Toer 10 Herhaal toer 4.

Toer 11 3 lossen (telt als eerste stokje), *halfstokje in 2 steken, vaste in 3 steken, halfstokje in 2 steken, stokje in volgende steek, herhaal vanaf * tot einde, keer om [161 steken]

Toer 12 3 lossen (telt als stokje), stokje in volgende steek en elke steek tot einde toer, hecht af. [161 steken]

Werk alle draadjes weg.

Daar is het eerste deel van het in elkaar zetten van de dekens. Tevreden?

Veel haakplezier


Belangrijke Links bij dit project

🌊Een Mooi Gebaar Facebookpagina
🌊Een Mooi Gebaar Instagram
🌊Garen via Caro’s Atelier
🌊Coastal Crochet Facebookpagina
🌊 Coastal Crochet Instagram
🌊Coastal Crochet Facebook groep
🌊Garen via the Knitting Network
🌊Algemene informatie van deze CAL
🌊 Week 1 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 2 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 3 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 4 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 5 van de Beachcombing CAL 
🌊 Week 6 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 7 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 8 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 9 van de Beachcombing CAL
🌊 Week 10 van de Beachcombing CAL

Week 6

Zaterdag

Een lekker dagje in en om huis met de kinderen. Manlief is naar een congres in Brussel, dus we hebben het rijk een dagje “alleen” dit weekend. Er wordt vooral erg veel gespeeld, met de brusjes onderling, maar ook met allerlei buurkinderen. Het is een komen en gaan van kleine snuitjes, altijd erg welkom!

De oudste is bezig met allerlei lettertjes en woordjes en dat maakt voor gezellige achtertafelgesprekken!

Zondag

Moe! Ik ben raadselachtig moe vandaag. Morgen komt de GGD het huis keuren zodat we een gastouder in huis kunnen aannemen. Dat wordt mijn zus Tante Sonja. Onze “eigen” gastouder is met zwangerschapsverlof. Het voelt toch een beetje gek dat er mensen het huis komen keuren, dus vandaag ruim ik eerst een heleboel op, en daarna stort ik in bed. In de middag ben ik alleen met Alex, want Roel is met de meiden op verjaardagsvisite. Soms splitsen we op deze manier op, omdat we anders (teveel) slaapjes van de kinderen moeten overslaan en daar reageren ze niet zo goed op!

Maandag

In de ochtend komt Tante Sonja alvast langs. Ik ruim boven nog wat meer op, en doe weer een kledinguitzoekactie. Dat blijft een soort van constante “strijd” hier in huis, zorgen dat al die groeiende kindjes steeds de goede kleding qua seizoen en maat in de kast hebben liggen. We hebben genoeg kleding voor hen, overal in dozen per maat, maar daar moet eens per twee maanden echt een uurtje aan besteed worden!

De keuring gaat gelukkig goed. Zoals altijd bij bezoek gaat een deel van het gesprek over thuisonderwijs. Dat is immers “gek”, dus daar komen dan (vaak dezelfde) vragen over. Geen probleem, wij informeren graag! We bakken ook vét lekkere koekjes! Zo zou het eruit moeten komen te zien en ze waren héérlijk!

Chocolade zandkoekjes

Dinsdag

Tante Sonja komt in de ochtend zwemmen met de meiden en ik neem even wat tijd om te werken en de was op te vouwen. De wasmachine van tante Sonja is stuk, dus ze doet een wasje bij ons. We bakken koekjes in de middag. In de avond ga ik naar een nieuwe doula-klant voor een intake gesprek. We voelen een klik en gaan een begeleidingstraject met elkaar aan! Super leuk altijd, zo’n nieuw begin samen met een prachtige zwangere.

Helaas worden vandaag ook de twee loopfietsjes van onze dochters gestolen. Super balen, want ik heb ze nodig om met hen op stap te kunnen! De 3-jarige kan nog niet ver genoeg stappen voor bijvoorbeeld de bibliotheek of supermarkt, maar met de loopfiets gaat dat wél! En 3 kinderen krijg ik niet op één fiets, dus dat is gewoon vét balen.

Woensdag

Donderdag

Vandaag komt mijn moeder gezellig een dagje langs! Ze knutselt met de kinderen en gaat lekker een stuk met hen wandelen. Ook Tante Sonja is er weer en gaat mee naar buiten.

Vrijdag

Vandaag komt het tweede deel van de Everything is Cool and Groovyghan online! Verder is manlief aan het werk en heb ik dus een gewone dag met de kinderen, in plaats van mijn gebruikelijke vrijdag-werkdag-dag. We schilderen in de ochtend en de kinderen hebben heerlijk de tijd om veel te spelen.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina