Deel 5

Seaside deken – Deel 5

Welkom terug bij alweer het vijfde deel van de Seaside deken van Coastal Crochet. De algemene informatie over deze deken vind je hier. Voor de eerste delen klik je op de volgende links: deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

IMG_3049

We gaan nog 4 toeren “Lange golf” haken deze keer, waardoor je vier schitterende golfpatroontjes boven elkaar krijgt. Het heet niet voor niks de Seaside deken immers 😉

Kijk eens naar die schitterende golfjes die al gehaakt zijn:

IMG_3048

Hier nogmaals de YouTube tutorial over dit stukje, wellicht helpt t als je vastloopt…

De vier toeren van deze week gaan als volgt:

Toer 18: met de nieuwe kleur, 4 lossen en keer om. Alternatief kun je ook een staand-dubbelstokje maken, vergeet dan niet alsnog te keren. 1 stokje in de volgende 2 steken, (2 halfstokjes, 3 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes, 3 dubbelstokjes, 2 stokjes) tot het einde van de toer, de laatste steek is een stokje. Je kunt in de laatste steek een steekmarkeerder doen om ‘m duidelijker herkenbaar te maken.

Toer 19: 1 losse, keer om, vaste in dezelfde steek en elke andere steek van de toer. Doe een steekmarkeerder in eerste en laatste steek om ze goed herkenbaar te maken.

IMG_3031

Toer 20: 2 lossen, halfstokje in de volgende 2 steken. Herhaal (2 stokjes, 3 dubbelstokjes, 2 stokjes, 2 halfstokjes, 3 vasten, 2 halfstokjes) tot het einde van de toer, laatste steek is een halfstokje.

Toer 21: 1 losse, vaste in dezelfde steek (gebruik eventueel een steekmarkeerder), 1 vaste in elke steek tot het einde, wissel bij laatste steek van kleur.

IMG_3038

IMG_3048

Nu heb je vier prachtige golven, gecreërd met de “Lange golven”-steek. Volgende week doen we weer iets totaal anders 😉

Veel haakplezier!  ? ?