Skip to Content

Deel 27

Deel 27

Seaside deken – Deel 27

Deel 27 van de Seaside deken van Coastal Crochet alweer. We naderen het einde! Delen jullie een gave foto van je deken tot nu toe op de Facebookpagina of met #eenmooigebaar op Instagram? Dan weet ik ze te vinden!

We zijn al bij deel 27…. wow! Deze week doen we nog een paar toeren Granny Stripe en dan komen de bobbels terug!

IMG_7122
IMG_6890(Edited)
IMG_6882
IMG_8504

Deze boeien zijn natuurlijk heel praktisch maar ik geniet er ook van om ernaar te kijken… Er spoelen er altijd een heleboel aan en we hebben een mooie verzameling in onze tuin aangelegd. Onderstaande foto was de motivatie voor deze CAL en je ziet daarin allemaal verschillende boeien!

img_2904

Hier hebben we weer het rondje vanaf Instagram

IMG_8926

Veel mensen beginnen nu pas met de deken en dat is heerlijk! En er zijn ook al een aantal mensen klaar! Kath @spiritawaycrochet heeft een prachtige kleine deken gemaakt en Mary @merry_paws heeft, in de middelste foto, haar visie in een prachtig wildhaakproject verwerkt! Er staan meer foto’s ervan online als je wilt op haar Instagram account.

IMG_6956

We beginnen met nog 2 toeren granny strepen.

Toer 114 1 halve vaste in volgende steek, 3 lossen (telt als stokje), 2 stokjes in dezelfde ruimte, ga door met 3 stokjes in de ruimtes tussen de 3stokjesgroepen tot het einde van de toer, inclusief de laatste ruimte tussen de laatste 3stokjesgroep en het laatste stokje.

Toer 115 3 lossen, keer om, 2 steken overslaan, 3 stokjes in ruimte tussen 3stokjesgroepen tot einde, 2 steken overslaan, 2 stokjes in laatste steek.

IMG_6959
IMG_6960
IMG_7124

Toer 116 1 losse, keer om, vaste in dezelfde steek. De goede kant van het werk ligt naar je toe, dus je moet de bobbels ook naar je toe duwen. 1 vaste in volgende 2 steken, maak een bobbel, 1 vaste in volgende 5 steken, neem het andere kleur draadje mee, maak steeds (1 bobbel, 1 vaste in volgende 5 steken) tot einde, eindig met een vaste in de laatste 2 steken (na de laatste bobbel).

Toer 117 2 lossen, keer om. 1 stokje in volgende steek. (1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje) herhaal tot einde, laatste steek is een vaste.

IMG_7126
IMG_7122

Hele fijne week met heel veel haakplezier gewenst!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!