Stitch Story CAL – Design 3

Keep Calm and Crochet On UK ontwikkelde deze prachtige Stitch Story CAL deken. Vandaag haken we daarvoor het tweede design. Voor het eerste design klik je hier, voor het tweede klik je hier, voor de algemene informatie hier en voor de planning hier.

Zitten jullie allemaal klaar voor het tweede design? Ik vond het heel leuk om jullie eerste blokjes te zien! Wil je nog meer foto’s en specificaties zien, ga dan naar dit Pinterest Board!

Patroon:

Dit patroon is gratis beschikbaar hier op de blog, maar wordt ook beschikbaar als e-book op Ravelry. Er is een kleine vergoeding vereist voor de downloadbare versie, die bestaat uit een 46-pagina’s tellend PDF bestand, dat steeds in delen beschikbaar wordt gemaakt, tegelijkertijd met de blogs, zodat iedereen gelijk op gaat. Het PDF bestand bestaat uit alle volledige patronen, met patroontekeningen en informatie, allemaal in één document, zonder advertenties.

Tijdens deze CAL geef ik je 12 verschillende patronen voor vierkanten, allen in 2 maten. Je kunt zelf helemaal bepalen welke je maakt! Maak ze allemaal in één maat, of mix en match, wat je wilt! Het kan handig zijn om van te voren een schemaatje te tekenen, klik voor meer informatie over het plannen van je deken hier.

Ondersteuning:

 • De Engelstalige KCACO-UK Community Facebook Groep  is een goede ondersteuning voor alle CAL deelnemers.
 • Een Nederlandse vertaling is op Een Mooi Gebaar beschikbaar (en een Nederlands PDF e-book komt er ook!)
 • De videos bij deze CAL worden gemaakt door Esther van It’s All in a Nutshell.

Social Media Links:

De hashtag voor deze CAL is #SSCAL18 voor op Twitter en Instagram. Je kunt natuurlijk ook via RavelryFacebook van Keep Calm and Crochet On UK, Facebook groep of Pinterest informatie delen.

Stekenuitleg: 

Popcorn: haak 5 stokjes in dezelfde ruimte of steek. Haal de naald uit het lusje.  Steek de naald door de bovenkant van het eerste stokje heen, schuif het lusje er op de achterkant overheen en trek het lusje met de naald weer naar de voorkant van je werk.

Bobbel: (sla de draad om de naald, steek de naald in de aangegeven steek en haal een lusje op) x 3. Je hebt nu 7 lusjes op de naald. Sla de draad om en haal door 6 lusjes heen. Sla de draad om een haal door 2 lusjes heen.

Design 3: Diamond Pop

Haaknaald: 4 mm of naald nodig om 15 centimeter te krijgen

Een diamant symboliseert rijkdom en genoeg succes in het leven.

15 centimeter vierkant:

Let op: 1 losse telt niet als steek

Toer 1 (verkeerde kant): 26 lossen, 1 halfstokje in tweede losse vanaf de naald en in elke volgende steek. Keer om.

Toer 2 (goede kant): 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en in elke steek tot overkant. Keer om

Let op: als je DK garen gebruikt, haak dan halfstokjes in plaats van vasten in volgende toer

Toer 3: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek en in elke steek tot overkant. Keer om.

Toer 4: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en 11 volgende steken. 5stokjespopcorn in volgende steek. Halfstokje in overige 12 steken. Keer om.

Toer 5: herhaal toer 2

Toer 6: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en de volgende 8 steken. 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 5 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in overige 9 steken, keer om.

Toer 7: herhaal toer 2

Toer 8: 1 losse, halfstokje in dezelfde steek en volgende 6 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 9 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in overige 7 steken. Keer om.

Toer 9: Herhaal toer 2.

Toer 10: 1 losse, halfstokje in dezelfde steek en volgende 4 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 6 steken, bobbel in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 6 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in overige 5 steken. Keer om.

Toer 11: herhaal toer 2

Toer 12: herhaal toer 8

Toer 13: herhaal toer 2

Toer 14: herhaal toer 6

Toer 15: herhaal toer 2

Toer 16: herhaal toer 4

Toer 17: herhaal toer 3

Toer 18-19: herhaal toer 2, eindig met toer aan de verkeerde kant, keer je werk om om de rand te maken aan de goede kant, hecht af.  

Design 3: Diamond pop

Haaknaald: 4 mm of naald nodig om 15 centimeter te krijgen

Let op: 1 losse telt niet als steek

Toer 1 (goede kant): 51 lossen, halfstokje in 2e losse vanaf de naald en elke volgende losse (50 steken).

Toer 2 (verkeerde kant): 1 losse, halfstokje in dezelfde steek en in elke andere steek, keer om.

Let op: als je DK garen gebruikt, haak dan halfstokjes in plaats van vasten in volgende toer

Toer 3: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek en in elke steek tot overkant. Keer om.

Toer 4: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en 11 volgende steken. 5stokjespopcorn in volgende steek. 1 halfstokje in volgende 24 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek. Halfstokje in overige 12 steken. Keer om.

Toer 5: herhaal toer 2

Toer 6: 1 losse, 1 halfstokje in dezelfde steek en de volgende 8 steken. 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 5 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 18 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 5 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in overige 9 steken, keer om.

Toer 7: herhaal toer 2

Toer 8: 1 losse, halfstokje in dezelfde steek en volgende 6 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 9 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 14 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 9 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in overige 7 steken. Keer om.

Toer 9: Herhaal toer 2.

Toer 10: 1 losse, halfstokje in dezelfde steek en volgende 4 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 6 steken, bobbel in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 6 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 10 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, halfstokje in volgende 6 steken, bobbel in volgende steek, 1 halfstokje in volgende 6 steken, 5stokjespopcorn in volgende steek, 1 halfstokje in overige 5 steken. Keer om.

Toer 11: herhaal toer 2

Toer 12: herhaal toer 8

Toer 13: herhaal toer 2

Toer 14: herhaal toer 6

Toer 15: herhaal toer 2

Toer 16: herhaal toer 4

Toer 17: herhaal toer 3

Toer 18-20: herhaal toer 2

Toer 21: herhaal toer 3

Toer 22-34: herhaal toer 4-16

Toer 35: herhaal toer 3

Toer 36-37: herhaal toer 2, hecht af en werk eindjes weg.  

3 reacties op “Stitch Story CAL – Design 3”

  1. Hallo Bianca,

   Bedankt voor je berichtje! De stekenuitleg voor dit patroon is inmiddels toegevoegd! Veel haakplezier 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Iris

Reacties zijn uitgeschakeld.