Skip to Content

CAL – #214

CAL – #214

Een Mooi Gebaar CAL – #214 – 2 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen en 11 stokjes (in totaal 12 stokjes) en sluit de ring met een halve vaste. Hecht af.

Toer 2

Hecht aan met een nieuwe kleur met een staande vaste. Haak nog een vaste in dezelfde steek en in elk volgend stokje 2 vasten. (24 vasten). Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 3

*5 lossen, 2 driedubbelestokjes in dezelfde steek, 3 dubbelstokjes in dezelfde steek, 3 stokjes in dezelfde steek, sla 5 steken over en maak een halve vaste*, herhaal * * drie keer. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een nieuwe kleur met een staand-halfstokje in het eerste driedubbelstokje van toer 3. *In de volgende steek 3 stokjes, in de volgende steek 1 halfstokje, een vaste in de volgende 2 steken, een halfstokje, twee stokjes in de volgende 2 steken, 2 dubbelstokjes in de volgende steek,een vaste in de volgende steek (is een vijfde losse), halfstokje in de volgende steek. Herhaal vanaf *  rondom en sluit met een halve vaste in het eerste halfstokje.

Toer 5

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) (=hoek – in de middelste van de 3 stokjes), stokje in de volgende 12 steken. Herhaal rondom en sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Iris gebruikte Plum, dan Lavender en ten slotte Clematis voor de buitenste rand.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina