Skip to Content

CAL – #215

CAL – #215

Een Mooi Gebaar CAL – #215 – 3 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (= 1e stokje), *1 losse, 1 stokje*, herhaal * nog 10 x, 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse.


Toer 2

2 lossen *2 halfstokjes in de lossenruimte, 1 halfstokje in het stokje*. Herhaal * 10 x, 2
halfstokjes in de lossenruimte. Sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Haak op elk groepje van 3 steken: een 4samengehaaktestokjes: 1 stokje in de eerste steek, 2 stokjes in de tweede steek, 1 stokje in de derde steek. Haak dan 5 lossen. Herhaal rondom. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokjescluster.

Toer 4

Haak 1 losse. Haak 6 vasten in elke lossenruimte (= 72 vasten). Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 5

Hecht aan in de 1 e vaste van een willekeurig 6-vastengroepje met een staande-*vaste, 4 halve vasten, 3 vasten, 1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 driedubbelstokje, 1 losse, 1 driedubbelstokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 halfstokje, 2 vasten. Herhaal * 3 keer. Halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire, Turqoise en Blue Lake.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!