Skip to Content

CAL – #216

CAL – #216

Een Mooi Gebaar CAL – #216 – 4 augustus

Alweer een lief bloemetje. Daar hebben we er al super veel van gehad, maar er komen er ook nog meer aan :)! Veel haakplezier vandaag!

Toer 1

Haak in een magische ring: 2 lossen en 15 halfstokjes. Sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse. (16 halfstokjes).

Toer 2

Haak 3 lossen (telt als halfstokje  + losse) *Halfstokje in volgende steek, 1 losse*. Herhaal * nog 14 keer. Sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 3

Ga met een halve vaste naar de eerste lossenruimte. Haak 3 lossen (telt als beginstokje), 2 stokjes in dezelfde ruimte. Sla het stokje van de vorige ronde over, en maak 3 stokjes in de volgende tussenruimte en een vaste in het volgende stokje. Herhaal:  * 3 stokjes in volgende lossenruimte, sla stokje van vorige ronde over, 3 stokjes in volgende lossenruimte, vaste in stokje van vorige ronde* tot het einde van de ronde. Sluit met een halve vaste in de eerste halve vaste. Hecht af.

Toer 4

Voor het maken van de achterkant voor de tweede rij bloemblaadjes: hecht aan met 1 vaste in het overgeslagen stokje van toer 2, vanaf de achterzijde. *5 lossen, 1 stokje overslaan, vaste in het overgeslagen stokje. Herhaal * rondom. Maak de laatste 5 lossen vast met een halve vaste in de eerste vaste van deze toer. (de vijf lossen komen aan de achterzijde van het werk).

Toer 5

Keer je werk.  Ga met een halve vaste naar de 5 lossenruimte. 3 lossen (= beginstokje), 9 stokjes in de lossenruimte, vaste in vaste. Herhaal *10 stokjes, vaste in vaste rondom. Sluit met een halve vaste in de eerste halve vaste.  Hecht af.

Toer 6

Hecht aan met een halve vaste tussen het 5e en 6e stokje. 3 lossen, vaste op dezelfde plek (= hoeklus). *7 lossen, vaste op dezelfde plek in het volgende bloemblaadje, 7 lossen, vaste in het volgende bloemblaadje, 3 lossen, vaste op dezelfde plek. Herhaal * rondom.

Toer 7

Ga met een halve vaste naar de hoeklossenruimte. * in de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), in de volgende 2 7-lossenruimten: 7 halfstokjes. Herhaal * nog 3 keer. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Het blokje is nog niet zo goed in vorm, maar dit wordt beter bij het blocken!

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Turqoise en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina