Skip to Content

CAL – #217

CAL – #217

Een Mooi Gebaar CAL – #217 – 5 augustus

Toer 1

Haak met kleur 1 10 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse. 7 lossen, (1 dubbelstokje in de ring, 3 lossen) 11x, halve vaste in de vierde beginlosse.

Toer 2

1 halve vaste in de 3-lossenruimte, 4 lossen, 3 dubbelstokjes in dezelfde lossenruimte, * 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak om de steel naar het midden toe), 1 dubbelstokje in het midden van de ring, 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak langs de steel van het midden af), (3 lossenlus is overgeslagen), 4 dubbelstokjes in de volgende 3 lossenruimte. Herhaal * nog 4 keer, 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak om de steel naar het midden toe), 1 dubbelstokje in het midden van de ring, 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak langs de steel van het midden af), (3 lossenlus is overgeslagen). Halve vaste in de vierde beginlosse. Hecht kleur 1 af.

Toer 3

Hecht aan met kleur 2 in een lege 3lossenruimte achter toer 2. Houd de goede kant van de bloem naar je toe. 1 losse, 2 vasten in dezelfde lossenruimte, (3 lossen, 3 vasten in de volgende lege lossenruimte) 5 keer, 3 lossen, halve vaste in de eerste losse van toer 3.

Toer 4

1 losse, 2 vasten in de volgende vaste, 1 vaste in de volgende vaste, *4 vasten in de 3-lossenruimte, 1 vaste in volgende vaste, 2 vasten in volgende vaste, 1 vaste in volgende vaste. Herhaal * nog 4 keer, 4 vasten in de 3-lossenruimte, halve vaste in de eerste losse.

Toer 5

4 lossen, (sla 2 vasten over, 1 vaste in volgende vaste, 3 lossen) 15 keer, halve vaste in de eerste losse.

Toer 6

1 halve vaste in 3-lossenruimte, 5 lossen, (1 vaste in de volgende 3-lossenruimte, 4 lossen) 15 keer, 1 halve vaste in de eerste losse.

Toer 7

Start in een willekeurige 4-lossenruimte: *4 vasten in de lossenruimte, halfstokje in vaste, in de volgende 4-lossenruimte: (1 halfstokje, 1 stokje,  2 dubbelstokjes), 2 lossen, in de volgende 4-lossenruimte: (2 dubbelstokjes, 1 stokje, 1 halfstokje), halfstokje in vaste, in de volgende 4-lossenruimte: 4 vasten, vaste in vaste. Herhaal * nog 3 keer. Halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux, Plum en Fuchsia.