Skip to Content

CAL – #217

CAL – #217

Een Mooi Gebaar CAL – #217 – 5 augustus

Toer 1

Haak met kleur 1 10 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse. 7 lossen, (1 dubbelstokje in de ring, 3 lossen) 11x, halve vaste in de vierde beginlosse.

Toer 2

1 halve vaste in de 3-lossenruimte, 4 lossen, 3 dubbelstokjes in dezelfde lossenruimte, * 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak om de steel naar het midden toe), 1 dubbelstokje in het midden van de ring, 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak langs de steel van het midden af), (3 lossenlus is overgeslagen), 4 dubbelstokjes in de volgende 3 lossenruimte. Herhaal * nog 4 keer, 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak om de steel naar het midden toe), 1 dubbelstokje in het midden van de ring, 4 dubbelstokjes rond de steel van het volgende dubbelstokje (haak langs de steel van het midden af), (3 lossenlus is overgeslagen). Halve vaste in de vierde beginlosse. Hecht kleur 1 af.

Toer 3

Hecht aan met kleur 2 in een lege 3lossenruimte achter toer 2. Houd de goede kant van de bloem naar je toe. 1 losse, 2 vasten in dezelfde lossenruimte, (3 lossen, 3 vasten in de volgende lege lossenruimte) 5 keer, 3 lossen, halve vaste in de eerste losse van toer 3.

Toer 4

1 losse, 2 vasten in de volgende vaste, 1 vaste in de volgende vaste, *4 vasten in de 3-lossenruimte, 1 vaste in volgende vaste, 2 vasten in volgende vaste, 1 vaste in volgende vaste. Herhaal * nog 4 keer, 4 vasten in de 3-lossenruimte, halve vaste in de eerste losse.

Toer 5

4 lossen, (sla 2 vasten over, 1 vaste in volgende vaste, 3 lossen) 15 keer, halve vaste in de eerste losse.

Toer 6

1 halve vaste in 3-lossenruimte, 5 lossen, (1 vaste in de volgende 3-lossenruimte, 4 lossen) 15 keer, 1 halve vaste in de eerste losse.

Toer 7

Start in een willekeurige 4-lossenruimte: *4 vasten in de lossenruimte, halfstokje in vaste, in de volgende 4-lossenruimte: (1 halfstokje, 1 stokje,  2 dubbelstokjes), 2 lossen, in de volgende 4-lossenruimte: (2 dubbelstokjes, 1 stokje, 1 halfstokje), halfstokje in vaste, in de volgende 4-lossenruimte: 4 vasten, vaste in vaste. Herhaal * nog 3 keer. Halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux, Plum en Fuchsia.

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!