Stitch Story CAL | Planning

Stitch Story Crochet Along | Planning

In dit tweede bericht over de Stitch Story CAL van Keep Calm and Crochet On UK wordt meer informatie gegeven over hoe het ontwerp tot stand kwam. De CAL begint op 4 juli. Onderstaand bericht is een vertaling van het oorspronkelijke bericht van Keep Calm and Crochet On. De CAL is haar design! In dit bericht wordt ook gesproken over garen en over afmetingen van de deken. Lees het eerste bericht over deze CAL hier.

Deze CAL is geïnspireerd door de mythes en legendes van de Geansaí Árann truien die afkomstig zijn van de Aran eilanden aan de westkust van Ierland. Er is een prachtige romantische theorie dat de steken in dat type truien een speciale betekenis hebben en ik hou ontzettend van het idee om iets te creëren dat een beetje een extra boodschap geeft. Normaal wordt een Aran trui gemaakt van ongeverfde, creme kleurige báinin, een garen gemaakt van schapenwol, maar ik wilde iets meer toegankelijk garen gebruiken…

Bij het ontwerpen van deze CAL had ik een vrij duidelijk beeld van het uiteindelijke resultaat. Ik wilde een klassiek maar toch moderne stijl voor deze deken, terwijl het idee van de aran trui intact zou blijven. Daarom heb ik besloten de deken in één kleur te haken.

Tegelijkertijd wilde ik wel dat het garen een “heritage” gevoel zou overbrengen, omdat dat zo’n integraal onderdeel was van het idee van het design. Scheepjes Soft Fun Denim garen bestaat uit precies the ideale combinatie van een subtiele kleurvariatie met een zacht traditioneel/modern garen. Het is een katoen / acryl mix, waardoor je er lekker mee kunt knuffelen, maar waardoor de deken ook goed gewassen kan worden als ‘ie vies is geworden.

Kleurgebruik…

Het patroon ziet er ook fantastisch uit in meerdere kleuren, dat kon ik in mijn hoofd reeds zien, dus daarom heeft mijn lieve moeder een andere versie van de deken gehaakt, in zes verschillende kleuren van Scheepjes Colour Crafter. Dit is een favoriet garen van mij, het is premium acryl en het is zó zacht! Het is beschikbaar in 90 kleuren, wat het alleen maar heel ingewikkeld maakt om te kiezen ;)! Mijn moeder koos de kleuren die ze wilde, gebaseerd op haar woonkamer.

Als je behoefte hebt aan kleurinspiratie kun je kijken op Design Seeds, een website voor prachitge kleurencollecties. Ik kan niet wachten om jullie kleurencombinaties te aanschouwen!

Voor de precieze hoeveelheden garen, klik hier voor de algemene informatie post over deze CAL. 

Afmeting en lay-out

Er komen twee afmetingen per vierkant: een 15 centimeter variant en een 30 centimeter variant. Welke afmeting je van welk blok maakt, is helemaal aan jou. Ik heb een aantal lay-out ideeën getekend voor jullie, om je te helpen plannen.

Deze schema’s staan ook op het CAL  Pinterest Bord en zijn ook beschikbaar in het e-book op Ravelry.

Het eerste deel van het downloadbare 46-pagina’s tellende document is nu beschikbaar voor een kleine bijdrage (die je eenmalig betaald). Het document wordt steeds in delen beschikbaar gemaakt, zodat we allemaal tegelijkertijd opgaan. De PDF heeft alle patronen, foto’s en informatie in één document, zonder advertenties. Of en wanneer de Nederlandstalige versie ook als PDF beschikbaar wordt, zal afhankelijk zijn van wanneer de documenten aan mij toegezonden worden: ik heb immers tijd nodig voor de vertaling 😉

Ondersteuning

Er is video-ondersteuning door Esther van It’s All in a Nutshell. Elk vierkant krijgt een video NADAT het patroon is uitgekomen.

Heel erg bedankt aan Scheepjes, Esther en Iris (dat ben ik!) voor het helpen bij deze site.

Er is ook een Engelstalige Facebookgroep waar je naartoe kunt met vragen: KCACO-UK Community Facebook Group

Het wachten duurt niet lang meer….. het eerste deel komt op 4 juli uit in het Engels, ik zal het zo snel mogelijk daarna vertalen!

7 reacties op “Stitch Story CAL | Planning”

  1. Geweldig deze deken? Ik was aan een andere bezig maar haal het gelijk uit, straks hieraan beginnen

Reacties zijn uitgeschakeld.