Skip to Content

CAL – #179

CAL – #179

Een Mooi Gebaar CAL – #179 – 28 juni

We haken in dit blokje 5stokjesclusters. Het blokje is gehaakt in de kleuren Lilac, Violet, Orchid en Plum.

Toer 1

Haak in een magische ring: 2 lossen, 4stokjescluster (telt als eerste 5stokjescluster), 6 lossen. (5stokjescluster, 6 lossen) x 3, sluit de toer met een halve vaste in de 1e cluster.

Toer 2

3 lossen (=1e stokje), *(2 stokjes, 3 lossen, 5stokjescluster, 3 lossen, 2 stokjes) in 6-lossenruimte, 1 stokje in cluster*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling het stokje in de cluster achterwege. Sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 3

start in een 3-lossenruimte rechts van een cluster; *(2 stokjes, 3 lossen) in 3-lossenruimte, cluster in cluster, (3 lossen, 2 stokjes) in volgende 3-lossenruimte, 5 stokjes*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 4

start in een 3-lossenruimte rechts van een cluster; *(2 stokjes, 3 lossen) in 3-lossenruimte, cluster in cluster, (3 lossen, 2 stokjes) in volgende 3-lossenruimte, 9 stokjes*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 5

Hecht nu de laatste kleur aan en haak rondom een vaste in elke losse en stokje. In het cluster: 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina