Skip to Content

Deel 2

Deel 2

Meadow Deken CAL :: Deel 2

Attic24 maakt schitterende dekens, waaronder de Meadow Deken, die in CAL-vorm in januari en februari van 2021 wordt uitgegeven. De algemene informatie over dit bericht is nuttig om te lezen alvorens je begint, het strepenpatroon is steeds hetzelfde en deel 1 vind je via deze link. Het oorspronkelijke bericht van Attic24 vind je via deze link, en alle andere Nederlandse vertalingen van deze briljante ontwerpster staan op deze pagina bij elkaar.

Het is weer een heel winters weekje geweest in Attic-land, brrrrr het is koud! Ik heb veel tijd gespendeerd bij het haardvuur. De simpliciteit en het ritme van de Meadow deken brengen me veel plezier en comfort. Ik hoop dat jullie het groeien van de strepen in de afgelopen week ook als heerlijk hebben ervaren. Maken de kleuren je blij?

Ik heb heel veel foto’s voorbij zien komen op social media en ik weet dat er heel, heel veel Meadow dekens gestart zijn, overal ter wereld. Ik ben ontzettend dankbaar voor jullie geweldige gezelschap. In deze lockdown dagen kan het best alleen en eenzaam zijn, en ik ben meer dan ooit blij met de wereldwijde connecties in de haakgemeenschap.

Zoals gebruikelijk voor mij, vind ik het heerlijk om de langzame, mindful minuten en uren van haaktijd te visualiseren als een virtueel uitstapje. Ik haak deze gekruiste steken, en beeld me dan in dat ik langzaam meander door een zomer weide, in mijn hoofd, en dat is zo heerlijk! Ik ruik dan het verse gras, voel de zon op mijn gezicht en kan de prachtige kleuren van de wilde bloemen aan mijn voeten zo voorstellen. Een heerlijke manier om te ontsnappen!

Ahhhh, ik mis die lange zomerdagen en ik kan niet wachten tot de weide weer heerlijk zomers is!

Gisteren werden we ineens ondergedompeld in een winters wonderland en de weide ziet er nu zooooo anders uit! Kun je geloven dat bovenstaande foto niet in zwart-wit is?? Het deed me veel plezier om gisteren naar de weide te lopen, terwijl het gras bedolven lag onder 7 centimeter sneeuw! Maar toch maakte het me niet op dezelfde manier vrolijk als wilde bloemen en grassen dat kunnen. Ik ben toch echt meer een zomer-fanaat.

Ik ben deze week heel veel online geweest op social media om te proberen bij te blijven met #meadowcal, maar jeetje, wat is het weer heerlijk druk tijdens zo’n CAL! Ik geniet van het enthousiasme en de vrolijkheid, dat werkt erg aanstekelijk.

Dus ik dacht, ik deel foto’s die me opvielen, dan kunnen jullie mee genieten. Bovenstaande foto is gedeeld door Sarah, zij gebruikt een dagboek om de kleur notities voor haar Meadow deken bij te houden – zo mooi!

Ik heb al veel schitterende beginnende dekens gezien, allemaal met het Meadow deken palet, maar allemaal met verschillende stekenpatronen. Het is echt een prachtige bron van inspiratie om te zien hoe mijn ideeën verschillende nieuwe creatieve richtingen ontsproten – wees nooit bang om je eigen pad te kiezen, ik kan daar alleen maar achter staan 🙂

↑↑ Mimma maakt haar Meadow deken met de Dahlia Spike

↑↑ Anja kiest de Nette Golf voor haar Meadow deken….

↑↑ B gebruikt een prachtige Granny Spike Steek, die heel goed werkt voor het “mixen” van kleuren samen. Ik denk dat ie heel goed werkt met de Meadow Colourwash!

↑↑ Jennie heeft voor de snuggle steek gekozen voor haar Meadow ….

↑↑ Catherine werkt een mozaïek patroon met de Meadow kleuren, ik kan niet wachten om te zien hoe het wordt!

↑↑ Hayles maakt een prachtige granny square: zijn die kleuren niet prachtig samen?

↑↑ Judith maakt haar eigen gekruiste-stokjes in een vierkant en dat effect is ook gaaf! Bovenstaande foto laat het kleurenverhaal zien…

….en deze is in de gemixte strepen versie. Ik denk dat Judith deze als dekentjes voor een goed doel maakt, voor donatie (het kan zijn dat ik dit fout heb, mijn arme brein kan niet alles meer goed uit elkaar houden).

Ik zie er naar uit om te zien hoe jullie dekens de komende weken groeien, dus blijf ze alsjeblieft delen op Facebook en Instagram!

Week 2 van deze weide-wandeling loopt door vanuit de groene grassen, die zich kruisen met de felle kleuren van de wilde weide bloemen. Als ik aan deze versie van een deken werk, vind ik het fantastisch om te zien wanneer er een nieuwe kleur wordt toegevoegd, omdat dat vaak de hele dynamiek van de deken veranderd. In week 2 zien we voor het eerst Lavendel strepen….

…..geïnspireerd op de prachtige tinten van Tufted Vetch die langs de grassen groeit in de hoge zomer.

Het is geen “luide” bloem, maar wow, wat zijn de kleuren prachtig van dichtbij!

Aan het einde van deel 2 heb je 30 prachtige, zachte, zomerse strepen om naar te staren….

….en ik kan je vertellen dat ze prachtig zijn samen.

Een prachtige zomerse kleurenpracht in deze heerlijke zachte steken….

….en vooral de bovenstaande kleuren samen – sage, pistachio, dandelion, raspberry, lavender en meadow. Ik kijk naar ze en verbeeld me dan een prachtige wirwar aan gras, boeterbloemen, klavertjes en brandnetels, allemaal dansend in de zonneschijn.

Prachtige, prachtige strepen – ik hou er zo van!!

Hier zie je de kleuren voor deel 2 voor het KLEURENVERHAAL van de Meadow CAL

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haakwerk bestaat.

16. Raspberry

17. Lavender

18. Buttermilk

19. Meadow

20. Mushroom

21. Grape

22. Pale Rose

OPTIONEEL: – Meadow (voor grotere dekens)

OPTIONEEL: – Raspberry (voor grotere dekens)

OPTIONEEL: – Buttermilk (voor grotere dekens)

23. Sage

24. Pistachio

25. Dandelion

26. Raspberry

27. Lavender

28. Meadow

29. Buttermilk

30. Sage

En hier is de kleureninformatie voor Deel 2 van de Mixed Stripe versie van de Meadow deken.

Onthoud: elke streep bestaat uit twee toeren haakwerk.

16. Pale Rose

17. Grape

18. Sage

19. Dandelion

20. Meadow

21. Wisteria

22. Raspberry

23. Mushroom

24. Cloud Blue

25. Lincoln

26. Buttermilk

27. Pistachio

28. Duck Egg

29. Lavender

30. Parchment

** Notitie: ik zal een extra stuk toeren geven aan het einde van deel 6, als je een langere deken wilt maken.

Er zijn ook toffe Colourwash versies van de deken gestart, zoals de foto van Mandy-Jane hierboven prachtig laat zien. In Deel 1 van de CAL staat de kleurenvolgorde daarvan.

Ik hoop dat je deze week weer erg kunt genieten van wat rustige, mindful tijd met je haaknaald en het garen. Ik denk dat deze kleuren je op kunnen vrolijken, zoals de eerste zonnestralen in de ochtend op een weidelandschap.

Ik hoop dat je van de Lavendel houd, als kleine blije toevoeging aan je week <3

…..veel plezier met weidewandelen deze week!


Meadow Linklijst:

MEADOW GARENPAKKET
○ BLOG DEEL 1 (Strepen 1 – 15)
○ Deel 2 (strepen 16 – 30)
○ Deel 3 (strepen 31 – 45)
○ Deel 4 (strepen 46 – 60)
○ Deel 5 (strepen 61 – 75)
○ Deel 6 (strepen 76 – 90)
○ Deel 7 voorbereiding op de rand
○ De Mini Bobbel Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Karin

Saturday 30th of January 2021

Hoi Iris, Bij de link voor deel 2 krijg ik een foutmelding dat het bestand niet bestaat. En klopt het dat deel 4 nog niet online staat? Groetjes, Karin

Iris van Meer

Saturday 30th of January 2021

De link is gerepareerd en Deel 4 staat online. Veel haakplezier Karin!

Sonja

Sunday 17th of January 2021

Hallo wat een mooie deken wordt het. Ik had alleen een vraag, bij de eerste week had je een printblad toegevoegd, dit werkt heel handig. Zou je die ook bij week 2 kunnen toevoegen?

Iris van Meer

Sunday 17th of January 2021

Hoi Sonja! Goed dat je het vraagt, ik heb de link toegevoegd bij de links onderaan het bericht <3

desiree

Saturday 16th of January 2021

heel mooi kan ik deze niet uitprinten zoals deel 1

Iris van Meer

Sunday 17th of January 2021

Hoi Desiree! Ik heb de link naar het kleurenwerkblad toegevoegd voor je!