Skip to Content

Deel 3

Deel 3

Meadow Deken CAL :: Deel 3

De Meadow CAL is een prachtige deken, ontworpen door Lucy van Attic24, die schitterende haakpatronen ontwerpt. De Meadow CAL bestaat uit 8 delen, alle algemene informatie staat hier en deel 1 en deel 2 zijn al gepubliceerd.


Hallo lieverds, wat leuk om jullie allemaal weer hier op Zolder te zien, ik hoop dat jullie allemaal een goede week hebben gehad? Als ik eerlijk ben heb ik zelf nogal wat moodswings gehad deze week, dat was een beetje slopend. Ik probeer de eb en vloed van emoties gewoon te laten gaan en probeer te accepteren dat het allemaal onderdeel is van dit proces van 10 maanden aangepast leven. Niets ervan is makkelijk en een paar ups en downs zijn dan te verwachten.
Ik heb m’n Meadow een beetje zo gebruikt als één van die knuffeldekens waar kleine kinderen geobserdeerd door zijn, ik draag ‘m door het huis en hij ligt altijd ergens binnen handbereik. Zelfs als ik niet zit te haken, vind ik het gewoon fijn dat de deken ergens in de buurt is.

Ik kon uren heel tevreden haken met een deken op schoot, maar helaas is dat niet meer waar voor mij. Ik heb osteoarthritis in mijn handen en ik merk dat korte stukjes achter elkaar haken veel beter werkt voor me. Ik probeer steeds 2 of 3 strepen per dag te haken, en verspreid deze dan ook nog over de dag. Ik verplaats me een beetje door huis, afhankelijk van wat de rest van de familie aan het doen is – in de avonden zit ik bij het vuur, maar overdag soms op de bank…

….en soms in bed. Ik weet dat het gek klinkt om in bed te kruipen overdag, maar ik hou ervan en het voelt als heerlijke verwennerij en zo ontspannend. Ik spendeer veel tijd in mijn slaapkamer, omdat het de enige plek is in huis waar ik de deur kan afsluiten en korte periodes alleen kan door brengen. Ik mis het ontzettend om tijd met mezelf te hebben, en dat is waarschijnlijk het lastigste voor me van de hele afgelopen jaar.


Zoals je weet, heb ik deze CAL’s bedacht omdat ik het heerlijk vind om onze online haak community aan te wakkeren en alle foto’s te laten zien die me opvielen op Instagram en Facebook. Deze week deel ik weer wat prachtige dekens die de gekruiste stokjes steek gebruiken met alternatieve kleuren.

Laten we eens kijken….

↑↑ Helen gebruikt het Woodland palet in prachtige herhalende gradient…

↑↑ Dominique gebruikt de Cupcake kleuren voor haar deken…


↑↑ Sarah maakt een Coastal Meadow met het Coast palet…


↑↑ Sonja maakt twee dekens tegelijkertijd! Eentje met de Meadow Kleurenverhaal en eentje in de Dune kleuren...

↑↑ Kirsty gebruikt het Attic24 Aria pakket voor deze schitterende deken!
Ik weet niet zeker of jullie al wisten dat je ook gewoon mee kan doen met deze CAL met je eigen kleuren en elk willekeurig garen: het hoeft niet speciaal het aangeschafte pakket te zijn. Sommige dekens zijn geweldig en gemaakt van restjes garen, en zijn zeker geschikt om Meadow Strepen van te maken!


↑↑ Suzi deelde haar restjes deken op Instagram en ik denk dat de kleuren speels en vrolijk zijn!


↑↑ Bree deelde haar vrolijke restjes deken en ik vind het prachtig hoe stoer de kleuren zijn


↑↑ Rachel gebruikte een prachtig palet van blauw-, groen en neutrale tinten.


↑↑ Vivien doet mee met de CAL in Egypte en gebruikt garen dat ze lokaal kon kopen – het ziet er toch gaaf uit!


Ik vraag me af of jullie ook aan een zomerweide denken bij het haken van je strepen?


Stel jij je ook de wilde bloemen en grassen voor terwijl je ritmisch je gekruiste stokjes haakt? Ik weet dat ik dat wél doe en dat ik echt ontspan bij dat beel van een rustgevende weidelandschap.


In week 3, gaan we verder met een mix van paarse, roze, gele en groene tinten terwijl we naar het midden van de deken haken. Het gevoel bij dit deel is denk ik hetzelfde als dat van vorige week, maar we voegen een nieuwe kleur toe – Wisteria. Deze kleur is geïnspireerd op de distel die langs de ruige randen van de weide groeit. Het is een bekende wilde bloem, die vaak langs heggen en randen groeit. Het groeit als onkruid!

.


De Kruipende Distel is een hoge bloem, maar de bloemetjes zijn vrij schattig: een klein pompommetje van dunne draadjes in de meest prachtige tint paars.


Wisteria is de perfecte match voor die kleur, en terwijl we naar het midden van de Meadow werken, zul je zien hoe mooi de kleur werkt.


De kleuren van week 3 zijn zo heerlijk! En soms zie je een verassing: Dandelion naast Raspberry, oooo!!
Wil je zien hoe de Meadow er uit ziet als er 45 strepen af zijn?


Tada! Prachtig, toch?

Ik vind het vooral mooi hoe de stoere gele strepen er uit zien – onthoud dat deze de boterbloemen zijn in de weide (zelfs al heet de kleur Dandelion, het is echt een prima boterbloemen kleur).

Ik vind het nu al heerlijk om de Meadow deken te zien groeien en geniet ontzettend van de manier waarop de kleuren samen spelen en iets prachtigs maken. Ik ben er dol op!

Ik kan me voorstellen dat je de steek nu goed door hebt en ik hoop dat je geniet van de eenvoudige toeren. De textuur is echt prachtig en terwijl je deken groeit, hoop ik dat ie ook steeds knuffeliger wordt! Je werkt aan week 3 en je zou al moeten kunnen profiteren van de warmte van deze deken terwijl je haakt – althans, als je op het Noordelijk halfrond woont. Ik kan me vorostellen dat het in de hetere klimaten juist niet zo lekker is….
Laten we kijken naar de kleuren van deze week…


Hier is de kleureninformatie voor het KLEURENVERHAAL, Deel 3 van de Meadow deken.
Elke streep bestaat uit 2 toeren haakwerk.
Klik (HIER) voor het printbare vel.
31. Dandelion
OPTIONELE STREEP – Grape (voor grotere dekens)
32. Lavender
33. Raspberry
34. Mushroom
35. Grape
36. Pale Rose
OPTIONELE STREEP – Lavender (voor grotere dekens)
37.  Dandelion
38. Raspberry
39. Wisteria
40. Grape
41. Pistachio
42. Sage
43.  Lavender
44. Buttermilk
45. Raspberry


Hier is de kleureninformatie voor het MIXED STRIPE, Deel 3 van de Meadow deken.
Elke streep bestaat uit 2 toeren haakwerk.
Klik (HIER) voor het printbare vel (de mixed stripe staat op pagina 2).
31. Dandelion
32. Lincoln
33. Mushroom
34. Wisteria
35. Grape
36. Meadow
37.  Buttermilk
38. Duck Egg
39. Sage
40. Lavender
41. Raspberry
42. Pale Rose
43.  Parchment
44. Pistachio
45. Cloud Blue


↑↑ Deze beauty zag ik op Facebook – Janice maakt een “repeating colourwash” volgorde voor haar deken.


Ik wilde jullie nog even aanmoedigen om je draadjes weg te werken. Doe dat alsjeblieft! Zodra je je haaknaald neerlegt, werk je de draadjes meteen ook even weg, zo blijft het behapbaar en leuk. De uitleg daarvoor staat in de Meadow Strepen tutorial. 


 

Meadow Linklijst:

MEADOW GARENPAKKET
○ BLOG DEEL 1 (Strepen 1 – 15)
○ Deel 2 (strepen 16 – 30)
○ Deel 3 (strepen 31 – 45)
○ Deel 4 (strepen 46 – 60)
○ Deel 5 (strepen 61 – 75)
○ Deel 6 (strepen 76 – 90)
○ Deel 7 voorbereiding op de rand
○ De Mini Bobbel Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina