Skip to Content

Deel 4

Deel 4

Meadow Deken CAL :: Deel 4

Attic24 ontwerpt prachtige dekens, waaronder de Meadow CAL. We zijn inmiddels al bij de vierde week aan gekomen! Er is een pagina met algemene informatie over dit project, en ook kun je navigeren naar deel 1, deel 2 of deel 3.

Het wei-tje in mei is waarschijnlijk één van mijn absolute favoriete tijden van het jaar, omdat het hele veld dan ontploft in een prachtige gele zee van bloemen. Het is ongelofelijk adembenemend en aan het einde van mei tref je me vaak hier aan in het gouden licht van de avond. De boterbloemen blijven het hele jaar lang, maar pieken in mei en juni, en dat is toevallig mijn favoriete tijd van het hele jaar! Ik hou van de lente, in de overgang naar de volle zomer. Het maakt me zó blij!

Ik heb een vreemde relatie met de kleur geel: ik kan het meestal maar in kleine beetjes aan in haakprojecten. Ik hou van de vrolijke vibe, maar het kan een kleurenschema behoorlijk in de war schoppen. Geel kan zo schreeuwerig en trots overkomen, als een echte diva! Maar, toen ik de kleuren voor het Meadow pakket wilde samenstellen, moest geel er natuurlijk wel in: een weide is niet compleet zonder boterbloemen, toch?

Ik vind deze Dandelion kleur van Stylecraft zo prachtig, dat ik ‘m wilde toevoegen. Het is een relatief nieuwe toevoeging aan het kleurenpallet en dit is de eerste keer dat ik ‘m gebruik. Ik hoop dat je de kleine explosies van kleur hebt gewaardeerd in de afgelopen weken en dat je uberhaupt de kleuren leuk vind? Ik krijg er geen genoeg van, ze maken m’n dagen lichter en vrolijker en ik ben zo dankbaar voor dit project in dit seizoen.

Ik heb geworsteld met het weer deze week, het is erg koud hier in Atticland en ik voel het tot in m’n botten. Ik adem hete melkerige koffietjes, draag mijn warme handschoenen en zit zo dicht bij het vuur als ik kan. En ik geniet natuurlijk intens van de wollige streepjes! Nu deel drie af is, is de Meadow deken lang genoeg om lekker onder te kunnen knuffelen en daar heb ik volledig gebruik van gemaakt deze week. Als je het nog niet wist – ik hou hou hou hou hou van gehaakte dekens, zeker in de winter maanden. Er is niets wat aan een gehaakte deken kan tippen.

Voor we naar deel 4 van de Meadow kijken, wil ik een paar prachtige patronen met jullie delen die deze week voorbij kwamen op Facebook en Instagram.

↑↑ Dit is de tweede deken die ik ben tegengekomen die de Snuggle steek gebruikt en ik denk dat het prachtig werkt voor de Meadow kleuren. Bovenstaande foto is gemaakt door @mwmolwh on Instagram –  het patroon is van Pip Lincolne en kun je ((hier)) vinden.

↑↑ Julie gebruikt de Meadow kleuren in de granietsteek. Prachtig niet waar? Het is een hele dichte steek, geschikt voor kleinere dekens.

↑↑ Tonya heeft ons verrast met deze prachtige Alpine steek. Ik heb deze steek nog nooit eerder gezien maar ik vind het prachtig dat het bijna geweven lijkt.

↑↑ Ik deelde Catherine’s mozaïek haak deken al in deel 2 van de CAL, maar ik dacht dat jullie een update zouden kunnen waarderen. Het patroon is de “Queen CAL” van Tinna Thórudóttir Thorvaldsdóttir dat je kunt vinden op Ravelry ((hier)).

↑↑ Kris maakt schattige hexagonnen met haar Meadow kleuren en ik ben benieuwd hoe deze deken eruit komt te zien!

↑↑ Maria maakt een gigantische granny square en ik vind de eenvoud fascinerend, in hoe je oog naar het midden wordt getrokken.

↑↑ Sarah maakt een prachtige Meadow Harmonie en ik weet zeker dat ie prachtig zal worden.

↑↑ Linda heeft zelf een strependeken verzonnen met de Meadow kleuren.

↑↑ Julie heeft een prachtige deken gemaakt met een fantastische manier van kleuren combineren, prachtig!

↑↑ Deze schitterende deken werd gedeeld door @still_loopy op Instagram en ik stond er versteld van! Het patroon is “d’Histroire Naturel” deken, die in 2020 als Scheepjes CAL is uitgebracht. De patroon details vind je hier: ((hier)).

Is dit soort creativiteit niet fantastisch? Ik vind het echt super leuk om alle variaties te zien en nieuwe ideëen te zien ontstaan uit mijn eigen ontwerpen en kleurenpalleten en ik ben altijd onder de indruk van de haakgemeenschap. Zoveel talent en passie! Dankjewel aan iedereen die de tijd neemt om actief te delen op social media, dat is echt één van de voordelen van een CAL voor mij.

OK, wandel je mee door het weidelandschap? Deze week gaan we deel 4 in en gaan we verder met de bovenkant van ons weideverhaal. We beginnen onze ogen van het gras naar de lucht te verplaatsen, en kijken nu voorbij de kleine wilde bloemetjes. We gaan het bewegen van het gras zien en introduceren twee nieuwe kleuren deze week – Lincoln en Parchment.

Deze twee kleuren werken perfect om de hoge zomer grassen te beschrijven…

….en wat neutrale wilde bloemen die in de weide groeien.

De weide bloemen staan nu centraal, maar de grassen zijn ook prachtig. Ik ken niet veel namen van grassen, maar heb een boek gekocht zodat ik volgend jaar kan oefenen met het leren van de namen. De illustraties zijn prachtig (het is een ouderwets Observer book uit de jaren ’70, die ik tweedehands kocht) en ik ben geobserdeerd door de pagina’s.

Misschien voelt het eerst een beetje gek om de Parchment strepen in te voeren, na al die prachtige kleuren in de eerste helft van de deken, voelt een rustige neutrale kleur misschien een beetje saai. Maar terwijl de deken groeit, komt die zachtheid van de kleur juist goed uit, dat beloof ik!

Terwijl je deel 4 af maakt, zie je een kleine verandering in het Kleurenverhaal. Het is een subtiele overgang, maar ik denk dat je er DOL op zult zijn – het is een rustige verzachting van de kleuren en ik vind het heerlijk.

Wil je graag zien hoe alle 60 strepen er samen uit zien, aan het eind van deel 4?

OK, hier gaan we (met Tilly’s “hulp”)….

…..daar gaan we, is het niet schitterend? Kun je zien hoe de bovenkant van de deken een klein beetje anders begint te voelen?

De strepen van de Meadow zijn zacht en geruststellend….

…en gevuld met de warmte van de zomer. Ik hou hou HOU er van!

Ok, laten we naar de strepen van deze week kijken…..

Hier is de kleureninformatie voor het Kleurenverhaal variant van de Meadow Deken.

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haakwerk bestaat.

Klik (( HIER )) voor het werkblad.

46. Wisteria

OPTIONELE STREEP – Sage (voor grotere dekens)

47. Pale Rose

48. Buttermilk

49. Meadow

50. Dandelion

51. Grape

52. Lavender

53. Pistachio

54. Buttermilk

55. Pale Rose

OPTIONELE STREEP – Dandelion (voor grotere dekens)

56. Lincoln

57. Lavender

58. Parchment

59. Pistachio

60. Sage

Deel 4 van de “MIXED STRIPE” Meadow.

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haken bestaat.

Klik (( HIER )) voor het werkblad (de gemixte strepen variant staat op pagina 2)

46. Wisteria

47. Meadow

48. Dandelion

49. Parchment

50. Pale Rose

51. Grape

52. Lincoln

53. Buttermilk

54. Cloud Blue

55. Sage

56. Pistachio

57. Mushroom

58. Raspberry

59. Lavender

60. Duck Egg

↑↑ Jan deelde een baby Meadow deken op Facebook en ik vind hem prachtig. Ze deed drie herhalingen van de Colourwash volgorde – die vind je terug in Deel 1.

Ik wens jullie allemaal een vrolijke week en ik hoop dat je plezier en ontspanning haalt uit deze creativiteit en kleurentherapie! Veel haakplezier!

Meadow Linklijst:

MEADOW GARENPAKKET
○ BLOG DEEL 1 (Strepen 1 – 15)
○ Deel 2 (strepen 16 – 30)
○ Deel 3 (strepen 31 – 45)
○ Deel 4 (strepen 46 – 60)
○ Deel 5 (strepen 61 – 75)
○ Deel 6 (strepen 76 – 90)
○ Deel 7 voorbereiding op de rand
○ De Mini Bobbel Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Edith de Boer

Monday 1st of February 2021

Hallo Iris.

Ik heb deel 4 gevonden nam de Meadow blanketđź‘Ť