Skip to Content

Deel 5

Deel 5

Meadow – Deel 5

Gratis haakpatroon voor de Meadow deken, een ontwerp van Attic24, hier in de Nederlandse vertaling voor jullie beschikbaar. Het oorspronkelijke patroon vind je via deze link.

Hallo lieverds, zoals altijd dankjewel voor je bezoekje, ik hoop dat je weet hoe zeer ik dat waardeer. Het is weer een lange, trage, voortploeterende week geweest en ik moest thuis blijven in de huidige lockdown. Ik ga de meeste dagen wel even naar buiten met J, en soms doe ik een extra “sportwandeling” met de Kleine Mensen zodra hun thuisonderwijs klaar is voor de dag. Het is rustig en saai, maar ik denk niet dat dat iets slechts is voor deze tijd van het jaar. Het is winterslaap-seizoen en als ik me dat voorhoud, dan ben ik veel tevredener met de hoeveelheid tijd die we thuis doorbrengen.

De Meadow deken blijft me veel plezier brengen en ik denk dat ik deze tijd van het jaar écht heel anders zou ervaren zonder deze deken om handen. Het is echt een prachtig soort therapie en daar ben ik super super dankbaar voor. 

Zoals je zou verwachten is mijn hoofd vaak gevuld met beelden van het zomerse weitje. Ik vond er vorig jaar hoognodige rust tijdens de lockdown. Ik kijk er nu al weer naar uit, ik bedoel, ik kan er nu wel weer heen als ik wil, maar het winterse weitje is toch echt heel anders (en heel modderig) en heel anders dan de zomer.

Ik ben er wel doorheen gelopen op dinsdag, in een heleboel sneeuw! Het was magisch, zo stil en vredig, ongelofelijk koud, prima Februari weer als je het mij vraagt.

Ik blijf vechten tegen de winterkoud en heb gebruik gemaakt van de vele vele dekens die hier altijd binnen handbereik liggen. De Meadow is nu groot genoeg om al lekker warm te zijn, maar ik heb toch altijd meerdere lagen dekens over me heen. Stapelen!

Ik was mijn laatste streepje van de dag aan het haken gisteren toen onze kat besloot om op de deken te gaan liggen. Ze is best braaf, ze krabt niet vaak in de dekens, ze draait wel wat rondjes maar ploft dan neer in een directe slaap positie. Dat is fijn voor ons allebei en ik vind het heerlijk om haar warmte te voelen terwijl ik verdwijn in mijn steken.

In de afgelopen weken heb ik door social media gewandeld (in de Facebook groepen en met de #meadowcal hashtag op Instagram) en daar zag ik veel foto’s van huisdieren die meewandelen op de Meadow reis. Ik word er vrolijk van hoeveel jullie gehaakte dekens gewaardeerd en geliefd zijn!

Zullen we eens naar wat knuffelige vrienden kijken?

↑↑ Sharon deelde deze prachtige foto met haar poest Evil Edna, waar ik om moest lachen, omdat ik me Willo the Wisp goed kan herinneren!

↑↑ Dit is Nicole die werkt aan haar Meadow strepen met een heerlijke kruik op haar schoot onder de deken.

↑↑ Hollie deelde deze foto van haar prachtige witte kat die er super tevreden uit ziet.

↑↑ Deze prachtige kat is van Cailin en ik vind z’n uitstraling van bezitterigheid heel leuk – we weten allemaal van wie de deken eigenlijk is!

↑↑ Angela’s kat heeft een super zacht bedje gevonden, een perfecte plek voor een dutje.

Natuurlijk zijn het niet alleen katten die gebruik maken van de heerlijke zachte meadow vibes, er waren ook een boel honden….

↑↑ Awwwww, kijk dat gezichtje nou toch!! Lynda’s hond is onweerstaanbaar!

↑↑ Oh, kijk eens naar die attitude! Lorraine’s kleine hondje is duidelijk de baas over de Meadow!

↑↑ Emma haakt met een zeer tevreden slaperige vriend

↑↑ Gabriella’s mooie lieve hondje heeft óók besloten van wie de Meadow deken eigenlijk is.

↑↑ Oh, m’n hart smelt! Zo schattig! Carolanne, bedankt voor deze hartverwarmende foto.

Zoveel van ons delen onze huizen (en onze gehaakte dekens) met honden en katten, maar ik vond het leuk dat ook andere dieren zo genieten van het haak-leven…..

↑↑ Hallo Dexter! Jakki deelde deze foto van haar pet degu en ik vind het tof hoe relaxed hij er uit ziet.

↑↑ Deze kleine schat heet Hermoine en is een Russische Dwerghamster, die van Karen’s Meadow geniet. Zo’n lief gezichtje.

↑↑ Oh my god, ik kon m’n ogen niet geloven toen ik deze foto zag. Ik denk dat we nog nooit eerder een kip in een CAL hebben gehad? Deze gevederde schoonheid heet Poppet en is van Carrie, die haar deken mee naar buiten heeft genomen.

↑↑ Lorraine maakte me aan het lachen toen ze een prachtig gebreid konijn bij haar deken zette.

↑↑ En deze kleine knappe vriend is Sid the Squirrel, is hij niet prachtig. Emma heeft hem als cadeau voor een vriend gemaakt, maar hij lijkt het Meadow Leven ook wel heerlijk te vinden.

↑↑ En, tot slot, zeg allemaal maar hallo tegen Eenhoorn Kitty met haar kleurige Meadow uiteindjes. Louise maakte me hardop aan het lachen met deze foto, wat een heerlijk geïnspireerd moment.

Ik vond alle foto’s van deze week tof: zoveel humor en ontspanning.

Goed, zullen we dan nu kijken hoe het met week 5 van de Meadow CAL gaat?

In deze vijde week kijken we over de toppen van het gedroogde hoge zomer gras uit, naar de verre heuvelen en de hemel die daar achter ligt. De weide waar ik loop is heuvelachtig en die prachtige vergezichten zijn heerlijk.

Ik wilde de bovenkant van de Kleurenvariant die sereniteit laten vangen – de kleuren zijn zacht en kalm en doen me ontzettend aan de zomer denken.

We gaan de laatste twee kleuren toevoegen deze week – haaallllloooo blauwe lucht!! Oh het is zo’n heerlijk moment als die eerste blauwe strepen in de deken komen en ik was zoooooo blij dat ik Duck Egg kon gaan gebruiken!

Deel vijf gaat vooral over de gedroogde grassen en verre heuvelen, met een klein beetje Cloud Blue en Duck Egg voor de lucht erboven.

Terwijl je werkt aan je strepen krijg je echt het gevoel van het Kleurenverhaal. Het is niet altijd makkelijk om naar die zachte pastelkleuren over te gaan vanuit de harde kleuren, maar ik denk dat het resultaat mooi is. Ik weet dat mijn hart blij wordt als ik naar de prachtige strepen kijk en dat is vaak een goede indicator dat alles goed zit.

Zullen we eens beter kijken?

Ik ben er zo blij mee! Ik kan niet beschrijven hoe mooi ik de kleuren vind en hoe goed ze mijn zomerse herinneringen vastleggen. Het voelt ehct magisch.

Laten we kijken naar de kleurenvolgordes voor deel 5.

Hier is de kleurenvolgorde voor deel 5 van de KLEURENVERHAAL variant van de Meadow deken.

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haakwerk bestaat.

Klik (( HIER )) voor het printbare werkblad.

61. Wisteria

62. Parchment

63. Lincoln

OPTIONELE STREEP – Mushroom (voor grotere dekens)

64. Sage

65. Parchment

66. Lincoln

67. Mushroom

68. Duck Egg

69. Parchment

70. Lincoln

71. Wisteria

OPTIONELE STREEP – Lincoln (voor grotere dekens)

72. Mushroom

73. Cloud Blue

OPTIONELE STREEP – Parchment (voor grotere dekens)

74. Lincoln

75. Parchment

Hier is de kleurenvolgorde voor deel 5 van de MIXED STRIPE variant van de Meadow deken.

Onthoud dat elke streep uit twee toeren haakwerk bestaat.

Klik (( HIER )) voor het printbare werkblad (pagina 2 voor deze variant).

61. Meadow

62. Buttermilk

63. Pale Rose

64. Lavender

65. Grape

66. Cloud Blue

67. Lincoln

68. Parchment

69. Dandelion

70. Mushroom

71. Raspberry

72. Wisteria

73. Sage

74. Duck Egg

75. Pistachio

Ik hoop dat jullie rust en kalmte vinden in de Meadow deze week…

….veel haakplezier!


Ik wens jullie allemaal een vrolijke week en ik hoop dat je plezier en ontspanning haalt uit deze creativiteit en kleurentherapie! Veel haakplezier!

Meadow Linklijst:

MEADOW GARENPAKKET
○ BLOG DEEL 1 (Strepen 1 – 15)
○ Deel 2 (strepen 16 – 30)
○ Deel 3 (strepen 31 – 45)
○ Deel 4 (strepen 46 – 60)
○ Deel 5 (strepen 61 – 75)
○ Deel 6 (strepen 76 – 90)
○ Deel 7 voorbereiding op de rand
○ De Mini Bobbel Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!