Skip to Content

Deel 6

Deel 6

Meadow Deken – Deel 6

De Meadow deken is ontworpen door Attic24, waar eerder al vijf delen van verschenen: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5. In dit zesde deel maken we de deken (op de rand na) af.

Het is vandaag zes weken geleden dat we onze Meadow Deken reis begonnen en ik ben zo dankbaar voor de geweldige creatieve therapie die het me geeft. Elke dag zit ik even met de deken op schoot en haak een rij of twee en het geeft me de gelegenheid om te ontspannen en m’n emoties te kalmeren. Het kalmerende, rustgevende effect van herhalend haakwerk is één van de redenen waarom ik strepen zo heerlijk vind in mijn ontwerpen – het is dagelijkse meditatie en ik zou me echt verloren voelen zonder. We naderen het einde van de strepen deze week en ik denk meteen al aan een volgend project, omdat ik weet dat ik deze deken vreselijk ga missen als ik er niet meer aan kan werken. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als jullie mee doen.

We hebben weer een heftige winterweek gehad, met nog meer sneeuw en temperaturen onder 0. Ik hou echt van dit weer, het voelt goed voor ons om een echte winterse winter mee te maken, nadat we jarenlang heel mild februari weer gehad hebben. Sneeuw en ijs om ons heen zorgt ervoor dat we echt de seizoenen ervaren. Ik heb begin deze week weer door de weide gelopen en we hadden wat lichte sneeuwval. Het was magisch! (Op een koude, bleke, ijzige manier). Ik werk hard aan het waarderen van elke dag en het plezier ontdekken in het seizoen waarin we leven, maar ik droom toch over de zomer. Ik kan het niet helpen! Ik hou nu eenmaal van de zomer.

Haken naast het haardvuur is een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden in de afgelopen 6 weken en ik hou echt van dit stukje van mijn dag. Ik steek het vuur rond 2 uur aan en geniet dan van een paar uur om te zitten haken voor ik hoef na te denken over het avondeten. Ik zit naast het vuur en het helpt met mijn pijnlijke handen (ik draag dan ook wollen handschoenen) en ik kan op het vuur blijven letten. Open vuur heeft wat aandacht nodig als je het net aansteekt, althans, dat is wat ik mijn familie vertel. Ik móet ernaast zitten voor tenmisnte een uur en niemand mag me dan storen 😉

Ik dacht dat ik wat uitzichten zou kunnen delen met de dekens deze week – ik vind het leuk dat, terwijl ik bij het vuur onder allerlei lagen dekens zit om warm te blijven, dat sommige van jullie in de wereld bloot haken!

↑↑ Liecia is in Australië in New South Wales en ik vind het fantastisch hoe zomers de Meadow eruit ziet.

↑↑ Nicky geniet van een welverdiende gin en tonic terwijl ze haakt in Kaapstad, ZuidAfrika.

↑↑ Rhian deelde deze mooie foto van haar uitzicht in Nieuw Zeeland.

↑↑ Deze foto maakte me echt vrolijk – de Meadow naast de zee! Hij is gemaakt door één van mijn volgers van het eiland Jersey, met de hashtag #crochetinthewild. Zo mooi!

↑↑ Ik heb ook veel mooi winterse foto’s gezien van de Meadow – deze prachtige foto is gedeeld op Instagram door Martina (uit Duitsland denk ik?) en ik ben er DOL op! De kleuren sprankelen he?

↑↑ Nog een prachtige ddeken in Canada in de sneeuw, door Elaine gemaakt. Koud daar, of niet?

↑↑ Rebecca eeft haar Meadow in de sneeuw gelegd en ik vind het gaaf hoe de kleurrijke spreken afsteken tegen de monochrome omgeving.

↑↑ Jane deelde een prachtige foto van haar deken en hond, beiden schitterend.

Tilly heeft mij gezelschap gehouden terwijl ik werkte aan de laatste strepen van de deken. Natuurlijk gaat zij ervanuit dat ik de deken speciaal voor haar plezier maak – haardvuur én een warme deken om mee te knuffelen – Poezenhemel! Ik probeer het haar naar het zin te maken, omdat ik het gezellig vind als ze bij me is, maar het is niet altijd makkelijk. De uitdagingen van het thuiswerken!

Zullen we een beetje kletsen over deel 6? Het is het laatste hoofdstuk van de Meadow kleurenreis en we gaan vooral door het blauwe reizen. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op de zachte blauwe kleuren van de hemel en het haken van deze strepen is dan ook heerlijk geweest.

Ik keek naar deze foto’s van de zomer weide vorig jaar en herinnerde me hoe het voelde om in de avonden buiten te wandelen terwijl het nog zo licht en warm was. Bovesntaande foto’s zijn genomen rond 9 uur ’s avonds, in juli, en ik wandelde vaak op dat tijdstip met de Kleine Mensen daar. Je kunt zien dat de hemel niet alleen blauw is, maar ook zacht paars in de wolken. Die tint, daar hou ik van en die moest ook in de Meadow deken komen.

Je vindt strepen Wisteria en Mushroom tussen de blauwe tinten deze week en ik hoop dat je ze mooi vindt lijken op zomer wolken.

Bij het haken van de gekruiste stokjes, zouden je randen redelijk recht uitgekomen moeten zijn (bonus!) dus je hoeft de bovenrand ook niet echt recht te maken. Ik heb wel besloten dat ik voor toer 90 de kruisjes achterwegen liet en rechte stokjes toer haakte. Dit geeft het nog een nettere look en dan matched het beter met de onderrand van de deken, omdat we daar ook begonnen met een toer rechte stokjes. Als je een kleinere deken hebt gemaakt en al klaar bent, maak je dan geen zorgen, de keuze heeft geen invloed op de rand.

Het is zo’n bitterzoet gevoel als je afhecht en de laatste draadjes wegwerkt aan een project dat je zoveel weken haakplezier gegeven heeft.

Het geeft je tegelijkertijd een prachtige blijdschap en gevoel van overwinning, maar ook een soort verlies. Vreemde combinatie, maar over het algemeen ben ik toch echt heel blij ermee. Yippeeeeeee!!!

Eén van de dingen die ik zo gaaf vind aan het kleurenverhaal type dekens, is de manier waarop zo’n simpele steek, zo’n prachtig verhaal kan vertellen, door de kleurenkeuze. Ik heb ontzettend van deze deken genoten.

Het laatste deel van het vehraal zal veel balans toevoegen aan de deken. Het rustige van die blauwe tinten voelt heel goed, na al die kleurenexplosies van de bloemen!

Wil je zien hoe ie er helemaal uit ziet?

Alle 90 strepen kleuren?

OK

Daar komt ie….

Ta-dah!!!!!!

Ik hou er van. ZOVEEL! De randen lijken hier een beetje wonky in bovenstaande foto (ik was te ongeduldig) maar in het echt zijn ze echt fantastisch recht, dat beloof ik je. Het is een vrij rekbaar patroon, zoals je misschien wel ontdekt hebt, dus je kunt het behoorlijk oprekken. Maak je geen zorgen als je deken een beetje uit vorm is als je strepen klaar zijn. De rand helpt bij het stabiliseren van het geheel.

Ahhh………zoveel warme, zomerse kleuren, the stuff of my dreams!

Laten we kijken naar het laatste deel van het Kleurenverhaal…

Hier is de kleureninformatie voor het KLEURENVERHAAL van de Meadow deken.

Elke streep bestaat uit 2 toeren haakwerk.

Klik (( HIER )) voor de printbare werkbladen.

76. Cloud Blue

77. Duck Egg

78. Cloud Blue

79. Lincoln

OPTIONELE STREEP –  Wisteria (voor grotere deken)

OPTIONELE STREEP – Duck Egg (voor grotere deken)

OPTIONELE STREEP – Cloud Blue (voor grotere deken)

80. Parchment

81. Duck Egg

82. Wisteria

83. Cloud Blue

84. Duck Egg

85. Mushroom

86. Duck Egg

87. Cloud Blue

88. Wisteria

89. Duck Egg

90. Cloud Blue

Hier is de kleureninformatie voor het MIXED STRIPE van de Meadow deken.

Elke streep bestaat uit 2 toeren haakwerk.

Klik (( HIER )) voor de printbare werkbladen.

76. Pale Rose

77. Parchment

78. Lincoln

79. Buttermilk

80. Cloud Blue

81. Grape

82. Wisteria

83. Meadow

84. Dandelion

85. Pistachio

86. Duck Egg

87. Sage

88. Mushroom

89. Raspberry

90. Lavender

Als je de Mixed Stripe kleurenvolgorde gevolgd hebt en je wilt een grotere deken maken, dan is hier een set extra strepen voor extra lengte. De 6 delen van de CAL zijn samen ongeveer 180 cm, dus als je 30 cm extra nodig hebt, zijn hier de benodigde strepen…

91. Cloud Blue

92. Lincoln

93. Pale Rose

94. Grape

95. Pistachio

96. Buttermilk

97. Duck Egg

98. Meadow

99. Dandelion

100. Parchment

101. Wisteria

102. Raspberry

103. Sage

104. Mushroom

105. Lavender

Ik heb gek genoeg heel weinig herhalende strepen dekens gezien op social media (of gemixte strepen) en ik denk dat de meeste van jullie gekozen hebben om het Kleurenverhaal te volgen. Ik zou het TOF vinden om er meer te zien, dus als je een herhalende strepen of gemixte Meadow gemaakt hebt, laat je het me dan weten? Deze foto werd afgelopen week gedeeld door mijn blog-vriendin Teresa, die altijd prachtige foto’s van haar dekens maakt. Je kunt zien dat ze halverwege haar tweede herhaling is en ik vind het prachtig.

Voor we afscheid nemen voor deze week, zijn er nog een paar dingen waar we even over moeten praten. Ten eerste denk ik dat het nuttig is om naar garenhoeveelheden te kijken. Bovenstaande foto laat zien hoeveel garen ik nog over heb na 6 herhalingen. De bollen lijken nog vrij vol, maar het beste is om ze even te wegen met een keukenweegschaal.

Mijn bollen variëren (zoals je zou verwachten), maar ik had minimaal 30 gram van elke bol. Dat betekent dat 6 strepen ongeveer 70 gram in beslag namen.

Ik werk nog aan het ontwerp van de rand dus ik kan je nog niet vertellen welke kleuren we gaan gebruiken, maar het is een goed idee om er zeker van te zijn dat je van elke kleur nog 20 gram over hebt. Ik vertel jullie volgende week meer over de kleuren van de rand, zodat je je kunt voorbereiden.

Volgende week is er bewust een “inhaal” week. Dit geeft je de kans om alles af te maken als je achter bent komen te lopen en om ervoor te zorgen dat je alle uiteindjes hebt weggewerkt voor je aan de rand begint. Ik ben benieuwd hoe veel van jullie de eindjes nog hebben hangen????!! Ik adviseer je altijd om ze meteen weg te werken, maar ieder zo z’n ding…. Ik weet dat ik helemaal gek zou worden als ik nog uiteindjes van 180 toeren moet wegwerken, maar goed, wie ben ik om te oordelen. Als je je uiteindjes hebt bewaard, hoop ik dat je misschien wat therapeutische rust vindt bij het wegwerken. HAHA!

Ik hoop dat je veel plezier hebt in de lucht deze week. Ik ben er vrijdag weer!


Meadow Linklijst:

MEADOW GARENPAKKET
○ BLOG DEEL 1 (Strepen 1 – 15)
○ Deel 2 (strepen 16 – 30)
○ Deel 3 (strepen 31 – 45)
○ Deel 4 (strepen 46 – 60)
○ Deel 5 (strepen 61 – 75)
○ Deel 6 (strepen 76 – 90)
○ Deel 7 voorbereiding op de rand
○ De Mini Bobbel Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!