Skip to Content

Deel 7

Deel 7

Meadow Deken :: Deel 7

De Meadow CAL bestaat uit 7 delen en is ontworpen door Attic24 en uitgebracht in 2021. De algemene informatie over dit project vind u hier en het haakpatroon van de rand is inmiddels ook online.

Het is altijd een beetje bitterzoet wanneer we bij het einde van een CAL zijn aangekomen. Aan de ene kant denk ik dat er veel mensen zijn die super blij zijn bij het afronden van een prachtige deken om al je streepjes mooi in te framen. Maar aan de andere kant eindigen we een paar maanden met prachtige creativiteit en ik wil vaak zelf niet dat het eindigt. Het is zo leuk om met jullie te delen in de afgelopen 8 weken en ik wil jullie allemaal bedanken voor het meewandelen door de weide. Ik vond het heerlijk om jullie op deze zomerse wandeling bij me te hebben, bedankt allen voor het gezelschap.

Ik ga jullie vandaag wat vertellen over de rand, maar ik hou het kort (voor mijn doen) want ik heb de woorden even niet. Volgende week kom ik nog terug voor een Meadow Ta-dah!

Ik had mijn gebruikelijke lange kauwen op hoe de rand moest worden en ik heb veel verschillende dingen geprobeerd. Ik dacht eerst een soort Moorland rand te maken, maar uiteindelijk wilde ik iets schattigers om bij het kleurenpalet van de Meadow aan te sluiten.

De eerste vijf toeren worden op dezelfde manier gehaakt als een granietsteek, maar je haakt dubbele vasten in de gaten tussen de steken van de toer ervoor. Ze vallen op die manier mooi in elkaar en omdat er geen lossen tussen de steken zitten worden de toeren heel compact. Het kan je opgevallen zijn dat de Meadow heel rekbaar is, een rand maken helpt daar bij!

De laatste toer maakt deze rand bijzonder – en ik vind ‘m zo tof! Ik wilde niets te schreeuwerig, maar juist iets moois. De kleine bobbels zien er misschien ingewikkeld uit, maar ze zijn heel eenvoudig, geloof me maar.

Deze steek haak je door stokjes af te wisselen met halve vasten. Stokje, halve vaste, stokje, halve vaste. Simpel he?

Bij het kiezen van de kleuren voor de rand, heb ik bovenstaande kleurencombinatie gekozen. De eerste kleur van de rand moet een medium kleur zijn, iets dat niet teveel opvalt. De eerste toer kan namelijk soms wat lastig zijn, dus een kleur die goed “mengt” helpt.

De laatste toer moet een kleur zijn waar je dol op bent, want die kleur zie je heel veel. De laatste toer is dominant als de deken af is, dus zorg ervoor dat dat een kleur is waarbij je je goed voelt.

We maken 6 toeren, ik gebruikte ongeveer 20 gram per kleur. Hoe groter je rand is, hoe meer garen je nodig zult hebben.

Je mag natuurlijk je eigen rand kleuren uitkiezen. Ik hou van de kleuren die ik heb gekozen, maar je kunt misschien andere voorkeuren hebben. Zo kun je de rand ook dunner of juist breder maken, je kunt zelfs alle 15 kleuren gebruiken om een brede colourwash versie te maken. Het is aan jou – een prachtige mogelijkheid voor wat kleurenspel.

Ik heb een paar alternatieve kleurenvolgordes verzonnen….

Duck Egg, Lincoln, Pistachio, Buttermilk, Parchment, Pale Rose

Wisteria, Lavender, Cloud Blue, Lincoln, Duck Egg, Mushroom

Lavender, Cloud Blue, Lincoln, Meadow, Pistachio, Buttermilk

Duck Egg, Cloud Blue, Wisteria, Lavender, Grape, Pale Rose.

Je haakt ze dus in andersomme volgorde, je begint met de onderste kleur! Bij bovenstaande foto begin je dus met Pale Rose en maak je je mini bobbels met Duck Egg.

Ik weet dat de eerste toer van een rand best als klusje kan voelen, zeker langs de lange zijdes. Maar het is ook weer heel therapeutisch en als die eerste toer klaar is, dan voelen de voglende rondes veel eenvoudiger.

Ik maakte een volledige foto tutorial voor deze rand, die ik Mini Bobbel Rand genoemd heb.

MINI BOBBEL RAND TUTORIAL

Als je lol hebt gehad in het maken van je Meadow rand, is het leuk om de deken te delen op social media, bijvoorbeeld in één van de Attic24 Facebook groepen, in de Een Mooi Gebaar Facebookgroep, of via Instagram met #meadowcal (en #eenmooigebaar want ik ben ook benieuwd!)

Ik hoop dat je Meadow mooi geworden is. Ik heb ongeveer 3 uur per week gedaan over de vertaling van dit project. Gun je me als bedankje daarvoor een kopje koffie of bolletje wol? Super lief! Dat kun je over maken naar NL91ASNB0267191650 tnv Een Mooi Gebaar, of via PayPal.me/eenmooigebaar


Meadow Linklijst:

MEADOW GARENPAKKET
○ BLOG DEEL 1 (Strepen 1 – 15)
○ Deel 2 (strepen 16 – 30)
○ Deel 3 (strepen 31 – 45)
○ Deel 4 (strepen 46 – 60)
○ Deel 5 (strepen 61 – 75)
○ Deel 6 (strepen 76 – 90)
○ Deel 7 voorbereiding op de rand
○ De Mini Bobbel Rand

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Arlene

Saturday 6th of March 2021

Het was geweldig om met deze meadow-blanket CAL mee te doen! Ik heb genoten van elke steek en geniet nu van het voltooide werk!

Iris van Meer

Tuesday 9th of March 2021

Wat een lief berichtje Arlene <3 Fijn dat het zo goed bevallen is. Heb je al een nieuw project verzonnen :)?